شناسهٔ خبر: 22922914 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آی‌تی‌‌من | لینک خبر

مایکروسافت دانشگاه هوش مصنوعی داخلی دایر می کند

صاحب‌خبر -

نسترن صائبی
کریس بیشاپ، مدیر لابراتوار تحقیقاتی مایکروسافت در کمبریج بریتانیا، در این باره گفت که دانشگاه هوش مصنوعی مایکروسافت یکی از چندین طرحی است که این شرکت برای مقابله با کمبود نیروی ماهر در زمینه هوش مصنوعی در نظر دارد و این در حالی است که رقابت شدیدی در میان شرکت های فناوری برای ربودن و استخدام افراد نخبه و زبده در این زمینه درافتاده است. 
بیشاپ می گوید: ما نام این مرکز را دانشگاه هوش مصنوعی گذاشته ایم، اما در واقع این مرکز جایی برای آموزش های داخلی افرادی است که استعداد و هوش یادگیری این صنعت را دارند. این افراد در دوره های بسیار فشرده درباره یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی یاد می گیرند و به غیر از آموزش، در آزمایشگاه های مربوط به مایکروسافت، تجربه های لازم را نیز کسب می کنند. 
زمانی که بحث استعداد هوش مصنوعی پیش می آید، مایکروسافت رقیب سرسخت شرکت هایی چون آمازون و اپل که دفاتر پژوهشی در کمبریج دایر کرده است، دیپ مایند که زیرمجموعه گوگل است و دستاوردهای چشمگیری در این زمینه داشته، فیس بوک و توییتر به شمار می آید.
نبرد جهانی برای استعدادیابی با توجه به پیشرفت های سریع هوش مصنوعی در سال های اخیر به اوج خود رسیده است. این پیشرفت ها نیز به نوبه خود در راستای بالا رفتن قدرت رایانشی و حجم عظیم داده هاست که روز به روز نیز در حال افزایش است. 
هوش مصنوعی هم اکنون تقریبا هسته کار و پژوهش تمامی شرکت های فناوری و همچنین اساس محصولات مهمی چون آیفون اپل، دستیار صوتی اکوی آمازون و سرفیس مایکروسافت است. محققان می گویند که حتی پیشرفت های کوچک در زمینه هایی چون تشخیص زبان و جست وجوی تصویر تاثیر بسیار بزرگی در بخش های مختلف فناوری و خدمات آنلاین داشته است. 
ناگفته نماند که غول های فناوری برای جذب افراد نخبه و ماهر، وعده حقوق سالانه ای بالغ از چند میلیارد دلار می دهند تا بتوانند در رقابت برای جذب این افراد از شرکت های رقیب دیگر موفق تر عمل کنند. جالب است بدانید برخی از افرادی که در تیم های هوش مصنوعی در شرکت های سیلیکون ولی کار می کنند، سالانه بیش از یک میلیون پوند درآمد دارند. 
مایکروسافت چطور نخبگان هوش مصنوعی را جذب می کند؟
غول نرم افزاری دنیا سعی می کند به غیر از پیشنهاد حقوق های بالا به افراد نخبه هوش مصنوعی برای جذب آنها، آنها را در کنفرانس ها پیدا کند و برخی دانشجویان را در دوره دانشجویی تامین مالی کند تا بعد از اتمام درس مستقیما وارد این شرکت شوند و شروع به کار کنند. 
این شرکت همچنین دست به راه اندازی کنفرانسی در زمینه هوش مصنوعی در لس آنجلس زده است که «کنفرانس و کارگاه آموزشی سیستم های پردازش اطلاعات عصبی» نام داشت و بیشاپ و تیم او مترصد شناسایی و استخدام افراد نخبه در این کنفرانس بود. 
به گفته بیشاپ، مایکروسافت برخلاف شرکت های دیگر قصد دارد بهترین استادان هوش مصنوعی را مستقیما از خارج از دانشگاه استخدام کند. 
او می گوید: یکی از چیزهایی که سعی داریم از آن اجتناب کنیم، این است که به سادگی به یک دانشگاه برویم، بهترین استادانش را انتخاب کنیم و آن دانشگاه را از این اساتید محروم کنیم. زیرا این کار شاید در کوتاه مدت مشکلات و نیازهای بعضی شرکت ها را مرتفع می کند، اما فکر نمی کنم این کار تاثیر مثبتی روی صنعت هوش مصنوعی داشته باشد. همین امر نیز موجب می شود که ما دانشگاهی مخصوص این صنعت برای خودمان دایر کنیم. 
این در حالی است که به گزارش وب سایت لینکداین، بسیاری از اساتید هوش مصنوعی دانشگاه های بزرگی مثل آکسفورد و کمبریج را طی سال های اخیر رها کرده اند تا به دلیل حقوق های بسیار بهتر جذب شرکت هایی مثل دیپ مایند شوند. 
به طور مثال، ایرینا هیگینز یکی از این اساتید است که در سال 2015 سمت استاد راهنمای دانشگاه آکسفورد را در رشته یادگیری ماشینی رها کرد تا به دیپ مایند بپیوندد و به عنوان دانشمند تحقیقاتی در این شرکت مشغول به کار شود. هیگینز قبل از اینکه وارد دیپ مایند شود، دوره PhD را در زمینه عصب شناسی رایانشی و هوش مصنوعی در دانشگاه آکسفورد به پایان رساند. 
جالب است بدانید بر اساس گزارش رگولاتوری بریتانیا، حقوق سالانه دانشمندان در شرکت دیپ مایند در سال 2016 حدود 345 هزار دلار بود.
بیشاپ شخصی که حاضر به اظهار نظر درباره شرایط استخدامی دیپ مایند نشد، می گوید آزمایشگاه او بودجه دانشجویان دوره فوق لیسانس و دکتری دانشگاه کمبریج و دانشگاه های دیگر را متقبل می شود تا هر چه بیشتر زمینه جذب آنها را فراهم کند. 
او می افزاید: ما سعی می کنیم که با دانشگاه ها تعامل کنیم تا بتوانیم هم در آموزش دانشجویان نقش داشته باشیم و هم از آنها بهره ببریم. به عنوان مثال، به تازگی از یک طرح کارشناسی ارشد در دانشگاه کمبریج حمایت مالی کرده ایم. 
به گفته بیشاپ، مرکز تحقیقات مایکروسافت از 200 پایان نامه دکتری در همین راستا حمایت کرده و بودجه مورد نیاز آنها را تامین کرده است. 
سایر شرکت های فناوری، از جمله دیپ مایند نیز از دانشجویان دانشگاه ها حمایت مالی می کنند؛ اما نه در این مقیاس! محققان دیپ مایند به دانشجویان برخی دانشگاه ها دروس هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی را آموزش می دهند و حتی به عنوان استاد راهنمای آنها در دوره دکتری، راهنمایی شان می کنند. 
منبع: BusinessInsider