به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، امیر کرمی، مدیر گروه سلامت محیط و حرفهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اقدامات بهداشت محیط در مناطق زلزلهزده اظهار کرد: راهبردهای اصلی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در زلزله اخیر، پاکسازی و گندزدایی از محیطهای آلوده با هدف پیشگیری از بروز بیماریهای واگیر و بیماریهای منتقله از سطوح و آب بوده است.
کرمی افزود: در زمینه دفع لاشه حیوانات تلف شده و سایر تهدیدهای زیست محیطی در مناطق زلزله زده با استفاده از نظرات کارشناسان گروههای مختلف به ویژه حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین و به منظور پیشگیری از بیماریهای منتقله و آلودگی زدایی از محیطهای شهری و روستایی در مناطق زلزلهزده، تا کنون بیش از ۱۰۰ هزار متر مربع از سطوح در این مناطق، مورد سمپاشی هدفمند و گندزدایی قرار گرفته است.
وی با اشاره به بازرسیهای میدانی بازرسان بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از روز دوم وقوع زلزله در مناطق زلزله زده، گفت: پس از ارزیابیهای انجام شده، تصمیم گرفتیم که در مناطق زلزلهزده اقدام به سمپاشی هدفمند در محلهای اسکان مردم، سرویسهای بهداشتی و استحمام، ترمینال و محلهای دپوی غیر بهداشتی زبالهها و پسابهای شهری و روستایی کنیم.
مدیر گروه سلامت محیط و حرفهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار کرد: تا کنون حدود ۱۰۰ کیلوگرم انواع سم شامل دلتامترین، لامبا، پرمترین و سم موش کش با کاربردهای ضدمگس و حشرات، مبارزه علیه کنه و دفع موش استفاده شد و ویژگی این سموم مصرف کم، تاثیر زیاد و دوستدار محیط زیست بودن، است.
کرمی اظهار کرد: با توجه به اعلام مسئولان جهاد کشاورزی و دامپزشکی استان کرمانشاه بیش از شش هزار دام سبک و یک هزار مورد دام سنگین در زلزله غرب کشور تلف شدند و برای دفن لاشههای حیوانات و احشام تلف شده در کنار روستاها، احتمال تکثیر موش وجود داشت که در این زمینه مقدار زیادی سم موش کش استفاده شد.
وی با اشاره به تصویب مصوبهای در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه در خصوص دفن بهداشتی لاشه حیوانات و احشام در مناطق زلزله زده، گفت: با همکاری سپاه پاسداران، بنیاد مسکن و دهیاریها و با نظارت کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در کنار روستاها، ترانشههای دفن حیوانات، حفر و قبل از خاک پوشانی، لایهای آهک به منظور پیشگیری از بیماریهای ناقله بین انسان و دام بر روی لاشهها ریخته میشد.
مدیر گروه سلامت محیط و حرفهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ضمن تأکید بر نقش آموزش و اطلاع رسانی به مردم در مناطق زلزله به منظور مقابله با بیماریهای ناشی از محیط، بیان کرد: خوشبختانه با همکاری مرکز صدا و سیمای کرمانشاه، بیش از ۲۰۰ دقیقه برنامه تلویزیونی و ۱۰۰ دقیقه برنامه رادیویی با پیامهای بهداشتی و پیشگیرانه تولید و پخش شد؛ همچنین از هفته دوم پس از وقوع زلزله، آموزش چهره به چهره مردم آغاز و بیش از ۸۰ هزار نفر تحت آموزش قرار گرفتند.
وی افزود: پیامها و هشدارهای بهداشتی در قالب بنر، استیکر و بروشور در بین مردم مناطق زلزله زده توزیع شده که این آگاه سازی و اطلاع رسانی میتواند نقش مهمی در کنترل بیماریهای مختلف داشته باشد.