طي روزهاي اخير رزمايشي با مشاركت امريكا، برخي از كشورهاي غربي و كره جنوبي در شرق آسيا در حال آماده سازي و انجام است كه برخي از آن با عنوان رزمايش آماده سازي براي حمله به كره شمالي ياد كرده اند. اما آيا چنين واقعيتي وجود خارجي دارد و آمريكا مي تواند به همراه متحدانش به كره شمالي حمله كند و اگر چنين اتفاقي بيفتد چه عواقبي منطقه را تهديد خواهد كرد.
بر اين ساس سایتهای هستهای و سکوهای پرتاب موشکی شبیهسازی شده کرهشمالی توسط شش جنگنده رادارگریز اف-۲۲ رپتور آمریکا همزمان با حمله آنها علیه رژیم کیم جونگ اون هدف گرفته میشود. به نوشته روزنامه اکسپرس انگلیس، جنگندههای مذکور برای شرکت در رزمایش هوایی مشترک سئول و واشنگتن و قدرتنمایی علیه کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی وارد کرهجنوبی شدند. این جنگندهها قادرند اهداف مشخص شده را با دقت بالایی هدف قرار دهند. این اولین باری خواهد بود که شش جنگنده اف-۲۲ رپتور به صورت همزمان بر فراز کرهجنوبی به پرواز درمیآیند.
آمریکا طرحهایی برای اعزام جنگندههای اف-۳۵ای و اف-۳۵بی، هواپیماهای جنگنده اف-۱۶سی و سایر موارد از جمله تعداد نامشخصی از بمبافکنهای بی-۱بی دارند. نیروی هوایی کرهجنوبی هم جنگندههای اف-۱۵کی و اف-۵ به این رزمایش اعزام خواهد کرد. این متحدان در اکتبر برای توسعه استقرار تجهیزات استراتژیک آمریکا برای توقف تهدیدهای موشکی و هستهای کرهشمالی توافق کردند. این تحولات پس از آن صورت میگیرد که کرهشمالی چهارشنبه گذشته یک موشک بالستیک قارهپیمای جدید پرتاب کرد که به گفته سئول قادر است ۱۳ هزار کیلومتر را طی کند.
پیونگیانگ پس از آن اعلام کرد به یک "نیروی هستهای کامل" تبدیل شده است و با فاصله چند دقیقه از آن، کرهجنوبی هم یک پرتاب موشکی انجام داد. کرهشمالی غالبا مانورهای نظامی آمریکا و کرهجنوبی را به عنوان یک تمرین جنگی برای یک حمله محکوم میکند اما سئول و واشنگتن تاکید دارند که این تحرکات ماهیت تدافعی دارد.
در همين حال سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی اس تی وی بلاروس گفت:« ما درحالیکه ماجراجویی های پیونگ یانگ در زمینه موشک هسته ای را محکوم می کنیم اقدامات تحریک آمیز همکاران آمریکایی خودمان را هم محکوم می کنیم. متأسفانه آنها تلاش میکنند ژاپن و کرهجنوبی را هم وارد مسیری کنند که در صورت وقوع جنگ در شبه جزیره کره آنها اولین قربانی خواهند بود.»
لاوروف تأکید کرد در سپتامبر، آمریکا به وضوح اعلام کرد که مانور نظامی آتی با کرهجنوبی تا بهار انجام نمیشود. روسیه از این مضعگیری استقبال و تلاش کرد تا با همکاری با پیونگیانگ برای برقراری ثباتی پایدار تلاش کنند. وزیر خارجه روسیه گفت:« نکته ای که در این اوضاع به چشم می خورد این بود که ایجاد وقفه در برگزاری مانور مشترک آمریکا و کره جنوبی می تواند فرصتی برای پیونگ یانگ باشد تا صلح را بر هم نزند، همچنین این شرایط می توانست زمینه را برای آغاز گفتگوها آماده سازد.» او افزود اما آمریکا ناگهان اعلام کرد در اکتبر و سپس نوامبر و بعد دسامبر رزمایش برگزار میکند و احتمالا این مسألهای است که موجب تحریک پیونگیانگ شده است. لاوروف گفت:« این احساس وجود دارد که آمریکا عامدانه تلاش میکند تا کیم جونگ اون را تحریک کند تا دست به اقدامی بزند و این اقدام تحریکآمیز به گردن آنها بیفتد.» تنش در ماههای اخیر در شبه جزیره کره همزمان با آزمایشات موشکی پیونگ یانگ افزایش داشته است.
در همين حال بايد يادآور شد كه امريكا تمام تلاش خود را مي كند تا نيروهاي بيشتر و قوي تري در منطقه شرق و جنوب شرق آسيا مستقر كند كه هدف اصلي آن كنترل و مديريت رفتار چين در سطوح مختلف است. واشنگتن در اين راستا از كره شمالي را هدف حملات لفظي و رزمايشي خود قرار داده تا در پوشش تهديد پيونگ يانگ به اهداف بلند مدت خود دست پيدا كند. استقرار نيروهاي قوي تر در اين منطقه نه تنها چين بلكه روسيه را نيز تهديد مي كند زيرا آمريكا خواهان ايجاد صورتبندي جديدي از قدرت و مديريت در حوزه آسيا – پاسيفيك است. رويكردي كه بي شك واكنش هاي پكن و مسكو را به شكل عملي در پي خواهد داشت. طبيعي است كه اين كنش و واكنش ها فضاي امنيتي منطقه را تشديد كرده و در آيند موجب اختلافات جدي طرفين خواهد بود. بنابراين بايد در آينده منتظر رويارويي امنيتي طيف هاي مختلف در شرق و جنوب شرق آسيا ماند.