شناسهٔ خبر: 22914560 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خرداد | لینک خبر

در موضوع حصر است کارگروه ها به نتایج خوبی رسیده اند

صاحب‌خبر -

خرداد: یک عضو فراکسیون امید مجلس گفت که علیرغم حمایت از غلامی برای کسب رای اعتماد در مجلس، ولی تعارفی با او یا هیچ یک از وزرا نداشته چون ما با هیچ کسی عقد اخوت نبسته و چک سفید امضا ندادیم حتی اگر لازم باشد سوال و استیضاح خواهیم کرد.

به گزارش خرداد از ایسنا، محمود صادقی با حضور در مراسم روز دانشجو که به همت انجمن اسلامی دانشگاه شریف برگزار شد، درباره موضوع انتخاب وزیر علوم و حمایتش از این گزینه پیشنهادی، گفت: بنده خودم به فرآیند معرفی وزیر علوم معترض بودم چرا که این صحبت رییس جمهور مبنی بر اینکه ناچار به معرفی چنین گزینه‌ای شده ایم قابل قبول نیست. طبیعتا رییس جمهور باید در برابر وزیرش پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: بنده از ابتدا دیدگاه مخالفی نسبت به آقای غلامی داشتم که با تشکیل کمیته ای از فراکسیون امید و برگزاری جلساتی با دانشجویان و برخی از اساتید دانشگاه همچون آقای نیلی منفرد، فرجی دانا و توفیقی مطمئن شدم که این گزینه همان گزینه ای است که در گفتمان ما قرار دارد. شاید نفر اول لیست نباشد اما به هر حال در لیست ما می گنجد.

صادقی ادامه داد: اکنون خوشحالم که عملکرد آقای غلامی خوب بوده است. این را می توان از نحوه انتخابات همکاران و گزینش ها و تغییرات به وجود آمده مشاهده کرد.

وی درباره صحبت وزیر علوم مبنی بر اینکه دانشگاه ها باید به سمت تامین نیازهای مالی شان بروند، گفت: اینکه بنده از آقای غلامی حمایت کرده ام بدان معنا نیست که وکیل مدافع ایشان هستم. بنده دو روز بعد از انتخاب آقای غلامی نامه ای به ایشان نوشتم مبنی بر اینکه چرا از حضور آقای توسلی در دانشگاه علامه ممانعت به عمل آمده است. ما تعارفی با کسی نداریم، عهد اخوت نبسته‌ ایم و چک سفید نداده ایم و اگر لازم باشد حتی سوال و استیضاح می کنیم.

وی در عین حال گفت: اینکه دانشگاه ها بتوانند نیازهای مالی شان را تامین کنند اتفاق بدی نیست. دانشگاه ها می توانند با ایجاد تحول و تغییر و متناسب با شرایط نیازهای مالی شان را تامین کنند. از طرف دیگر نباید این را به آن معنا تفسیر کرد که دانشگاه از بودجه کشور بی نیاز باشد. ما هم به کم شدن بودجه آموزش عالی اعتراض داریم چون در حمایت از دانشگاه ها معتقدیم.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین تاکید کرد: وضعیت بودجه دولت یک واقعیت است که نباید نادیده گرفته شود. اکنون بعد از گذشت هفت ماه از زمان تخصیص بودجه حداکثر 40 درصد بودجه دانشگاه ها اختصاص یافته است، این حکایت از محدود بودن منابع بودجه دولت دارد، می توان با صرفه جویی ها از این منابع محدود استفاده بهینه کرد منوط به اینکه فساد و خرج دستگاه ها کم شود.

نماینده تهران درباره ارزیابی اش از عملکرد فراکسیون امید، گفت: قبل از آنکه بخواهیم عملکرد فراکسیون امید را بررسی کنیم باید ابعاد فعالیت مجلس را مورد رسیدگی قرار دهیم تا مشخص شود که فراکسیون امید در چه مجلسی با چه عملکردی اقداماتی را انجام داده است.

