![چابهار نقطه عطف توسعه افغانستان و کشورهای آسیای میانه است](http://img8.irna.ir/1396/13960913/82752332/n82752332-72031575.jpg)
به گزارش ایرنا ؛ «محمد آصف رحیمی» روز دوشنبه در دیدار با «محمود افخمی رشیدی» سرکنسول ایران که در محل استانداری هرات انجام شد؛ خواستار تسریع روند مراحل تکمیلی راه آهن هرات - خواف و همکاری برای رفع مشکلات و موانع پیش روی این طرح شد.
هرات استانی در شمال غرب افغانستان و هم مرز با استان خراسان رضوی است و طرح احداث راه آهن خواف - هرات که نخستین خط آهن میان دو کشور ایران و افغانستان است از سال 1384 اجرایی شده است.
این طرح در چهار قطعه به طول 191 کیلومتر برنامه ریزی شده است که احداث 139 کیلومتر آن را جمهوری اسلامی ایران بر عهده دارد و احداث قطعه چهارم نیز بر عهده افغانستان است که با کمک مالی کشورهای خارجی ساخته می شود.
برآورد هزینه اولیه ساخت سه قطعات مربوط به ایران که 76 کیلومترش داخل کشورمان و 62 کیلومتردیگر آن در خاک افغانستان اجرا شده بیش از 500 میلیارد ریال بوده است.
اجرای این راه آهن از منطقه خواف در استان خراسان رضوی تا مرز شمتیغ و از آن جا تا شهرستان غوریان افغانستان بر عهده ایران بود که تکمیل شده و ادامه آن از روستای روزنک غوریان تا فرودگاه هرات بر عهده طرف افغان است.
رحیمی همچنین در این دیدار با افخمی پیرامون همراهی و همکاری این نهاد ایرانی با سازمان های شهری هرات برای رفع موانع توسعه شهری و عقب نشینی دیوار کنسولگری به منظور تعریض خیابان اصلی شهر هرات سخن گفت و با اشاره به اهمیت این همراهی ؛ خواستار سرعت بخشیدن به ساخت و ساز مورد نیاز کنسولگری شد.
افخمی سرکنسول ایران درهرات نیز توجه جدی مقامات افغانستان را در تسریع فرآیند عقب نشینی دیوار بر اساس توافق دولت افغانستان خواستار شد و اطمینان داد که موضوع همکاری این نهاد ایرانی را برای توسعه شهری و حل موانع باقی مانده از مجاری دیپلماتیک پیگیری کند.
وی به برگزاری نمایشگاه مشترک ایران و افغانستان در هرات اشاره کرد که برپایی آن برای 21 تا 24 آذر ماه جاری برنامه ریزی شده است و از مقامات استان هرات برای حضور در آیین افتتاحیه دعوت کرد.
قرار است معاون استانداری و مسئولان ارشد استان خراسان رضوی همراه با نمایندگان و متولیان 25 شرکت ایرانی و 10 شرکت افغانستان در مراسم افتتاحیه نمایشگاه ایران و افغانستان حضور داشته باشند.
سرکنسول ایران ضمن استقبال از توسعه همکاری ها در طرح های در دست اجرا در استان هرات از آمادگی کشورمان برای مشارکت فعال در حوزه های اقتصادی از جمله مشارکت در احیا و بازسازی کارخانه سیمان هرات خبر داد.
ایران و افغانستان سالانه بیش از 2 میلیارد دلار تبادل تجاری دارند و هرات مهمترین گذرگاه مبادله این دو کشوراست .
*آساق*1104**1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی