به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حسن خسروی، مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی گلستان، امروز (19 آذر) در نشست خبری گفت: یکی از مسائل و مشکلاتی که در حال حاضر با آن دست به گریبان هستیم، بحث ساخت و سازهای غیرمجاز است.
وی افزود: براساس قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی، ساخت و ساز خارج از محدوده قانونی شهرها و روستاهایی که طرح هادی مصوب دارند ممنوع است، مگر اینکه مجوز کمیسیون تبصره یک ماده یک را داشته باشد.
خسروی ادامه داد: در حال حاضر 15 شهر در استان دارای طرح جامع و 15 شهر هم دارای طرح هادی مصوب است.همه این برنامه ها برای افق 10 ساله تدوین شده و قرارنیست در این بازه زمانی به محدوده این شهرها اضافه شود. بنابراین برخی افراد که تصور می کنند با خرید زمین در حاشیه شهرها به سود و منفعت می رسند، در اشتباه هستند.
وی گفت: در روستاها هم وضعیت به همین گونه خواهد بود و در خارج از محدوده طرح هادی مصوب، امکان الحاق زمین به محدوده اصلی وجود ندارد، زیرا تمامی نیازهای عمومی و مسکونی روستاییان به مدت 10 سال در این طرح ها دیده شده است.
مدیر امور اراضی جهادکشاورزی استان با اشاره به شناسایی 200 مورد تغییر کاربری غیرمجاز این اراضی از ابتدای امسال تاکنون، بیان کرد: تعداد این تخلفات نسبت به سال های قبل کاهش چشمگیری پیدا کرده است. در سال های 85 تا 96 در اجرای تبصره یک ماده 4 بالغ بر یکهزار و 411 مورد تغییر کاربری غیرمجاز در مساحتی بالغ بر یک هزار و 290 هکتار گزارش شد. همچنین در تبصره یک ماده یک نیز که مربوط به طرح ها، صنایع و برداشت شن و ماسه است هم در این سال ها دو هزار و 108 مورد تخلف در مساحتی بالغ بر یکهزار و 251 هکتار اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: اکثر اقدامات پیشگیرانه در استان به ویژه از سال 92 شروع شد. در سال 93 شناسایی تغییر کاربری غیرمجاز یک هزار و 187مورد بود اما الان در استان با هماهنگی هایی که در سطح کلان صورت گرفته است، تقریبا به نقطه تثبیت رسیده ایم.
خسروی با یادآوری شناسایی 200 تغییر کاربری غیرمجاز از ابتدای امسال، گفت: این مساحت بالغ بر 35 هکتار بوده که در زمینه اجرای احکام امسال 34 مورد حکم قطعی به مساحت 1.5 هکتار و همچنین در تبصره دو ماده 10 نیز 192 مورد در مساحتی بالغ بر 16 هکتار انجام شده است.
∎
نظر شما