وی توضیح داد: فراکسیون امید و مجموعه اصلاح طلبان در دوره ای به مجلس راه پیدا کردند که سه دوره قبلی آن نسبتا با انسداد مواجه بود، این دوره روزنه ای برای بازگشت اصلاح طلبان به سیاست باز شد و تعدادی از اصلاح طلبان تحت عنوان فراکسیون امید گرد هم آمدند لذا برای بررسی عملکرد این فراکسیون باید فضایی که در آن نمایندگان اصلاح طلب به ایفای وظیفه می پردازند مورد رسیدگی قرار گیرد.

وی با اشاره به تایید صلاحیت نمایندگان در انتخابات مجلس، گفت: بنده گاهی به شوخی می گویم که این مجلس عصاره فضائل شورای ملت و نه عصاره فضائل ملت است. اکنون مجلس عصاره فضائل کسانی است که فیلترهایی را درست کرده اند تا تنها عده ای بتوانند خود را در معرض رای مردم قرار دهند. به هر حال با وجود همه محدودیت ها فراکسیون امید توانست تشکیل شود و در مقاطع مختلف عملکرد خوبی از خود به جا گذاشت از جمله آن حضور نمایندگان ناظر در هیات های نظارت است یا اینکه نمایندگان هر کدام به فراخور کارهای تخصصی شان در کمیسیون های تخصصی به ایفای نقش می پردازند. ما تعداد زیادی سوال و تذکر و پیگیری های نظارتی داشته ایم. در جریان رای اعتماد نیز فراکسیون توانست کارهای خوبی از خود به جا بگذارد.

به گفته صادقی، اکنون فضای مجلس فضای متفاوتی شده و گفتمان اصلاح طلبی، توسعه طلبی و بیان خواسته‌ها و مطالبات مردم از تریبون مجلس شنیده شده است. نمونه بارز آن موضوع حصر است که کارگروه هایی با کار منسجم آن را پیگیری می کنند و به نتایج خوبی نیز رسیده اند.

صادقی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص پرونده استادی که به دلایل اخلاقی از دانشگاه اخراج شده بود و اکنون با حکم تجدیدنظر دانشگاه مجددا مشغول به کار شده است، گفت: در جریان این مساله تاسف بار هستم و متاسفم که دانشگاه از لحاظ اخلاقی سقوط کرده که شاهد برخی رفتارهای ناپسند از برخی از اساتید هستیم البته در عین حال خوشحالم که آن خانم دانشجو در فاصله کوتاهی مساله را گزارش کرده است. این خانم به بنده نیز نامه نوشت و موضوع را اعلام کرد. دانشگاه نیز واکنش خوبی داشت، هیات انتظامی شدیدترین مجازات یعنی اخراج را در نظر گرفت ولی این استاد بر اساس فرآیند دادرسی به این حکم بدوی اعتراض کرد که مجددا مرجع رسیدگی در دانشگاه علامه در مجازات تخفیف داد و این استاد به یک سال و نیم تعلیق از کار محکوم شد که این حکم را طی کرده و قاعدتا باید به کار باز گردد.

وی توضیح داد: البته این اتفاق رخ نداده است. بنده از طریق وزارت علوم این موضوع را پیگیری کردم و با قائم مقام وزیر صحبت نمودم که طبق اطلاعات رسیده ایشان هنوز به کار برنگشته و احتمالا به عنوان عضو پژوهشی در یکی از پژوهشکده ها به کارش ادامه می دهد. بنده از تعهد دانشجویان برای پیگیری این موضوع خشنود هستم.

این نماینده اصلاح طلب مجلس درباره نظرش در خصوص حضور زنان در ورزشگاه ها، گفت: معتقدم که مسائل مربوط به حقوق زنان بنیادی‌تر از مساله حضور در ورزشگاه‌ها است. ما باید به دنبال اجرای اصل برابری حقوق زنان و مردان طبق قانون اساسی و احیای آن و همچنین تغییر فرهنگ نهاد خانواده نسبت به زنان باشیم که اگر اصلاح نشود نباید انتظار اصلاح موارد دیگر را داشت.  

