به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، طاهر موهبتی در نشستی خبری درخصوص برخی اظهارات مبنی بر افزایش بدهیهای سازمان بیمه سلامت ایران پس از انتقال این سازمان بیمهگر به وزارت بهداشت، گفت: روزی که به سازمان بیمه سلامت ایران آمدم پرداختیها به مراکز درمانی وارد ماه هفتم سال 95 شده بود.
موهبتی همچنین درباره پرداخت مطالبات داروخانهها گفت: پیش از ورودم به بیمه سلامت پرداختیها به داروخانهها در ماه نهم سال گذشته بود و اکنون به صورت میانگین مطالبات داروخانهها تا پایان خردادماه امسال پرداخت شده است و فاصله پرداخت مطالبات از 7 ماه به سه ماه رسیده است.
موهبتی درباره انتقال سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت نیز گفت: ریشه این انتقال بحث دیگری بود چرا که تولیت و سیاستگذار وزارت بهداشت است؛ نمی خواهم درباره غلط یا درست بودن انتقال چیزی بگویم اما در مجموع اوضاع بهتر شد.
وی با بیان اینکه اگر سیاستگذار منابع مالی نداشته باشد به اجرای برنامههایش توجهی نمیشود، گفت: روشن است که ضمانت اجرایی تحقق یک برنامه آن است که پول هم در اختیار سیاستگذار باشد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: تجربه این چند ماهه نشان داد که این حرفها درست است و اکنون با انتقال سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت مدیریت هزینه از ارکان اصلی ما محسوب میشود و در این مدت ایجاد تعهد جدید نداشتیم.
به گفته وی، به این ترتیب اگر در شورای عالی بیمه مبحثی تصویب شود، بیتردید اجرای آن منوط به تامین منابع خواهد بود.
موهبتی افزود: معنی ندارد دستگاه خدمتی مانند سازمان بیمه سلامت در پرداختهایش 14 ماه تاخیر داشته باشد البته طبق قانون، ورودی سازمان بیمه سلامت شامل هفت درصد حداقل حقوق برای 80 درصد جمعیت (بابت هر خانوار) میشود، البته سرانه کارکنان دولت مقداری از این رقم بالاتر است که با میانگین جمع این دو، سرانه ما به حدود 79 هزار تومان در سال 96 میرسد.
رییس هیات مدیره سازمان بیمه سلامت با تقسیم این 79 هزار تومان به یک خانواده سه نفره و اختصاص 26 هزار تومان برای هر نفر، در سال 96 گفت: اگر هزینه را در سال 95 برای هر نفر 34 هزار تومان در نظر بگیریم و عمکرد ما در بهترین شرایط 10درصد افزایش یابد، در این صورت برای هر فرد 38 هزار تومان هزینه می شود که در واقع برای هر فرد در هر ماه 12هزار تومان تفاوت خواهیم داشت و اگر 12 هزار تومان را در 12 ماه سال ضرب کنیم، این مبلغ به 124 هزار تومان در سال می رسد.
وی ادامه داد: اگر این میزان برای 40 میلیون بیمه شده تحت پوشش مد نظر قرار بگیرد، 6 تا 7 هزار میلیارد تومان در سال کسری خواهیم داشت.
موهبتی با بیان وصول نشدن یک هزار میلیارد تومانی در سال 95 اظهار کرد: 4400 میلیارد تومان انباشت زیان هم از سال 95 باقی مانده است و 7درصدی که در ماده 70 قانون برنامه ششم توسعه به تصویب رسید، تامین کننده نیاز مالی نیست؛ منابع تامین اجتماعی 9درصد در نظر گرفته شده و این سازمان می گوید کفایت نمی کند بنابراین باید منابع را واقعی دید.
وی با تاکید بر این که بر اساس قانون، بیمه شده رایگان نباید به بخش خصوصی مراجعه کند، ادامه داد: ما این قانون را اجرا کردیم اما برخیها ما را عتاب کردند که چرا این قانون اجرا شده است.
موهبتی با اشاره به پیگیریهای وزیر بهداشت همچنین سازمان بیمه سلامت برای تحقق منابع این سازمان بیمهگر اظهارکرد: آنچه که تعهد و اخلاقی میدانیم آن است که هیچ پولی را در حسابهای خودمان معطل نکنیم.
وی افزود: بلافاصله پس از تخصیصها، توزیع آن صورت گرفته است. طی این مدت 3 هزار و 500 میلیارد تومان توزیع منابع داشتیم که امیدواریم همین روند ادامه یابد؛ البته از محل پولی که در این هشت ماهه میگیریم، بدهیهای سال 95 را میپردازیم. تخصیص منابع ماه نهم را که بگیریم تازه وارد پرداخت بدهیهای مراکز درمانی در سال 96 میشویم. سازمان برنامه و بودجه نیز پیگیر است که زیان انباشته ما را تامین کند.
موهبتی در ادامه صحبتهایش درباره بودجه سال 97 و پیشنهادات این سازمان بیمهگر در این باره گفت: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، سازمان بیمه سلامت ایران مکلف است که تمام ایرانیها را بیمه کند.
وی افزود: بنا به اعلام مرکز آمار ایران 10.5 درصد ایرانیان یعنی حدود هشت میلیون نفر بیمه درمانی ندارند که البته سازمان برنامه و بودجه عددی کمتر از این یعنی حدود 6میلیون نفر را قبول دارد.
موهبتی با ارایه پیشنهادی برای بودجه سال آینده گفت: در صورت ادامه همین وضعیت، 18 هزار و 800 میلیارد تومان بودجه مورد نیاز سازمان بیمه سلامت در سال 97 است البته در صورت اجرای پوشش اجباری بیمه برای تمامی ایرانیان و همچنین بیمه اتباع، مبلغ مذکور به حدود 21 هزار میلیارد تومان افزایش می یابد.
وی درباره بودجه سازمان بیمه سلامت در سال 96 گفت: بودجهای که برای این سازمان در سال جاری تصویب شده بود 15 هزار و 700 میلیارد تومان است که نسبت به سال 95 و در بخش ردیف دولتی، حدود 95 درصد رشد داشت اما بودجه 96 نسبت به عملکرد هزینهای سال 95، تنها 2درصد رشد داشته است که این مبحثی قابل تامل است.
اجتمام**7329**1021
خبرنگار: لیلا اسماعیل نژاد**انتشار: حسین نوروزیان
مدیر عامل بیمه سلامت:
پرونده پرداختی های سال 95 بیمارستان ها بزودی بسته می شود
تهران - ایرنا - مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه پرداخت بدهی به دانشگاه های علوم پزشکی به ماه 11 سال 95 رسیده است، گفت: بزودی مطالبات مربوط به ماه دوازدهم سال 95 پرداخت و این پرونده رسما بسته می شود.
صاحبخبر -
∎