شناسهٔ خبر: 22845916 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

کوهی مقدم در در میزگرد « 16 آذر و دغدغه‌های جنبش دانشجویی»:

سخنان رئیس‌‌جمهور در جمع دانشجویان عوام‌فریبانه بود/ روحانی می‌دانست در دانشگاه‌های تهران کسی در تائیدش سخنرانی نمی‌کند

دبیر دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه سخنان رئیس‌جمهور در مراسم روز دانشجو در جمع دانشجویان بسیار عوام‌فریبانه بود، گفت: رئیس‌جمهور بگوید از سال گذشته تاکنون در دانشگاه‌ها چه کرده است، اینکه فقط مشکلات را بیان کنیم دردی دوا نمی‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، اسماعیل کوهی‌مقدم دبیر اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در میزگرد «16 آذر و دغدغه‌های جنبش دانشجویی» که با حضور مسئولان اتحادیه‌های بزرگ دانشجویی کشور در خبرگزاری فارس، برگزار شد، با اشاره به حواشی مراسم روز دانشجو در دانشگاه سیستان و بلوچستان، گفت: متاسفانه روحیه نقدپذیری در مسئولان جمهوری اسلامی وجود ندارد و بیشتر بنای آنها برگزاری یک شوی تبلیغاتی و استفاده سیاسی از مراسم است.

وی افزود: مراسمی که امسال به مناسبت روز دانشجو با سخنرانی رئیس‌جمهور برگزار شد با سال قبل تفاوت‌هایی داشت. البته برای تشکل‌های دانشجویی واضح است که چرا رئیس‌جمهور و تیم ریاست جمهوری تصمیم گرفتند جلسه به این‌صورت برگزار شود.

کوهی‌مقدم خاطرنشان کرد: چون رئیس‌جمهور و تیم ریاست جمهوری می‌دانستند در دانشگاه‌ها موافقان سال گذشته را هم ندارند چنین تصمیمی گرفتند. یعنی کسانی که سال گذشته در تأیید رئیس‌جمهور صحبت کردند، امسال خصوصاً بعد از اتفاقاتی که برای انتخاب وزیر علوم رخ داد دیگر در تأیید رئیس‌جمهور صحبت نمی‌کنند.

وی ادامه داد: آنها نیاز داشتند یک زمین بازی جدید را انتخاب کنند. برای همین رئیس‌جمهور جایی را غیر از پایتخت برای سخنرانی انتخاب کرد. البته حضور در دانشگاه‌های شهرستان بسیار خوب است ولی این سؤال مطرح است که چرا این انحصار 4 سال پیش نشکست و چرا در دولت قبل رئیس‌جمهور یک بار هم به دانشگاه‌های خارج از تهران نرفت.

این فعال دانشجویی ادامه داد: می‌توان این مسئله را به‌عنوان فرار روبه جلوی رئیس‌جمهور دانست، در مراسم روز دانشجو به بهانه اینکه زمان کم است به نمایندگان تمام تشکل‌ها وقت سخنرانی داده نشد درصورتی‌که سال گذشته با اینکه همه تشکل‌ها سخنرانی کردند در مجموع یک ساعت هم نشد.

دبیر دفتر تحکیم وحدت ادامه داد: اگر برای دولت نقد و آزادی بیان مهم است، چرا حتی حاضر نشد یک ساعت هم وقت برای دانشجویان کشور در نظر بگیرد. اگر آقای روحانی تصمیم گرفته حرف دانشجویان شهرستانی را بشنود پس چرا در سیستان و بلوچستان به آنها اجازه صحبت نمی‌دهند؟

کوهی‌مقدم اضافه کرد آقای روحانی در مراسم روز دانشجو مطالبی را در خصوص اتحادیه «تادا» بیان کرد. آقای روحانی و تیم ریاست جمهوری همین الآن در حال ضایع کردن حق 4 اتحادیه دانشجویی هستند و این اتحادیه‌ها از حقوق خودشان برخوردار نیستند. حال اگر آقای رئیس‌جمهور می‌خواهد با «تادا» هم همین‌گونه برخورد کند چه نیازی دارد که چنین مطالبی را بیان کند.

