به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا محمود نیلی احمدآبادی روز دوشنبه در مراسم افتتاح عملیات اجرایی ساخت مجموعه استخر و سالن بدن سازی دانشگاه تهران از ضرورت توجه به استانداردهای لازم برای ساخت و سازهای دانشگاهی به عنوان یک اصل مهم سخن گفت و افزود: متاسفانه در برخی موارد می بینیم که ساخت و سازها به صورت غیر اصولی و بدون توجه به استانداردهای لازم اتفاق می افتد.
وی افزود: گاهی فضایی را می سازیم اما برای پارکینگ مراجعان فکری نمی کنیم یا در طراحی و اجرا، مقاوم سازی را مورد غفلت قرار می دهیم و برای اینکه در دانشگاه یک رویه مناسب جاری باشد، شورایی را برای نظارت بر امور معماری و عمرانی دانشگاه تشکیل داده ایم.
نیلی اضافه کرد: از این پس هر ساخت و سازی در دانشگاه تهران باید اول به تایید این شورا برسد تا ضمن رعایت استانداردهای تعیین شده، در مرحله بهره برداری با مشکلی رو به رو نشود.
رئیس دانشگاه تهران گفت: تمام برنامه ها و سیاست ها در حد استانداردهای با نام و برند دانشگاه تهران باشد بنابراین تمام اقدامات آموزشی، پژوهشی، عمرانی حتی جذب نیرو باید این شاخص ها و استانداردها را داشته باشد.
وی همچنین گفت: این پروژه (مجموعه استخر و سالن بدن سازی) نمونه بارز جذب سرمایه گذار از جامعه ایرانی و بین المللی در طرح های دانشگاه تهران است و دانشگاه طرح های بسیاری در دست انجام دارد که قطعا باید از سرمایه گذاران داخلی و خارجی در این زمینه استفاده کند.
نیلی فرا رسیدن سالروز میلاد رسول اکرم صلی الله علیه و آله و امام صادق علیه السلام و همچنین روز دانشجو را تبریک گفت و برگزاری مراسم آغاز عملیات اجرایی مجموعه استخر دانشگاه تهران را در پردیس شمالی این دانشگاه به فال نیک گرفت و از این طرح به عنوان دومین استخر در پردیس شمالی دانشگاه تهران یاد کرد.
وی با اظهار رضایت از اینکه یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه تهران به عنوان یک کارآفرین، سرمایه گذاری برای ساخت این مکان ورزشی را عهده دار شده است، تصریح کرد: این که دانشگاه با حفظ ارزش های خود از توان بخش خصوصی برای توسعه و فعالیت های عمرانی بهره مند شود امر مبارکی است که باید با جدیت دنبال شود.
به گزارش ایرنا، پردیس دانشگاه تهران که از جنوب به خیابان انقلاب، از شمال به خیابان پور سینا و از شرق و غرب به ترتیب به خیابانهای قدس و ۱۶ آذر محدود است در سال ۱۳۱۳ شمسی در مساحتی به وسعت ۲۱ هکتار تاسیس شد.
در این مجموعه ساختمان دانشکدههای هنرهای زیبا، ادبیات و علوم انسانی، علوم، فنی، حقوق و علوم سیاسی، پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و ساختمان کتابخانه مرکزی و مسجد دانشگاه واقع شده است.
سازمان مرکزی دانشگاه، اداره امور دانشجویی، مرکز بهداشت و درمان دانشجویان، دانشکده محیط زیست، جغرافیا، و... نیز در خیابانهای اطراف دانشگاه قرار دارند.
دانشکدههای علوم اجتماعی، علوم تربیتی، کوی دانشگاه، اقتصاد، الهیات و معارف اسلامی به ترتیب در امیرآباد شمالی و خیابان مطهری واقع شدهاند و شماری دیگر از دانشکدهها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه تهران در بیرون از تهران در شهرهای قم، کرج، پاکدشت، ساری، چوکا و نشتارود قرار دارد.
در سال ۱۳۷۰ شمسی با جدا شدن دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی از دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل شد.
