به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گلودرد میتواند اولین نشانه سرماخوردگی، عوارض جانبی از تارهای صوتی آسیب دیده یا نشان دهنده یک بیماری حاد و جدی (همانند گلودرد استرپتوکوکی) باشد.صرف نظر از علت ایجاد گلودرد، نگرانی سریع شما زمانی که گلودرد بدتر میشود این است که چگونه آن را سریعتر درمان کنید. ممکن است به پزشک مراجعه کنید اما برخی از بهترین روشها، درمانهای خانگی هستند.دراین مقاله قصد داریم ۱۰ مورد از بهترین درمانهای خانگی برای بهبود گلودرد را بیان کنیم.
۱. ضد التهابها:
یکی از موثرترین درمانها برای گلودرد استفاده از داروهایی همچون ادویل یاقرص مسکن Aleve است که خاصیت ضد التهابی دارند. این داروها ترکیبی از داروهای ضد درد و ضد التهاب هستند، به طوری که باعث ایجاد حس خوب در شما میگردند و برخی از نشانههای تورم مرتبط با گلودرد را نیز کاهش میدهند. اگر علاوه بر موارد موجود تب نیز دارید استفاده از این داروها میتواند نشانههای آن را کاهش دهد.
۲. غرغره کردن آب نمک:
مطالعات متعدد نشان میدهد که غرغره کردن آب نمک در ساعتهای مختلف روز با آب گرم میتواند تورم موجود در گلو را کاهش دهد و محرکها یا باکتریهای موجود را نیز از بین ببرد. پزشکان معمولا توصیه میکنند نصف قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان آب گرم حل کنید. اگر طعم نمک برایتان آزاردهنده است، سعی کنید کمی عسل به ترکیب ذکر شده اضافه نمایید.
۳. استفاده از اسپریها و قطرههای موجود:
استفاده از قطرههای سرفه میتواند تولید بزاق را تحریک کند و به مرطوب نگه داشتن گلو نیز کمک نماید. اما بیشتر داروهای موجود در بازار مفید نیستند.بهتر است از آب نباتهای مخصوص سرفه استفاده کنید. برای اینکه تاثیر بهتر و بیشتری دریافت نمایید میتوانید از برندی استفاده کنید که محصولات آن خاصیت بیحس کنندگی و آرامش بخشی را دارد. استفاده از اسپریهایی همچون Chloraseptic نیز دارای تاثیر خنک کنندگی است. موارد ذکر شده درمانی برای گلو درد یا سرماخوردگی نیست بلکه میتواند درد را به صورت موقت پنهان کند.
۴. شربت سرفه:
اگر هنوز سرفه ندارید، استفاده از شربت سرفه میتواند گلودرد شما را تسکین دهد. همانند قطرهها و اسپریها، این مواد نیز میتوانند گلو را بپوشانند و تسکین موقتی برای درد شما باشند. اگر میخواهید سرکار بروید بهتر است از شربتهایی استفاده کنید که خاصیت خواب آوری ندارند. اما اگر به خاطر گلودرد مشکل خواب دارید، بهتر است از موادی استفاده کنید که شامل تسکین دهنده درد و آنتی هیستامین هستند.
۵. مایعات:
استفاده از مایعات به خصوص زمانی که بیمار هستید و گلویتان ملتهب یا تحریک شده است، بسیار ضروری ومهم میباشد. شما باید به اندازه کافی مایعات بنوشید تا ادرارتان به رنگ شفاف یا زرد در بیاید. همین امر موجب میشود غشای مخاطی مرطوب گردد و بدن به آسانی با باکتریهای موجود مبارزه نماید. بعد از نوشیدن مایعات خواهید دید که حس بهتری دارید. آنچه مینوشید به خودتان بستگی دارد. آب همیشه انتخاب بهتری بوده اما شما میتوانید از آب میوه یا یک نوشیدنی شور همچون آب مرغ نیز استفاده کنید.
۶. چای:
یک فنجان چای گرم میتواند درمان سریعتری را به همراه داشته باشد و درد گلویتان را تسکین دهد. چای معمولی که معمولا از دم کردن چای سیاه یا سبز به دست میآید، حاوی آنتی اکسیدانهایی است که میتواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند و جلوی بروز عفونت را نیز بگیرد. برای اینکه تاثیر بیشتری دریافت کنید، به چای خود یک قاشق عسل بیفزایید. اینکار باعث میشود خاصیت ضد باکتریایی چای شما افزایش یابد و درمان سریعتر گردد.
۷. سوپ مرغ:
یکی از درمانهای قدیمی برای سرماخوردگی استفاده از سوپ مرغ است که میتواند گلودرد را تسکین دهد. سدیم موجود در آب مرغ خاصیت ضدالتهابی دارد و میتواند نشانههای درد را به سرعت تسکین دهد. زمانی که مریض هستید، سوپ مزیت دیگری نیز دارد. مصرف سایر مواد غذایی که نیاز به جویدن دارند ممکن است برای شما دردآور و سخت باشد، بنابراین خوردن یک غذای آبکی همچون سوپ برای گلودرد بسیار مفید خواهد بود. همچنین مصرف آن مواد مغذی مورد نیاز بدن را نیز تامین خواهد کرد.
۸. پف نبات ساخته شده از گیاه ختمی:
اگرچه هنوز تاثیر این گیاه بر روی درمان گلودرد ثابت نشده است اما سالهاست که به عنوان تسکین دهنده دردهای گلو، سرفه و سرماخوردگی از آن استفاده میشود. بر اساس گزارشهای موجود، پفنباتهایی که از گیاه ختمی درست میشوند میتواند درد گلو را تسکین دهد زیرا ژلاتین موجود در آن گلو را می پوشاند. اگر گلوی شما واقعا ملتهب بوده و بلعیدن مواد برایتان دشوار است، میتوانید از این پف نباتها استفاده کنید.
۹. استراحت:
اگرچه استراحت یک راه حل سریع برای درمان دردهای گلو نیست اما میتواند بهترین کار برای مبارزه با عفونتی باشد که درد گلو را ایجاد کرده است. اکثر قریب به اتفاق دردهای گلو توسط ویروسهای سرماخوردگی ایجاد میشوند. همه ما میدانیم که معمولا درمان خاصی برای سرماخوردگی وجود ندارد. بنابراین باید مطمئن شوید که بدنتان به خوبی استراحت میکند و میتواند با این ویروسها مبارزه نماید.
۱۰. مصرف آنتی بیوتیک:
معمولا و در بیشتر مواقع، گلودرد به خاطر وجود عفونت باکتریایی همچون استرپتوکوک ایجاد میشود. اگر و فقط اگر، گلودرد استرپتوکوکی یا سایر عفونتهای باکتریایی در شما ثابت شد،پزشک باید از آنتی بیوتیک استفاده کند. ( استفاده از آنتی بیوتیک برای درمان گلودردی که توسط ویروس ایجاد شده است نمیتواند موثر و مفید باشد). سعی کنید همیشه داروهای تجویزی خود را تا آخر مصرف کنید حتی اگر احساس میکنید حالتان بهتر شده و گلودردتان تسکین یافته است.
منبع: مجله سلامت
انتهای پیام/