وی افزود: البته به نظر می‌رسد برخوردها با تادا مانند برخوردهایی که با اتحادیه‌های ما شده، نخواهد بود. وقتی می‌بینیم رئیس‌جمهور این‌گونه از تادا دفاع می‌کند نشان می‌دهد می‌خواهند به هر طریقی شده این اتحادیه را فعال کنند زیرا آقای روحانی به طیفی از دانشجویان نیاز دارد که بتواند به‌عنوان ستاد انتخاباتی در دانشگاه فعال باشند و از انها استفاده کند.

این فعال دانشجویی تاکید کرد: درخواست ما از رئیس‌جمهور این است که یک‌بار بگوید از سال گذشته تاکنون در دانشگاه‌ها چه کارهایی انجام داده، اینکه مشکلات را بیان کنیم دردی از دانشگاه دوا نمی‌کند. در مجموع سخنان آقای رئیس‌جمهور در مراسم روز دانشجو در جمع دانشجویان بسیار عوام‌فریبانه بود.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اینکه گفته می‌شود جنبش دانشجویی از فضای مردمی فاصله گرفته درست است ولی اگر ما قصد بلند کردن علم عدالت‌خواهی داریم باید ابتدا آن را داخل دانشگاه بلند کنیم.

این فعال دانشجویی ادامه داد: ما ابتدا باید بتوانیم در دانشگاه تأثیرگذار باشیم و باید از فضای دانشگاه شروع کنیم. متأسفانه اکنون جنبش دانشجویی از فضا و کف دانشگاه هم فاصله دارد.

وی گفت:  جنبش دانشجویی فعلی بعد از دهه 70 هیچ وقت مسائل کشور و مردم را مسائل خودش ندانست. این مسئله دلایل متفاوتی دارد. یکی اینکه نسل اول انقلاب اجازه نداد برخی از مسائل به نسل‌های بعدی منتقل شود. یکی اینکه افراد فکری و اندیشه‌ساز ارتباط کمی با فضای دانشگاهی دارد.

دبیر دفتر تحکیم وحدت اظهار داشت: متأسفانه امروز خلاء افرادی مانند شهید بهشتی را حس می‌کنیم. افرادی که بخواهند برای جنبش دانشجویی تلاش کنند و یک کار را به سرانجام برسانند.

کوهی‌مقدم در ادامه خاطرنشان کرد: سید عباس نبوی از پیشکسوتان جنبش دانشجویی می‌گوید اگر جشن دانشجویی نتوانست آن جایگاهی که در انقلاب اسلامی را دارد، پیدا کند عاقبت انقلاب اسلامی در ایران همانند انقلاب‌های نافرجام کشورهای دیگر خواهد شد.

وی افزود: جنبش دانشجویی به عنوان یک بدنه بیدار و مطالبه‌گر و مرتبط کننده مردم با حاکمیت یک نقش محوری را می‌تواند ایفا کند.

دبیر دفتر تحکیم وحدت گفت: مسئولان از قدرت و ظرفیت جشن دانشجویی و دانشجویان در کشور کاملاً غافل هستند. مسئولان باید از فضای دانشجویی برای رفع مشکلات مردم کمک بگیرند و البته جنبش دانشجویی نباید در این راستا به بازیچه احزاب تبدیل شود.

وی در ادامه  اظهار داشت: هر زمانی با تشکل‌های دانشجویی منتقد دولت برخورد شده به تبع آن با تشکل‌های دانشجویی موافق دولت هم برخورد شده است. نمونه بارز این مسئله هم در مراسم روز دانشجو که با حضور رئیس جمهور برگزار شد دیدیم

کوهی مقدم در پایان سخنان خود از خبرگزاری فارس برای برگزاری میزگردهای دانشجویی قدردانی کرد و ادامه چنین برنامه‌هایی را برای پیشرفت جنبش دانشجویی موثر دانست.

انتهای پیام/