دانشگاه تهران همچنین دارای سه پردیس منطقه ای در البرز، ارس و کیش است.
با توجه به گستردگی و پراکندگی زیرمجموعه های دانشگاه تهران و همچنین قدمت زیاد بسیاری از ساختمان های این دانشگاه، تشکیل شورایی برای نظارت بر امور عمرانی و معماری آن یکی از ضروریات بود که اکنون محقق شده است.
پیش از سخنان رئیس دانشگاه، مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران با ارائه گزارشی از روند ساخت این طرح گفت: هرچند انجام این پروژه ها سخت است و زمان زیادی را طلب می کند اما تصور اینکه تا یک سال آینده دانشجویان، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه تهران می توانند از امکانات استاندارد و قابل توجه یک مجموعه ورزشی استفاده کنند، یا دانشجویان خوابگاهی بخشی از اوقات فراغت خود را در این مکان بگذرانند و اینکه ورزشکاران رشته شنای دانشگاه از این پس قادر هستند در یک استخر استاندارد و مجهز به تمرین و مسابقه بپردازند، تحمل تمامی مشکلات را آسان می سازد.
وی به ظرفیت های ممتاز دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: به یک عبارت، دانشگاه تهران دانشگاه ثروتمندی است، شاید ما با مشکلات مالی دست و پنجه نرم کنیم اما این دانشگاه ظرفیت هایی دارد که برای سرمایه گذاران و مشارکت کنندگان بخش خصوصی جذاب است و این به ما بستگی دارد که تا چه میزان می توانیم از این سرمایه ها در جهت توسعه دانشگاه استفاده کنیم.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران بر لزوم بهره مندی از توان بخش خصوصی، خیران و واقفان در توسعه فرهنگی و ورزشی دانشگاه تاکید و تصریح کرد: در صدد هستیم موضوع نذر و وقف فرهنگی را به شکل جدی دنبال کنیم تا با استفاده از توان خیران و واقفان زیرساخت های فرهنگی و ورزشی دانشگاه را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: با این کار می توان موضوعی را که برای دهه ها مغفول واقع شده در مدتی کوتاه سامان داد و دانشگاه تهران را که از نظر علمی پیشتاز است، از منظر فضاهای فرهنگی و ورزشی نیز سرآمد کرد.
سرسنگی پرداختن به امر ورزش را یکی از مهمترین و موثر ترین اقدامات برای تاثیرگذاری بر جسم و روح دانشجویان، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه دانست و گفت: هرچه در بخش ورزش سرمایه گذاری کنیم کم است زیرا با این سرمایه گذاری، دانشجویان را از پرداختن به ناهنجاری ها دور کرده و به سوی هنجارها سوق خواهیم داد.
در این مراسم فاضل نورانی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد تربیت بدنی و سرمایه گذار ساخت پروژه طی سخنانی ضمن تشریح شرایط این طرح ابراز امیدواری کرد که ظرف یک سال این طرح به بهره برداری برسد.
مراسم افتتاح عملیات اجرایی ساخت مجموعه استخر و سالن بدن سازی دانشگاه تهران با حضور رئیس و معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری، مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه، رئیس دانشکده تربیت بدنی و تعدادی دیگر از رئیسان پردیس ها و دانشکده ها و نیز مدیران دانشگاه، جمعی از دانشجویان، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه در پردیس شمالی دانشگاه تهران برگزار شد.
همچنین همایش پیاده روی به مناسبت روز دانشجو نیز در همین روز برگزار و به قید قرعه به شرکت کنندگان جوایزی اهدا شد.
فراهنگ**9187** خبرنگار: حمیدرضا بازگشا
رئیس دانشگاه تهران:
شورای نظارت بر معماری و عمران دانشگاه تهران تشکیل می شود
تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه تهران در آستانه روز دانشجو و در مراسم آغاز به کار عملیات اجرایی ساخت مجموعه استخر این دانشگاه از تشکیل شورایی برای نظارت بر امور معماری و عمرانی دانشگاه تهران خبر داد.
صاحبخبر -
∎