صادقی افزود: بنده بعد از واکنش یکی از مراجع مبنی بر اینکه مساله مهم تری از مساله حضور زنان در ورزشگاه‌ها همچون موضوع بانک ها و بیکاری وجود دارد، در تایید آن موضوع بدهکاران بانکی را مطرح کردم. از نظر بنده نیز حضور زنان در ورزشگاه ها مهم است اما به نظرم جزو اولویت‌ها نیست.

وی ادامه داد: باید در فضای کلی توسعه سیاسی و آزادی ها حرکت کنیم ولی در عین حال از وضعیت معیشتی مردم یعنی مساله فقر، بیکاری، حاشیه نشینی، طلاق، اعتیاد و فروپاشی خانواده‌ها غافل نشویم. قطعا نباید از این مسائل اصلی و با اولویت مهم غافل شویم. خیلی از مسائل اصلی تر از حضور زنان در ورزشگاه‌ها وجود دارد که باید به آن توجه کنیم.

نماینده مردم تهران در عین حال گفت: البته ما در مجلس در حال پیگیری حضور زنان در ورزشگاه ها هستیم. فراکسیون ورزش نیز با وزیر ورزش به شدت گفت‌وگو کرده و خواستار دنبال کردن این موضوع شدیم ولی حرف بنده آن است که نباید کاری کنیم که اصلاح طلبان متهم شوند که چون شکم شان سیر است تنها به دنبال مطالبات طبقات متوسط رو به بالا هستند. نباید تعارض ایجاد کنیم بلکه در عین توجه به اولویت‌های مهم، موضوعات دیگر نیز پیگیری شود.

صادقی در پاسخ به پرسشی در خصوص تصمیمش برای حضور در انتخابات بعدی، گفت: این تصمیم گیری برای دوره بعد در حالیکه تنها یک سال و نیم از دوره فعلی مجلس می گذرد زود است. البته من تاکنون کاری نکرده ام که مخل صلاحیتم باشد، بر اساس دیدگاه خودم به وظایف نمایندگی و قانونی ام عمل کردم.

به گزارش ایسنا، این عضو فراکسیون امید همچنین در واکنش به انتقادات مجوز دانشجویان نسبت به عملکرد این فراکسیون، گفت: ما را با دوران مجلس ششم مقایسه می کنند اما این تفاوت را در نظر ندارند که مجلس ششم با دولت اصلاحات تقارن داشت. این تعامل مستقیم بین دو قوه در این دولت به خوبی وجود ندارد و از لحاظ رویکرد بین ما و دولت تفاوت هایی است.

صادقی همچنین در واکنش به صحبت یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه چرا رییس جمهور به جای تامین نیازهای بودجه ای دانشگاه‌ها، صحبت از کمک به سوریه برای ساخت این کشور را می کند، گفت: ما باید این هوشمندی را داشته باشیم که اگر در دوران جنگ به کشوری کمک می کنیم در دوران بازسازی که زمان میوه چینی است نیز حضور داشته باشیم چون این به معنای سازندگی، استفاده از متخصصان و انجام کارهای اقتصادی است.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره مشکل دانشجویان دانشگاه صنعت نفت آبادان، گفت: دانشگاه صنعت نفت به وزارت نفت برمی گردد و این در تعهد این وزارتخانه است که به عنوان متولی این دانشگاه به این وضعیت رسیدگی کند. البته وزیر نفت در زمان رای اعتماد به این موضوع اشاره کرد که نیاز به این میزان جذب فارغ التحصیل وجود ندارد ولی ما معتقدیم که اگر دولتی تعهداتی می دهد آن تعهدات به دولت بعد نیز منتقل می‌شود.

صادقی افزود: این موضوع به دلیل ارتباط با وزارت نفت از سوی کمیسیون انرژی پیگیری شده و تاکنون در کمیسیون آموزش مطرح نشده است. شخصا در نظر دارم که در هفته جاری این موضوع را مطرح و پیگیری کنم چون معتقدم وزارت نفت باید به تعهداتش عمل کند و اگر امکان آن را ندارد باید به راه حلی برسد.

وی در پایان گفت: مجلس قدرت اجرایی ندارد و تنها می تواند با نظارت هایش به دستگاه های اجرایی فشار وارد کند، به هر حال ما این موضوع را در کمیسیون پیگیری می کنیم.