شناسهٔ خبر: 22889540 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

هند بر موضع مستقل خود در قبال موضوع انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس تاکید کرد

دهلی نو - ایرنا - هند روز پنجشنبه در اولین واکنش خود به اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی تاکید کرد که موضع دهلی نو در مقابل بیت المقدس مستقلانه است و تحت تاثیر کشور سوم قرار نمی گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، راویش کومار سخنگوی وزارت امور خارجه هند گفت: موضع هند در مورد فلسطین مستقل و ثابت است. این موضع به واسطه دیدگاه ها و منافع هند شکل گرفته و توسط هیچ کشور ثالثی تعیین نشده است.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز گذشته در کنفرانس خبری خود با رسانه ها دستور انتقال سفارت آمریکا را از تل آویو به بیت المقدس امضاء کرد.
کشور های عربی و مسلمانان سرتاسر خاورمیانه و جهان این اقدام آمریکا را محکوم کرده و فلسطینیان نیز اعلام کرده اند که واشنگتن در حال از دست دادن نقش خود به عنوان واسطه صلح است.
این اقدام آمریکا همچنین هند و سایر کشور های حامی را وارد یک سردرگمی دیپلماتیک در مقابل فلسطین و رژیم صهیونیستی می کند.
هند از راه حل تشکیل دو کشور در قبال مساله فلسطین حمایت کرده است.
هند اولین کشور غیر عرب بود که فلسطین را در سال 1988 به رسمیت شناخت. هند و رژیم صهیونیستی در اواخر سال 1992 روابط رسمی دیپلماتیک خود را آغاز کردند؛ ولی همکاری‌های دو کشور از زمان روی کار آمدن دولت کنونی به رهبری حزب بهاراتیا جاناتا (بی‌جی‌پی) در سال 2014، بسیار نزدیکتر شده است.
مقامات هندی تلاش کرده‌اند هرگونه تغییر در سیاست خارجی خود در قبال فلسطینیان را در چارچوب تلاش هند برای ایجاد رابطه بهتر با دولت‌های مختلف تعبیر کنند.
اخیرا نارندرا مودی، از سرزمین های اشغالی دیدار کرد. او اولین نخست وزیر هند است که چنین کاری کرده است. در عین حال، باید توجه داشت که وی قبل از دیدار از سرزمین های اشغالی از محمود عباس رئیس دولت خودگردان فلسطین در دهلی نو میزبانی کرده بود. وی در یک جلسه مطبوعاتی مشترک در خانه حیدرآباد، بر حمایت هند از یک دولت مستقل فلسطینی تأکید کرد.
رابطه هند و فلسطین دارای وجوه همبستگی و دوستی پایداری است که از زمان مبارزۀ آزادی خواهان این کشور ساخته و حفظ شده است. هند در حمایت از موضوع فلسطین پایداری کرده است.
پس از اعلام ترامپ در به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی شمار زیادی از مقام ها و مسئولان کشورهای اروپایی، آسیایی ، عربی و اسلامی و همچنین سازمان ها و نهادهای بین المللی با واکنش به این تصمیم آن را محکوم و این اقدام را مانع تحقق صلح در منطقه خواندند.
به گزارش ایرنا، شهر قدس که مسجدالاقصی - نخستین قبله مسلمانان - را در خود جای داده، بخش لاینفک فلسطین بوده و یکی از مهم ترین اماکن سه گانه مقدس اسلامی به شمارمی آید و از جایگاه و اهمیت ویژه ای نزد مسلمانان برخوردار است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون مجموعا 8 قطعنامه در مورد قدس صادر کره است که در این قطعنامه ها بر حفظ نظم و امنیت قدس و محافظت از مقدسات و پرهیز از هتک حرمت مقدسات و شکنجه و آزار ساکنان قدس تاکید شده است.
شورای امنیت در دسامبر سال میلادی گذشته قطعنامه ای تصویب و تاکید کرد که هیچ تغییری در مرزهای قبل از چهارم ژوئن 1967 از جمله در رابطه با بیت المقدس به رسمیت شناخته نخواهد شد، مگر اینکه طرف ها در مذاکرات بر سر آن به توافق برسند.
اقدام روز چهارشنبه ترامپ در به رسمیت شناختن شهر قدس به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر قدس نقض آشکار قطعنامه ها و معاهده های بین المللی است.
آساق**267** 1574 ** وحیده دینداری ** انتشار دهنده: محسن تهوری

انتهای پیام /*