شناسهٔ خبر: 22901360 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

ابعاد شخصیتی نخبگان فرهنگی و هنری برای نسل آینده تبیین شود

گروه فرهنگی: معاون پارلمانی وزیر آموزش و پرورش گفت: تبیین ابعاد شخصیتی نخبگان فرهنگی و هنری از جمله استاد حیدر عباسی برای نسل آینده ضروری بوده و وظیفه رسانه‌ها شاعران و هنرمندان این مرزبوم سنگین‌تر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، یوسف نجفی، معاون پارلمانی وزیر آموزش و پرورش، عصر روز گذشته در آیین اختتامیه کنگره سراسری استاد حیدر عباسی «باریشماز» در مراغه، اظهار کرد: شهرتاریخی فرهنگی مراغه و آذربایجان خاستگاه فرهنگی و هنری در کشور بوده و در طول تاریخ افتخارات زیادی از این خطه تربیت و تحویل جامعه شده است.

وی افزود: در طول تاریخ این خطه سرشار از بزرگان علم و فرهنگ هم چون خواجه نصیر، اوحدی مراغه‌ای، استاد کریمی، حیدر عباسی را در دامن خود پرورانده است که وجود این افراد هنرمند در استان افتخاری بزرگ بر خطه آذربایجان است.

معاون پارلمانی وزیر آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به اینکه استاد حیدر عباسی افتخاری برای جامعه فرهنگی و هنر دوست است، تصریح کرد: استاد حیدر عباسی در طول 74 سال تلاش‌های بسیاری برایافتخار آفرینی در حوزه شعر و فرهنگ انجام داده و ضروری است به پاسقدردانی از وی همه ساله این کنگره برگزار شود.

نجفی با اشاره به تاریخ پر افتخار مراغه در کشور، گفت: شهر تاریخی و فرهنگی مراغه بزرگان زیادی را در عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعیتربیت کرده و تحویل جامعه داده است.

وی ادامه داد: عبدالقادرمراغه‌ای به عنوان یکی از بزرگان فرهنگ این مرزوبوم توانست با تلفیق موسیقی ایرانی و ترکی، این علم و هنر را متحول کرده و الهام بخش موسیقی‌دانان تاریخ باشد.

نجفی تصریح کرد: برگزاری مراسم نکوداشت در حقیقت ارزش نهادن به فرهنگ و هنر این خطه و ایران اسلامی است که باید مسئولان ورزات فرهنگ و ارشاد اسلامی با برگزاری این نوع مراسم‌ها یاد این فرهنگ دوستان را زنده نگه دارند.

معاون پارلمانی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به جایگاه فرهنگی استاد حیدر عباسی، گفت: برگزاری این نکوداشت‌ها در حقیقت ارزش نهادن به فرهنگ و هنر این خطه و ایران اسلامی است.

وی اضافه کرد: تبیین ابعاد شخصیتی و هنری نخبگان فرهنگی و هنری ازجمله استاد حیدر عباسی برای نسل آینده ضروری بوده و وظیفه رسانه‌ها شاعران و هنرمندان این مرزبوم سنگین‌تر است.

نجفی تصریح کرد: استاد در طول سال‌های زندگی پربار خود همواره در راستای اعتلای فرهنگ و ادب این مرزوبوم تلاش و مجاهدت کرده و تجلی شعور آگاهی مردم این مرزوبوم در عرصه‌های مختلف است.

وی تصریح کرد: حیدر عباسی پاسدار نجات کلامی و ادبی شهر تاریخی فرهنگی مراغه در طول سال‌ها بوده است و پاسداری از آثار وی توسط مسئولان ضروری است.

معاون پارلمانی وزیر آموزش و پرورش گفت: استاد حیدر عباسی شاعر توانای شهر مراغه که در اشعار خود باریشماز تخلص می‌کند نمونه یک انسان کامل بوده و این بزرگ‌مرد به شش زبان انگلیسی، فرانسه، روسی، عربی، ترکی و فارسی اشراف کامل دارند.