
دکتر علی مویدی خرم آبادی شامگاه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت آموزش و پیشگیری در مدارس کشور اظهار کرد:به دلیل همجواری خوزستان با دریا و مرز و قرار گرفتن این استان در مسیر عبور مواد مخدر بین غرب و شرق تمهیدات و راهکارهایی برای کنترل این مقوله و بحث آموزش و پیشگیری در مدارس صورت گرفته است.
وی افزود: در حال حاضر برای دانش آموزان هر مقطع تحصیلی یک جلد کتاب با محتوای پیشگیری از اعتیاد تدوین، چاپ و در اختیار وزارت آموزش قرار گرفته تا مدرسان نسبت به تدریس آن در مدارس اقدام نمایند که قطعا در افزایش سطح آگاهی دانش آموزان نسبت به تبعات منفی ناشی از اعتیاد موثر واقع خواهد شد.
وی گفت: همچنین 2 واحد درسی اختیاری با موضوع پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر با هماهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تدوین و هم اکنون در دانشگاههای سراسر کشور در حال تدریس است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری از برگزاری کارگاههای آموزشی در خصوص آگاه سازی در بحث مواد مخدر برای معلمان خبر داد و گفت: معلمان در حوزه مهارت های زندگی دانش آموزان را نسبت به تبعات منفی مواد مخدر آگاه کرده و با رصد این مهارت ها و ارتقاء آن به دانش آموزان نه گفتن به مواد مخدر و قرار نگرفتن در محیط پر خطر را می آموزند.
وی ادامه داد: دانش آموزان، اولیا و مربیان را به عنوان سه ضلع مثلثی در نظر گرفته ایم تا با برنامه ریزی هدفمند و با همکاری هم بتوانند آگاهی، بینش و اطلاعات دانش آموزان را ارتقا دهند تا در نهایت منجر به پیشگیری از اعتیاد در محیط های مدارس شود.
مویدی خرم آبادی در پاسخ به این سوال که گفته می شود اعتیاد زنانه تر شده است، بیان کرد: اگرچه آمار اعتیاد زنان نسبت به دهه گذشته در بین زنان بیش تر شده، اما اعتیاد در کشور زنانه تر نشده است.
وی ادامه داد: کمتر از 10 درصد از 2 میلیون و 800 هزار مصرف کننده مواد مخدر کشور را زنان تشکیل می دهند با این حال به دلیل تاثیرگذاری زن بر خانواده و محیط پیرامون، این اندازه هم قابل قبول نیست و به همین دلیل بیش ترین سرمایه، برنامه و وقت این ستاد برای کاهش اعتیاد در بین زنان متمرکز شده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری در خصوص مواد مخدر صنعتی جدیدی با نام MPSA گفت: این مواد مخدر تهدید جدی برای عصر حاضر است که دستاورد تکنولوژی، صنعت، دانش و علم است و هر روز شاهد افزایش گونه های مختلفی از آن در سراسر جهان هستیم.
مویدی خرم آبادی یادآور شد: پیچیدگی، پنهان و مرموز بودن این مواد مخدر باعث می شود راه برگشت برای مصرف کنندگان این نوع مواد مخدر دشوار باشد به همین دلیل به خانواده ها در خصوص نظارت بر فرزندان و دوستان فرزندان آن ها هشدار می دهیم.
وی گفت: یکی از برنامه های چند سال گذشته ستاد مبارزه با مواد مخدر شفاف سازی آمار مبتلایان به اعتیاد بوده است در حالی که در گذشته متاسفانه به دلایل نامعلومی از اعلام آمار واقعی خودداری شده که این کتمان اطلاعات باعث تحریف در بحث مبارزه با این پدیده شوم شده بود.
**٥٠ درصد از بودجه این سازمان بر پیگیری متمرکز می شود
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری گفت: بیش از ٥٠ درصد بودجه معنوی و مادی ستاد مبارزه با مواد مخدر بر بحث پیشگیری متمرکز خواهد شد.
مویدی خرم آبادی اظهار کرد: رویکرد دولت و نظام در پنج سال گذشته بحث پیشگیری و نحوه اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر بوده و دستاوردهای خوبی هم در این زمینه کسب شده است.
وی افزود: در برنامه های میان مدت و بلند مدت ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور این سقف ٥٠ درصدی بودجه در حوزه پیشگیری لحاظ می شود.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری از کشور بیش از ٥٨٠ تن انواع مواد مخدر در سال جاری خبر داد و گفت :این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ١٢ درصد افزایش داشته است.
مویدی خرم آبادی در خصوص آمار مبتلایان به مواد مخدر در کشور گفت: شاید در گذشته سیاست ها در اعلام نکردن این آمار بوده، ولی یکی از دستاوردهای پنج ساله ستاد مبارزه با مواد مخدر، شفاف سازی در خصوص این آمار بوده است.
وی ادامه داد: در سال 94، ٢ میلیون و ٨٠٠ هزار نفر مصرف کننده مواد مخدر بوده اند که با توجه به آمار بالای سه میلیون نفر در سال ٩٠، کاهش قابل توجهی را نشان می دهد.
وی با تاکید بر این که بحث پیشگیری در محیط های کاری یکی از اولویت های ستاد مبارزه با مواد مخدر است، تصریح کرد: آموزش کارکنان و آگاه سازی آن ها، همچنین آموزش در حوزه های نظامی و صنعتی از جمله اقدامات این ستاد بوده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: در حوزه صنعت پروتکل هدف مندی با وزارت نفت بسته و عسلویه را به عنوان یک دبیرخانه ویژه فعال کره ایم و در خوزستان هم مراکز صنعتی جزو اولویت های ستاد مبارزه با ماد مخدر هستند و برنامه ها در بحث پیشگیری، آماده سازی و ارتقای سطح آگاهی کارگران و کارشناسان در این محیط احصا و اجرا شده است.
وی با اشاره به تدوین برنامه مبارزه با مواد مخدر در هر استان، گفت: وضعیت اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر در هر استان بررسی و بر اساس آن برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین و اجرا می شود.
مویدی خرم آبادی یادآور شد: حساسیت، دغدغه و اراده جدیدی در کارگزاران نظام در دولت تدبیر و امید در راستای کاهش آسیب های اجتماعی در کشور اتفاق افتاده و این حساسیت که جزو دغدغه های همیشگی مقام معظم رهبری بوده، اخیرا به شکل سازمان یافته و تشکیلاتی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: در سطح کشور وضعیت و شرایط استان ها در بحث مواد مخدر مورد مطالعه قرار می گیرد و بر اساس وضع موجود استان ها چشم اندازی برای این استان ها ترسیم و تلاش می شود برنامه های کوتاه مدت و دراز مدت پیوست های پیشگیری درمان، صیانت های اجتماعی و مقابله ای احصا شود.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری تاکید کرد: ظرفیت ها، قابلیت ها و سرمایه های فرهنگی، اجتماعی و معنوی هر استان می تواند در راستای تحقق برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت این ستاد تاثیر گذار باشد.
مویدی خرم آبادی با اشاره به برگزاری جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با فرمانداران استان گفت: در این جلسه وضعیت هر شهرستان ارائه و نظرات و پیشنهاداتی بیان شد که این اطلاعات فردا با حضور استاندار و شورای مبارزه با مواد مخدر استان در قالب یک جمع بندی جهت ارائه به دبیرخانه ستاد بیان خواهد شد.
6002/
سپیده اسکندری**انتشار: کبری آقازری