شناسهٔ خبر: 22840276 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رویترز: نیمی از انگلیسی ها خواهان برگزاری همه پرسی مجدد برگزیت هستند

تهران – ایرنا – خبرگزاری رویترز گزارش داد: بنابر تازه ترین نظر سنجی ها نیمی از انگلیسی ها از رای گیری و همه پرسی دوباره 'برگزیت' (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) حمایت می کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، رویترز از مبدا لندن با انتشار این خبر افزود: این نظرسنجی همچنین حاکی است که یک سوم از انگلیسی ها نیز بیرون ماندن کشورشان از اتحادیه اروپا بعنوان بزرگترین بازار تجاری جهان را بدترین وضعیت مالی برای انگلیس می دانند.
رویترز نوشت: نظرسنجی نشریه انگلیسی 'میل' ، نشان می دهد که 50 درصد انگلیسی ها از برگزاری رای گیری دیگری درمورد شرایط نهایی خروج انگلیس از توافق موجود (ماندن در اتحادیه اروپا) حمایت می کنند.
بنابراین گزارش 34 درصد از انگلیسی ها برگزاری همه پرسی دیگری دراین باره را رد می کنند و 16درصد نیز دراین زمینه نظری ندارند.
رویترز در ادامه نوشت: روزنامه انگلیسی میل اعلام کرد که این نخستین نظر سنجی مهم در هفته گذشته است که دراین زمینه به عمل آمد، این نظرسنجی به دنبال انتشار گزارشی صورت گرفت که انگلیس برای پرداخت 50 میلیارد یورو، مبلغی نزدیک به 44میلیارد پوند برای هموار کردن مسیر مذاکرات برای آینده تجاری انگلیس با اتحادیه اروپا، خود را آماده می کند.
نتایج دیگر این نظرسنجی حاکی است که 35درصد گفته اند که وضعیت مالی این کشور پس از خروج از اتحادیه اروپا بدتر خواهد شد، درحالیکه تنها 14 درصد می گویند وضعیت بهتر خواهد بود.
رویترز گزارش داد: این نظرسنجی بین 30 نوامبر تا اول دسامبر (9 تا10 آذرماه) از بین یک هزار و سه نفر از شهروندان انگلیسی توسط موسسه نظرسنجی 'سرویشن' به دست آمد.
به گزارش ایرنا، همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت توسط دیوید کامرون نخست وزیر پیشین انگلیس که از وعده های انتخاباتی وی بود در مورخ 23 ژوئن 2016 برابر با سوم تیرماه 1395 برگزارشد، دراین همه پرسی 51.9% انگلیسی ها به خروج از اتحادیه اروپا رای موافق دادند.
نخستین پیامد این همه پرسی استعفای دیوید کامرون از مقام نخست وزیری و بر سرکار آمدن ترزا می دراین مسند برای هدایت روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بود، دولت ترزا می در مورخ 29 مارس 2017 برابر با نهم فروردین ماه 1396، بند 50 معاهده اتحادیه اروپا را که خروج یکی از اعضا از این اتحادیه است را اعلام کرد که درنهایت انگلیس در معرض خروج از این اتحادیه تا 29 مارس 2019 برابر با نهم فروردین ماه 1398 قرار می دهد.
اکنون خروج انگلیس از اتحایه اروپا نگرانی های جدی را برای موسسات مالی و اعتباری خارجی مستقر دراین کشور بوجود آورده که ناگزیر به خروج از این کشور می باشند و انگلیس را در وضعیت دشوار مذاکرات جدید تجاری با طرف اتحادیه اروپا قرار داده است.
یکی دیگر از مشکلات پیش رو برای دولت ترزا می برای ادامه روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مساله ایرلند است.
شنبه گذشته برابر با 11 آذرماه ، 'دونالد تاسک' رئیس شورای اروپا شروع دور دوم مذاکرات مربوط به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را مشروط به موافقت ایرلند دانست.
جمهوری ایرلند که عضو اتحادیه اروپا است خواستار تضمینی کتبی مبنی بر نبود تدابیر سخت امنیتی در مرز این کشور با ایرلند جنوبی پس از خروج انگلیس از این اتحادیه شده است.
توسک پس از دیدار با 'لئو وارادکار' نخست وزیر ایرلند در دوبلین، گفت: اجازه دهید صریح بگویم، اگر پیشنهاد انگلیس مورد موافقت ایرلند نباشد، برای اتحادیه اروپا نیز قابل قبول نخواهد بود.
ترزا می روز دوشنبه (امروز) برای دیدار و گفت و گو با ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا به بروکسل پایتخت بلژیک سفر خواهد کرد.
27 عضو دیگر اتحادیه اروپا، از جمله جمهوری ایرلند، اختیار وتو کردن شروع دور دوم مذاکرات خروج انگلیس از این اتحادیه را دارند؛ به همین دلیل ترزا می برای ادامه مذاکرات باید موافقت ایرلند را جلب کند.
اروپام **1302***1346
مترجم: بهروز وفاداری* انتشاردهنده: رحمت الله خدادادی

انتهای پیام /*