شناسهٔ خبر: 22883998 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

امارات و عربستان در تیررس موشک های شدیدتر یمن

یک وبگاه یمنی شکست کودتای صنعاء را نشانه ارتقای سطح رویارویی جبهه ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با ائتلاف عربی خواند و اعلام کرد که ریاض و ابوظبی در تیررس موشک‌های بالستیک بیشتری از یمن هستند.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین / پایگاه خبری «المتابعات» یمن در گزارشی با عنوان شکست کودتا در یمن ارتقای سطح رویارویی با دشمن سعودی» آورده است: امروز کاملا یاس رسانه‌ها و مقامات عربستان و امارات از چیزی که انتفاضه مبارک صنعاء می‌خواندند، آشکار است و هر چقدر لبخندهای مصنوعی هم بزنند نمی‌توانند احساس تحقیر و شکست خود را از کشوری به کشوری دیگر و از موضوعی به موضوع دیگری پنهان کنند.

نویسنده ادامه داد: در مقابل پیروزی و موفقیت‌های جبهه دیگر یمن رو به اوج است و درج ریاض و ابوظبی در معادله تازه نبرد، آخرین پیشرفت آنها محسوب نمی‌شود و چه بسا این تصمیم از مهمترین نتایج کودتای شکست خورده در دوم دسامبر در صنعاء است.

«سید عبدالملک الحوثی» رهبر انصار الله چند روز پیش گفت تا زمانی که ریاض و ابوظبی به کشتار ملت یمن و نابودی زیربناهای آن ادامه می‌دهند این دو شهر در امان نخواهند بود. وی از سرمایه‌گذاران خارجی خواست سرمایه‌های خود را از امارات و عربستان خارج کنند چرا که این دو کشور برای سرمایه‌گذاری ایمن نیست.

الحوثی تاکید کرد که ریاض، ابوظبی و دبی همه هدف مشروع موشک‌های بالستیک یمنی هستند و حمله به پایتخت‌های کشورهای عضو ائتلاف جز با توقف جنگ علیه ملت یمن متوقف نمی‌شود.

متابعات آورده است: می‌توان وضعیت رسانه‌ها و مقامات کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس درباره شکست کودتای علی عبدالله صالح علیه انصار الله را بسیار دردناک توصیف کرد در حالی که «انور قرقاش»، وزیر مشاور در امور خارجه امارات آن را انتفاضه مبارک صنعاء نامیده بود.

واکنش‌های سیاسی و رسانه‌ای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و تبلیغات آنها درباره آشوب صنعاء و توصیف آن به «انقلاب برای بازگشت به آغوش کشورهای عربی» تنها یک چیز را نشان می‌داد و آن هم امیدهای بزرگ سران کشورهای عربی شرکت کننده در تجاوز علیه یمن به کودتای صنعاء بود.

در این گزارش آمده است: در واقع حوادث صنعاء یک نبرد به تمام معنا بود و در امتداد نبرد بزرگی است که ملت یمن در رویارویی با قدرت‌های متجاوز در پیش گرفته است. سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در ذهن خود محاسبات زیادی روی «انتفاضه مبارک صنعاء» کرده بودند و ناکامی در دستیابی به نتایج مطلوب موجب از دست رفتن یکی از مهمترین برگه‌های آنها شد.

این باخت دردناک تاثیر زیادی بر افکار و اذهان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس گه جنگ علیه یمن را مدیریت می‌کنند و همچنین بر نخبگان و کارشناسان و ناظران دارد بخصوص که برای هزارمین بار برای آنها روشن شده که گزینه‌های نظامی در همه جبهه‌های درگیری بی‌نتیجه است و دشمن هر آنچه را طی سال‌های گذشته از جنگ می‌توانست انجام بدهد داده اما بی‌فایده بوده است.

نویسنده تاکید کرد: دشمن در استفاده از آخرین برگه خود برای ایجاد شکاف در جبهه داخلی یمن یا جبهه مقاومت ناکام ماند و جبهه ائتلاف هیچ کار تازه‌ای نمی‌تواند انجام بدهد و حتی از شکاف و اختلاف بر سر ادامه جنگ رنج می‌برد در واقع در صحنه‌های درگیری جز ارتش عربستان که موجودیت خود را در حفاظت از مرزهای کشورش محدود کرده و امارات در جبهه المخا، باقی نمانده است و اتکای بزرگ ائتلاف عربی بر مزدوران ارتش سودان و گروه‌هایی از اهالی جنوب یمن و نیروهای علی محسن الاحمر است که ماموریت حمله به جبهه نهم به آنها واگذار شده است.

در حال حاضر ابتکار عمل در دست نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی است به گونه‌ای که ارتش سعودی را در مرزهایش سرگرم و در چند نقطه حساس و حیاتی وادار به عقب نشینی کردند و در همین حال امکان توسعه حملات خود به عمق خاک عربستان را به مقتضای حال در اختیار دارند.

در همین راستا عملیات شلیک موشک به نیروگاه هسته‌ای امارات در ابوظبی با ناکامی کودتا همزمان شد تا بی تردید اقتدار انصار الله را نشان بدهد و در عین حال پیام بازدارندگی قوی به امارات است تا حتما دست از بازیچه‌های خود که ابزار اجرای نقشه آمریکا در منطقه هستند بردارد.

سامانه موشکی یمن وارد معادلات راهبردی جنگ شده و قدرت خود را در شلیک موشک به ریاض در اکتبر گذشته نشان داد و اگر چه عربستان ادعا کرد که سامانه ضد موشکی پاتریوت این موشک را سرنگون کرده اما روزنامه نیویورک تایمز آمریکا نیز در درستی ادعای عربستان درباره سرنگونی موشک ابراز تردید کرد؛ با وجود اینکه ترامپ موفقیت پاتریوت را ستوده و گفت که هیچ کسی نمی تواند چیزی را که ما می سازیم بسازد اما به نوشته این روزنامه بررسی تصاویر ماهواره ای و قطعه فیلم‌های منتشر شده نشان می‌دهد که موشک با عبور از سیستم‌های پدافند هوایی در نزدیکی فرودگاه ریاض منفجر شد.

بنابراین ناظران می‌توانند قدرت یگان موشکی یمن در شلیک مقادیر زیادی موشک‌های پیاپی و ویرانگر به عمق خاک عربستان و امارات برای ضربه به اهداف راهبردی، اقتصادی و حیاتی در واکنش به تخریب نظام مند یمن را تصور کنند و اگر چنین اتفاقی روی دهد عکس العمل محمد بن سلمان ولی عهد سعودی چه خواهد بود؟ / فارس