بیست و چهارمین همایش توسعه و بیمه روز گذشته با حضور وزرای نفت و اقتصاد،رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و معاون وزیر راه، رییس بیمه مرکزی،نمایندگان مجلس،مدیران ارشد و مدیران عامل بیمههای دولتی و خصوصی کشور در محل همایشهای برج میلاد برگزار شد. به گزارش «مردمسالاری، در این همایش سالانه دولتمردان اقتصادی شرکتکننده گزارشی از آخرین وضعیت این صنعت ارایه دادند. وزیر امور اقتصادی و دارایی در این مراسم گفت: آینده فضای کسب و کار را نمیتوان بدون بیمه تصور کرد؛ زیرا منابع مالی بیمه میتواند اثر قابل توجهی را در بازارهای دیگر، اعم از بورس و بانک برجای بگذارد. وی با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی، تاب آوری اقتصاد ملی و کاهش آسیب پذیری اقتصاد دیده شده که در هر دو مورد نقش بیمه بسیار قابل توجه است، گفت: اقتصاد امن، با صنعت بیمه پویا و توانمند میسر میشود. کرباسیان گفت: بروز حوادث متعدد اعم از معادن، ساختمان در شهرهای بزرگ، نفت و گاز و پالایشگاهها، حمل و نقل و حوادث جاده ای نقش بیمه را در اقتصاد ایران پررنگ کرده است. وزیر اقتصاد تأکید کرد: بیمه باید نفوذ بیشتری در زندگی مردم داشته باشد زیرا با آینده زندگی عموم مردم گره خورده است. وی، پایین بودن سهم بیمه زندگی از سبد پرتفوی بیمه کشور را مورد نقد قرار داد و گفت: هرچند ضریب نفوذ بیمه ما در منطقه خاورمیانه از متوسط منطقه بالاتر است اما در بیمه عمر، ضعیف هستیم و باید طبق برنامه ششم توسعه سهم آن به 20 درصد سبد بیمه کشور برسد. وی، خصوصی سازی را از اولویتهای صنعت بیمه در دولت دوازدهم برشمرد و گفت: آن سه شرکت بیمه که هنوز بخشی از سهام آنها در اختیار دولت است، باید به بخش خصوصی واگذار شود. وزیر اقتصاد اظهار کرد: نمیتوان دنبال خصوصیسازی و اجرای سیاستهای اصل 44 در اقتصاد بود اما در وزارت اقتصاد، مالکیت دولتی در بیمه داشته باشیم. کرباسیان در ادامه به دستاوردهای برجام اشاره کرد و خواستار تلاش جدی و مستمر در مشارکت با بیمههای خارجی و بیمههای اتکایی شد.
رشد 20 درصدی صنعت بیمه در هشت ماه امسال
رئیس کل بیمه مرکزی از رشد 20 درصدی صنعت بیمه در هشت ماه سال جاری خبر داد و گفت: در این مدت، رشد خسارت هم متناسب با رشد حق بیمه بوده که نشان میدهد صنعت بیمه روند کنترل ریسک را جدی گرفته است. بنابر این گزارش، عبدالناصر همتی در بیست و چهارمین همایش ملی بیمه و توسعه اظهار کرد: در دو دهه گذشته صنعت بیمه رشد خوبی داشته و رشد این صنعت، چهار برابر تولید ناخالص داخلی بوده است. رئیس کل بیمه مرکزی افزود: وظیفه بیمه مرکزی حفظ حقوق بیمه گذاران، سهامداران و بیمه گران است و به همین دلیل، موضوع حاکمیت شرکتی، پیگیری و آیین نامه آن به تصویب رسید. رئیس کل بیمه مرکزی به تلاش برای واگذاری بیمه اتکایی به شرکتهای خارجی اشاره کرد و گفت: امسال برای نخستین بار پس از نزدیک به یک دهه، ریسکهای خسارت بار را به خارج از کشور منتقل کردیم که از هدررفت سرمایه ملی جلوگیری میکند. همتی با بیان اینکه لایحه ایجاد صندوق تأمین خسارت همگانی مراحل پایانی تصویب را در مجلس میگذراند، ابراز امیدواری کرد؛ با تأسیس این صندوق، بتوان در زمان بروز حوادث کمکهای بهتری به حادثه دیدگان داشته باشیم.
