وی افزود: قرار است قانون آزمایشی فعلی که هر سال در بودجه تمدید میشود، با اندکی اصلاحات در مجلس بررسی و به تصویب برسد.
مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران بابیان اینکه طی 3 سال اخیر لایحه مالیات ارزش افزوده بررسی شد، گفت: نقاط قوت و ضعف پیشنویس لایحه بودجه بررسی و اصلاح شد، زیرا قانون فعلی به لحاظ ساختاری و ماهیتی چالشهای اساسی دارد، اما در نهایت اکنون فصل بودجه رسیده و احتمالاً قانون آزمایشی فعلی برای سال آینده نیز تمدید خواهد شد.
این فعال بخش خصوصی با تأکید بر اینکه طی 4 سال اخیر قانون آزمایشی با ایرادات ساختاری و اساسی در قوانین بودجه سالانه تمدید شده است، بیان داشت: از پشت پرده چنین تصمیماتی خبر نداریم و شواهد نشان میدهد که اتفاقاتی در جریان است که امیدواریم به نفع مردم باشد.
به گفته جعفریان، قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده ایرادات مبنایی و ساختاری زیادی داشته و اکنون 53 ماده، حدود 400 بخشنامه و دستورالعمل اجرایی دارد. این نشان میدهد که در اجرا دچار مشکل است و تفاسیر متعدد از آن میشود، اما فضای کسبوکار و تولید را مشوش و با مشکلات عدیده روبرو ساخته است.
مشاور مالیاتی اتاق اصناف افزود: نمایندگان مجلس چگونه یک قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده را در قانون برنامه پنجم آوردند و اکنون 9 سال است، اجرایی میشود.
جعفریان با ابراز تأسف از اینکه لایحه صندوق مکانیزه فروش یک ماه است، نهایی شده و توسط هیأت رئیسه مجلس برای طرح در صحن مجلس معطل است، یادآور شد: کار آنقدر آهسته پیش رفت که فصل بررسی بودجه رسیده و قانون ناقص و مشکلدار گذشته ملاک عمل قرار خواهد گرفت.
مشاور مالیاتی اتاق اصناف افزود: دولت احتمالاً لایحه مالیات ارزش افزوده را پس میگیرد و مجدداً قانون فعلی با اصلاح و تغییرات تهیه خواهد شد و مسیر بررسی و تصویب را مجدداً در مجلس طی خواهد کرد که قطعاً به امسال نمیرسد.
وی با تأکید بر اینکه شرایط کنونی به نفع نظام اقتصادی و مالیاتی کشور نیست، عنوان کرد: قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده بهعلت تغییر پذیری، برداشتهای متفاوتی در اجرا به همراه دارد که تولید و خدمات را با مشکل مواجه کرده است.
مشاور مالیاتی اتاق اصناف خاطرنشان کرد: لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده اواخر سال 95 به مجلس آمد، اما معلوم نیست چرا روند بررسی در این مدت طولانی بینتیجه مانده است.