حسن بهرامنیا امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه بیشترین کاشت و برداشت محصولات چغندر قند در استان همدان مربوط به شهرستان نهاوند است، اظهار کرد: امسال حدود 4 هزار هکتار کشت چغندر قند انجام شده است.
وی با بیان اینکه پیشبینی 300 هزار تن برداشت و تولید چغندر قند داریم که تاکنون طبق گزارشی که ارائه شده 180 هزار تن از این محصول برداشت شده است، گفت: متأسفانه حدود یکسوم از محصولات چغندر قند نهاوند روی زمین باقی مانده است.
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمام منبع درآمد کشاورز از این محصول است، گفت: ما باید کشاورز را توانمند کنیم و با پرداخت به موقع پول، امید را در دل کشاورز زنده نگاه داریم.
وی با اشاره به اینکه هر چه محصول چغندر بر روی زمین بماند عیار آن پایین آمده و از کیفیت آن کاسته خواهد شد، یادآور شد: متأسفانه این مشکل در شهرستان نهاوند وجود دارد.
بهرامنیا با بیان اینکه تاکنون چندین جلسه در این خصوص برگزار شده تا جایی که در دو ماه و نیم گذشته با معاون وزیر در این خصوص رایزنی صورت گرفت؛ گفت: باید تدبیری اندیشیده شود که به موقع محصولات چغندر قند تحویل و در یک بازه زمانی مناسب پول کشاورزان پرداخت شود.
وی با ابراز امیدواری از اینکه هر چه زودتر مشکلات مربوط به کشاورزان شهرستان نهاوند حل شود؛ گفت: یکی از مشکلات کشاورزان این است که از 4 هزار هکتار، 3 هزار و 200 هکتار آن در عقد و پیمان کارخانههای چغندر قند همدان، اصفهان و مشهد بسته شده است.
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: 800 هکتار بدون عقد قرارداد بوده و کشاورزان در این زمینها محصول چغندر قند کاشتند.
وی با اشاره به اینکه همین موضوع سبب شده تا بازار سیاه به وجود آید، خاطرنشان کرد: در این بازار سیاه اگر زمینی، هکتاری 300 هزار تومان توسط صنف قیمت گذاشته میشود واسطهگر از آنها 90 هزار تومان خریداری میکند که در این حالت کشاورز متضرر میشود.
بهرامنیا با اشاره به اینکه عدم عقد قرار داد وسیلهای برای سودجویان شده است، افزود: برای سال آینده تصمیم داریم که برای زمینها چی. پی. اس بر روی زمینها گذاشته شود و هر کس بر اساس اندازه زمینی که دارد با آنها عقد قرارداد بسته شود.
*ساخت کارخانه قند در نهاوند به نفع استان خواهد بود
وی با بیان اینکه با پیگیریهای به عمل آمده با معاون وزیر کشاورزی، مجوز ساخت کارخانه قند در همدان صادر شد و استاندار هم به دنبال ارائه تسهیلات است، ادامه داد: امید است با همکاری سرمایهگذار نهاوندی کار ساخت یک کارخانه قند در نهاوند به زودی انجام شود.
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر این کارخانه احداث شود به نفع استان هم خواهد بود، تصریح کرد: متأسفانه ظرفیت با تولید همخوانی ندارد بدین معنا که ظرفیت کارخانه قند همدان محدود است و نمیتواند بیش از نیاز محصول خریداری کند ولی میشد با مدیریت جهاد کشاورزی چغندر قند را خریداری و در یک محل دپو و به مرور از محصول برداشت کرد.
وی ادامه داد: عملاً این روش انجام نشده و باعث بروز مشکلاتی از جمله باز بودن دست واسطهگران شده است؛ ضمن آنکه کشاورز دچار ضرر و زیان شده به التماس برای خرید محصول افتاده است و این یعنی سوء مدیریت جهاد کشاورزی استان یا وزارت کشاورزی.
*باید مشکل کشاورزان مدیریت شود
بهرامنیا با تأکید بر اینکه باید همانند گذشته این موضوع مدیریت شود، گفت: اکنون از عیار محصول کشاورز به خاطر عدم دپوی محصول کاسته شده و به همان اندازه قیمت محصول رو به کاهش است.
وی در خصوص راهاندازی کارخانه قند نهاوند افزود: دقیقاً نمیتوان گفت که تا چه زمانی این کارخانه آماده میشود ولی مقدمات کار فراهم شده هر چند که فرایند کار یک ساله نیست و ممکن است تا دو تا سه سال به طول انجامد.
انتهای پیام/و
∎