انتقاد شدید از کیفیت پایین ایمنی
در خودروهای داخلی
همچنین در این همایش معاون وزیر راه و شهرسازی طی سخنانی کیفیت پایین خودروهای ساخت داخل را از عوامل افزایش تلفات انسانی در حوادث جاده ای برشمرد و گفت: اگر تعرفه واردات خودرو کاهش یابد، مردم خودروی ایمن استفاده میکنند و خسارتهای تحمیلی به جامعه و شرکتهای بیمه کم میشود. بنابر این گزارش، داوود کشاورزیان ، رییس سازمان راهداری و حملونقل جادهای اظهار کرد: یک میلیارد خودرو در جهان پلاک شده که دو درصد این آمار مربوط به ایران است، در حالی که تنها یک درصد جمعیت دنیا در ایران زندگی میکند. رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، سهم ایران از تلفات جاده ای در جهان را 1. 25 درصد برآورد کرد و گفت: پارسال 1. 5 میلیون خودروی جدید در کشور پلاک شد که این به معنای رشد 11 درصدی تردد در کشور است. وی افزود: با توجه به افزایش تردد خودرو در کشور، کاهش تلفات جادهای که خسارتهای سنگینی را به جامعه و شرکتهای بیمه وارد میکند، بسیار سخت است. کشاورزیان، استفاده مردم از خودروهای ایمن تر، راه ایمن و امداد و نجات مناسب را از ارکان ایمنی در جادههای کشور برشمرد و گفت: مدیریت ریسک باید در بیمه خودروها لحاظ شود. معاون وزیر راه ادامه داد: خوشبختانه در قانون بیمه شخص ثالث در ماده 18 به مواردی اشاره شده که وضع خودرو، کاربری خودرو و سال ساخت خودرو باید در محاسبه هزینه بیمه لحاظ شود. وی تأکید کرد: خودروهایی که در کشور تولید میشود، کمترین ایمنی را در بین خودروهای جهان دارند و باید فکری به حال خودروهای غیرایمن کنیم. کشاورزیان از مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد خواست که با کاهش عوارض واردات خودرو، به ایمن شدن خودروهای مورد استفاده مردم کمک کند. در ادامه این همایش، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: سالانه به طور متوسط سه هزار نفر بر اثر حوادث مختلف از جمله زلزله و سیل در کشور جان خود را از دست میدهند و حدود پنجهزار واحد مسکونی تخریب میشود. اسماعیل نجار با اشاره به زلزلههای اخیر در کرمانشاه و کرمان، گفت: تا به امروز بیشاز پانصد نفر در زلزله کرمانشاه جان خود را از دست داده اند و حدود 10 هزار نفر مصدوم شدند که به طور سرپایی، بیمارستانی و بستری مداوا شدند. نجار ابراز امیدواری کرد؛ با تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، بسیاری از ریسکها پوشش داده شود. وی با انتقاد از اینکه بسیاری از کشاورزان محصولات و باغهای خود را بیمه نمیکنند، ریشه آن را پرداختهای نامناسب بیمه گران دانست. نجار خواستار آن شد که همه ریسکها در کشور بیمه شود تا تحول بزرگی در کشور، امنیت غذایی و کشاورزی ایجاد شود.
بیمهها مدیریت ریسک واقعی انجام دهند
همچنین در این همایش وزیر نفت طی سخنانی با بیان اینکه خطرات موجود در صنعت نفت زیاد است، از مدیران صنعت بیمه خواست تا به معنی واقعی در زمان صدور بیمه نامه مدیریت ریسک انجام دهند. بیژن نامدار زنگنه در همایش بیمه و توسعه گفت: صنعت نفت با سه خطر بزرگ روبهرو است: یکی خطر مواد سوزاننده، دیگری کار با فشار بسیار بالا و سوم سمومیاست که در چند ثانیه میتواند جمعیت زیادی را هلاک کند. وی افزود: سال گذشته از همتی خواهش کردم که بیمه را در صنعت نفت جدی بگیرید؛ بیمههای دولتی نه ارزیابی ریسک انجام میدهند نه ممیزی میکنند. من خواهش کردم بیمهها کار حرفهایشان را انجام دهند. میتوانم دستور اداری دهم که نکاتی را رعایت کنند ولی به خصوصیها نمیتوان دستور داد. ولی بیمهها کارشان باید حرفهای باشد. نامدار زنگنه ادامه داد: نباید بگذاریم حوادثی رخ دهد و اگر رخ داد باید با تیم کامل آن را مهار کنیم. درست است که مدیری تخلف کرده ولی شماها باید خسارت را بدهید. بیمهها میتوانند کاهش دهنده خسارت در حوزه نفت باشند. فکر نکنیم بیمه خوب بیمهای است که در مراحل اولیه بیمه با اغماض برخورد میکند. وی افزود: بیمهها و بیمههای اتکایی نقش پر رنگی در صنعت نفت میتواند داشته باشد. من انتظار دارم بیمه را در صنعت نفت سخت و جدی بگیرید. خیلی وقتها به علت گرانی و ارزانی تجهیزات غیراستاندارد نصب میشود ولی شماها در صنعت بیمه نباید بگذارید این موارد رخ دهد و باید این موارد را در ابتدای قرارداد بیمه لحاظ کنید.
وزیر اقتصاد در همایش توسعه و بیمه خواستار شد
واگذاری سهام دولت در سه شرکت بیمه
صاحبخبر -