به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این دیدار گفت: مشترکات تاریخی، تمدنی و فرهنگی دو کشور ایران و افغانستان بسیار زیاد است و ملت دو کشور همواره روابط حسنه ای با یکدیگر داشته اند.
وی افزود: مردم ایران همواره با مشکلات کشور افغانستان چه زمانی که در دست کشور شوروی بود و چه زمانی که گرفتار طالبان بود، همدردی می کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وظایف معاونت ها و سازمان های مختلف این وزارتخانه ادامه داد: معاونت امور فرهنگی در بخش چاپ و نشر و ارتباط با شاعران و نویسندگان فعالیت می کند و دو کشور می توانند در این زمینه ها به گسترش روابط خود بپردازند.
وی در عین حال تصریح کرد: این معاونت هر ساله نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را برگزار می کند و در ٤ سال اخیر یکی از کشورها به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه حضور دارند و افغانستان در اولین سال میهمان ویژه این نمایشگاه بود.
صالحی افزود: بنابر این دو کشور می توانند در زمینه های چاپ و نشر و ارتباط شاعران و نویسندگان یکدیگر روابط بیشتری نسبت به گذشته داشته باشند.
وی ادامه داد: سازمان اوقاف و امور خیریه یکی دیگر از سازمان هایی است که در این وزارتخانه در حوزه وقف مشغول به فعالیت است.
صالحی افزود: ایران از لحاظ تاریخی سابقه قابل توجهی در حوزه وقف دارد. سازمان اوقاف و امور خیریه نیز تجربه های مختلفی در این زمینه دارد که می تواند این تجربیات را در اختیار افغانستان قرار دهد.
وی همچنین گفت: معاونت قرآن و عترت نیز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه های حفظ و قرائت قرآن اقدامات بسیاری داشته که می تواند تجربیات خود را در اختیار وزارت ارشاد، حج و اوقاف کشور افغانستان قرار دهد.
وی با اشاره به فعالیت های ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد، ادامه داد: این ستاد در بخش فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد سراسر کشور اقدامات مناسبی انجام داده که در این زمینه نیز دو کشور می توانند روابط گسترده تری با یکدیگر داشته باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مسجد برای جوامع اسلامی همواره از اهمیت زیادی برخوردار بوده است.
در بخشی از این دیدار فیض محمد عثمانی وزیر ارشاد، حج و اوقاف کشور افغانستان نیز گفت: ایران و افغانستان از گذشته تا امروز روابط بسیاری با یکدیگر داشته اند و ما در حال حاضر فارغ التحصیلان بسیاری از کشور ایران داریم که به عنوان سرمایه های علمی کشورمان محسوب می شوند.
وی افزود: ایران و افغانستان دارای اشتراکات بسیاری در زمینه های مختلف هستند و برای گسترش ارتباطات با یکدیگر نیازی به ترجمان ندارند.
وزیر ارشاد، حج و اوقاف افغانستان گفت: ما علاقه مند به گسترش روابط با ایران هستیم و تداوم ارتباطات گذشته، زمینه همکاری های بیشتری را فراهم می کند.
عثمانی با اشاره به اهمیت مسجد در کشور افغانستان ادامه داد: مردم ما مسجد را یک منبع خبری می دانند، بنابراین آموزش ائمه جماعات برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است.
در این دیدار محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عباس خامه یار معاون امور بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و محمدمهدی احمدی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی حضور داشتند.
∎