به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام محمدصالح مازنی، مدیر ترویج و پژوهش حوزه های علمیه کشور، امروز در اختتامیه دومین جشنواره علامه حلی استان خوزستان با بیان اینکه جشنواره علامه حلی از سال 86 فعالیت خود را آغاز کرد، اظهار داشت: این جشنواره رقابت میان خواهران و برادران پژوهشگر بوده و به یک برند قابل اعتنا و معتبر تبدیل شده است؛ به گونه ای که پس از 9 دوره برگزاری از هزار و 400 اثر دریافتی در دوره نخست به بیش از 25 هزار اثر پژوهشی رسیده است.
مدیر ترویج و پژوهش حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه شرط سنی(31 سال) در دوره های گذشته مورد توجه قرار گرفته است، خاطرنشان شد: در نهمین دوره شرط مذکور از 31 سال به 40 سال ارتقا یافت که در دهمین جشنواره باز به همان شرط سنی (31سال) بازخواهیم گشت.
این مقام مسؤول با بیان اینکه طلاب پایه اول تا درس خارج با رعایت شرط سنی مذکور مجاز به شرکت در جشنواره هستند، عنوان داشت: آثار در زمینه های مقاله، کتاب تألیفی، تصحیح و ترجمه، رساله علمیه و پایان نامه قابل دریافت است ضمن اینکه رشته های تفسیر و علوم قرآن، کلام، اخلاق، تربیت، فقه و حقوق، علوم انسانی مرتبط با حوزه دین در جشنواره شرکت می کنند.
حجت الاسلام مازنی با بیان اینکه در حال نزدیک شدن به اهداف از پیش تعیین شده جشنواره علامه حلی هستیم، گفت: با توجه به تولیدات علمی روزانه باید تلاش های بیشتری را پی گیریم و در این باره تقویت نشاط علمی و گسترش روحیه علمی تحقیق و پژوهش در میان طلاب و فضلا از جمله اهداف جشنواره است.
وی شناسایی نخبگان و حمایت از آنها، شناخت نیازمندی ها و توجه به اولویت ها را از اهداف جشنواره علامه حلی خاطرنشان کرد و افزود: هدایت آثار به سوی نیازها و اولویت ها دیگر خواسته ما است و برای استان خوزستان برنامه ویژه شناسایی نیازها و اولویت های پژوهشی استان را در مرکز تدارک دیدیم که به زودی اجرا می شود.
مدیر ترویج و پژوهش حوزه های علمیه کشور شناسایی مسائل مستحدثه با بهره گیری از نظریات و پیشنهادات دستگاه های خوزستان را از جمله کارهای فاخر صورت گرفته در استان بیان کرد و افزود: انتظارات از خوزستان با توجه به پیشینه تاریخی و وجود علمای بسیار، بالا است.
این مقام مسؤول در ادامه به روند افزایش کمی آثار ارائه شده طلاب و اساتید خوزستانی طی 9 دوره برگزاری جشنواره علامه حلی اشاره کرد و گفت: بیشترین آثار ارسالی به جشنواره علامه حلی از سوی طلاب خوزستانی در دانش کلام با 303 اثر، فقه و حقوق 232 اثر، اخلاق و تربیت 200 اثر، اصول فقه 197 اثر، حوزه های مربوط به علوم انسانی 168 اثر، تاریخ اسلام 122 اثر، ادبیات 55 اثر، فلسفه و منطق 21 اثر، علوم حدیث و درایه 20 اثر و در پایان تفسیر و علوم قرآن با 16 اثر است.
حجت الاسلام مازنی با بیان اینکه بیشترین آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره در قالب مقاله است، ابراز داشت: هزار و 231 اثر در قالب مقاله از سوی طلاب خوزستانی، 35 اثر در قالب پایان نامه و 135 اثر در قالب تحقیق پایانی ارائه شد و کمترین آن در قالب کتاب است.
وی با اشاره به فعالیت های معاونت پژوهش که برای ارتقای پژوهش صورت گرفته است، اظهار داشت: تحقیقات کلاسی و در نظر گرفتن پنج نمره برای پژوهش کمک شایانی در آشنایی طلاب با فضای پژوهش داشت و حتما نقائص چنین ایده ای بیان تا در مراحل بعدی رفع شود.
مدیر ترویج و پژوهش حوزه های علمیه کشور ترویج سرفصل مهارت های پژوهشی را دیگر اقدام صورت گرفته در معاونت پژوهش بیان کرد و گفت: با این سرفصل طلاب پایه های دوم تا پنجم موظف اند 64 ساعت مهارت های پژوهشی را فرا گیرند.
این مقام مسؤول افزود: تلاش داریم تا برای طلاب پایه ششم تحقیق پایانی داشته باشیم.
حجت الاسلام مازنی به برگزاری دوره های پیشرفته و عمومی مهارت های پژوهشی برای اساتید بیگانه با فضای پژوهش اشاره کرد و گفت: دستورالعمل اجرایی تهیه شده و تاکنون یک سری آموزش هایی برای برخی اساتید برگزار شده است.
وی راه اندازی کانون های علمی و نشریه های طلبگی در مدارس علمیه، تهیه و تدوین کارنامه، طراحی آئین نامه رتبه بندی پژوهشگران در حال تحصیل، کارنامه پژوهشی و برگزاری کارگاه آشنایی با روند جشنواره علامه حلی را دیگر فعالیت های معاونت پژوهش برای ارتقای پژوهش برشمرد.
مدیر ترویج و پژوهش حوزه های علمیه کشور در پایان گفت: پژوهش ها همراه با اخلاص، تهذیب، تقوا و توجه به اهداف عالیه انقلاب اسلامی و مدارس علمیه صورت گیرد./9456/پ۲۰۲/ب۲