شناسهٔ خبر: 22827699 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: اعتدال | لینک خبر

حمله موشکی به تاسیسات هسته‌ای ابوظبی امارات

یگان موشکی یمن یک موشک کروز بالدار را به تاسیسات در حال ساخت هسته‌ای براکه در ابوظبی امارات شلیک کرده است. یک منبع در ارتش یمن نیز تأکید کرد که موشک کروز با دقت به هدف خود اصابت کرد.

صاحب‌خبر -
یگان موشکی ارتش یمن وابسته به انصارالله یک موشک کروز را به سمت تاسیسات هسته‌ای براکه در ابوظبی امارات شلیک کرده است.

به گزارش اعتدال به نقل از شبکه المسیره، این تاسیسات هسته‌ای در منطقه غربی امارت ابوظبی، پایتخت امارات و در سواحل خلیج فارس واقع است. نیروگاه برکه قرار است در سال ۲۰۱۸ میلادی تکمیل شود و به بهره‌برداری برسد. در سال ۲۰۲۰ این تاسیسات شامل چهار نیروگاه برق هسته‌ای خواهد بود.  گفتنی است که رآکتور هسته‌ای در حال ساخت براکه در منطقه غربی ابوظبی و در ۵۳ کیلومتری غرب شهر «الرویس» واقع است.

به گزارش النهار، «مرکز رسانه‌ای جنگ» وابسته به حزب‌الله لبنان نیز اعلام کرد، یگان موشکی ارتش یمن از شلیک یک فروند موشک کروز به تاسیسات اتمی «براکه» در ابوظبی خبر داد.

گروه انصارالله نیز انجام این حمله موشکی به ابوظبی را تایید کرد.

شبکه تلویزیونی «المسیره» یمن نیز با تایید این خبر، تصریح کرد که نیروی موشکی ارتش یمن و کمیته‌های مردمی (وابسته به انصارالله)، امروز- یکشنبه- یک فروند موشک کروز به یک هدف استراتژیک در امارات شلیک کردند.

عزیز راشد، معاون سخنگوی نظامی ارتش یمن، وابسته به انصارالله نیز با تایید این حمله گفت که موشک کروز پرتابی به هدف خود یعنی تاسیسات هسته‌ای در ابوظبی اصابت کرده است.

راشد در ادامه حملات ارتش یمن با قانونی و مشروع دانست و گفت این حملات در دفاع از یمن مقابل دشمنی مستمر ائتلاف عربی است.

وی این موشک کروز شلیک شده را دستاوردی صرفا یمنی دانست و گفت که ارتش یمن قدرت تولید چنین موشک‌هایی را دارد.

این مقام یمنی در ادامه تصریح کرد شلیک موشک کروز مذکور براساس اطلاعات نظامی جدید صورت گرفت و بردی بالغ بر ۱۶۰۰ کیلومتر دارد.

راشد گفت: موشک شلیک شده پیامی سیاسی و نظامی به امارات به خاطرات نقشش در تخریب یمن است. ائتلاف عربی باید دشمنی را که علیه یمن آغاز کرده پایان دهد. ما به این دشمنی پاسخ می‌دهیم و هیچ خسارتی تا امروز ندیده‌ایم.

«سید عبدالملک الحوثی» رهبر انصارالله یمن پیشتر به ائتلاف سعودی درباره تداوم محاصره هوایی، زمینی و دریایی یمن هشدار داده و تأکید کرده بود که ملت یمن‌ گام‌های مهم و سرنوشت‌سازی اتخاذ خواهد کرد.

عبدالملک حوثی، ماه سپتامبر فاش کرده بود، یگان موشکی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن قادرند نقاطی دورتر از ریاض را هدف بگیرند.

رهبر انصارالله به کشورها و شرکت‌هایی که سرمایه‌هایی در امارات دارند، هشدار داده بود که این کشور بعد از حمله به یمن دیگر امن نخواهد بود.

همچنین محمد عبدالسلام، سخنگوی انصارالله ۲۸ اکتبر تهدید کرد، گروه انصارالله با موشک‌های بالستیک ابوظبی را هدف قرار می‌دهند.

در همین حال شبکه المنار گزارش داد، یگان موشکی ارتش یمن یک موشک بالستیک میان برد را با موفقیت آزمایش کرد و این موشک به یک هدف نظامی سعودی "با دقت" اصابت کرده است.

تاسیسات هسته‌ای براکه در ابوظبی که هدف شلیک موشک کروز حوثی‌ها قرار گرفت. گفته می شود که این اقدام حوثی ها به دلیل حمایت های اخیر امارات از علی عبدالله صالح علیه حوثی هاست.

حمله موشکی به تاسیسات هسته‌ای ابوظبی امارات

حمله موشکی به تاسیسات هسته‌ای ابوظبی امارات


امارات تکذیب کرد

امارات اخبار منتشر شده مبنی بر حمله موشکی انصارالله به سمت نیروگاه هسته‌ای این کشور را تکذیب کرده است.

هیات امور فوق‌العاده و بحران‌ در امارات با رد این خبر اعلام کرد تاسیسات هسته‌ای براکه در برابر حملات احتمالی محکم است و امارات سامانه‌های دفاع هوایی دارد که قادرند با هر تهدیدی مقابله کنند.

 ***

حمله موشکی به تاسیسات هسته ای ابوظبی، دومین حمله موشکی انصارالله به خارج از مرزهای یمن است. با این حال اگر این خبر در انتها تایید گردد می تواند فرآیندهای سیاسی در منطقه را تحت تاثیر قرار دهد. بحران یمن که خواه ناخواه جزیی از معادلات مربوط به رقابت میان ایران و عربستان قلمداد می شود، بازیگران فرامنطقه ای را به واکنشی جدی تر در حمایت از عربستان و فشار بر ایران وا می دارد. همان گونه که مشابه آن در باره حمله به فرودگاه ریاض اتفاق افتاد و حتی پای آن ماجرا به مسائل امنیت ملی و سیاست داخلی ایران نیز باز شد. این درحالی است که در همان هنگام روزنامه اصولگرای کیهان در اقدامی عجیب و مغایر با امنیت ملی هدف بعدی حوثی ها را امارات معرفی کرده بود و هجمه های فراوانی بین المللی در همین رابطه تحت تاثیر روابط ایران و یمن بر کشور وارد گردید. حال اگر حمله موشکی به ابوظبی مورد تایید قرار گیرد باید دید واکنش امارات و هم پیمان این کشور، عربستان به این موضوع چه خواهد بود و آیا پاس گلی از طرف برخی عناصر داخلی در اختیار تندروهای سعودی قرار گرفته است یا خیر؟

نظر شما