ابراهیم اصغری، تهیهکننده سینمای دفاع مقدس که این روزها فیلم سینمایی «اشنوگل» را روی پرده سینماها دارد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) از مسئولان سینمایی درخواست کرد که دیگر شعار حمایت از فیلمهای دفاع مقدسی را سر ندهند، گفت: از تمام مسئولانی سینمایی و فرهنگی که دائماً شعار حمایت از کارهای دفاع مقدسی را سر میدهند، درخواست دارم که دست از سر این ژانر مظلوم بردارند، چون شعارهای نه تنها فایدهای ندارد، بلکه باعث میشود مردم تصور کنند واقعاً چنین حمایتهایی وجود دارد، برای همین همین موضوع را همچون چماق بر سر ما میکوبند، غافل از اینکه در این حوزه ما بسیار غریب و مظلوم هستیم.
وی افزود: وقتی با مردم یا برخی سینماگرانی که نسبت به این حوزه غریبه هستند حرف میزنیم با این سخن آنها روبهرو میشویم که سینمای دفاع مقدس مورد حمایت مسئولان است و کسانی که در این حوزه کار میکنند باید شرایط بسیار خوبی داشته باشند! غافل از اینکه از سینماگران دفاع مقدسی غریبتر و مظلوم تر در سینما پیدا نمیشود. این مهجوریت را هم در امر تولید میتوان مشاهده کرد هم در بحث اکران! اجحافی که هم اکنون نیز برای فیلم سینمایی «اشنوگل» رخ داده و ما میبینیم که فیلم در شرایط بسیار نامطلوبی روی پرده رفته است.
تهیهکننده فیلم دفاع مقدسی «شور شیرین» در پاسخ به این سئوال که عدم موفقیت فیلمهایی چون «اشنوگل» را در گیشه باید تنها به عملکرد مسئولان مربوط دانست؟، گفت: نمیخواهم بگویم تمام مشکلات از طرف مسئولان به وجود آمده، اما بخش اعظمی از این سختیها از طرف آنان است. جدا از این موضوع دلایل دیگری نیز وجود دارد که به چند نمونه ان اشاره میکنم. ابتدا اینکه متاسفانه تولید در سینمای ما بدون حساب زیاد شده؛ تولیداتی که از ظرفیت اکران سینماها خارج است، برای همین فرصت نمایش برای همه فیلمها به صورت عادلانه به وجود نمیآید.
این تهیهکننده ادامه داد: مطلب دیگر اینکه شرایط اکران به هیچ وجه بر پایه عدالت استوار نیست، چون سینماداران با پخشکنندگان مطرح سینما، فرصت اکران را تنها برای فیلمهایی مهیا میکنند که شرایط سودهی آنها قابل پیشبینی است. در حقیقت میتوان گفت که تنها فیلمهایی که پولساز هستند فرصت خودنمایی در سینما را پیدا میکنند در چنین شرایطی طبیعی است فیلمی که میخواهد درباره شهدا حرف بزند، فرصت خودنمایی پیدا نکند.
اصغری ادامه داد: مطلب دیگر اینکه ما تنوع مخاطب را در سینما از بین بردهایم، زیرا کسانی که هم اکنون مخاطبان حرفهای سینما هستند شاید تنها 15 درصد جامعه را در بر گیرند. این عده اندک نیز عموماً از فیلمهای گیشه و یا آثار جشنوارهپسند استقبال میکنند، در حالی که اگر همانند دهه شصت یا هفتاد مردم مخاطب سینما بودند، میدیدیم که فیلمهای دفاع مقدسی به راحتی رقیبان را در گیشه کنار میزدند و همیشه فیلمهای مربوطه جز کارهای پرفروش سینما بودند.
وی در پاسخ به سئوال پایانی که چرا وی در چنین وضعیتی نابسامانی فیلم خود را را اکران کرده؟ گفت: سئوال خوبی را پرسیدید، چون ممکن است عدهای این پرسش برایشان پیش بیاید که چرا در وضعیتی که به شدت از اکران ناراضی هستیم، فیلم خود را روانه پرده میکنیم؟ جواب این سخن کاملاً روشن است. آنهم این است که چاره دیگری برای ما باقی نمانده، چون از همین الان میدانیم وضعیت در سال آینده بدتر از امسال است، برای همین ترجیح دادیم از حداقل موقعیت بهره بریم تا فیلممان دیده شود.