مجموعه کشورهای بریکس که هم جمعیت زیادی از جهان و هم مساحت چشمگیری را به خود اختصاص دادهاند،
از ایجاد یک سامانه واحد تجارت طلا خبر میدهند. البته این طرح هنوز در مرحله مذاکره بوده و تاکنون هیچ اقدامی درباره آن انجام نشده است و هیچیک از کشورهای جهان نیز نسبت به این طرح واکنشی نشان ندادهاند، به ویژه آن دسته از کشورهایی که از اقتصادهای توانمند برخوردار هستند، اما از دید نگارنده اجرای این طرح با موانعی همراه خواهد بود که اصلیترین آن به واکنش امریکا نسبت به این رویداد برمیگردد. دلار امریکا به یقین از این سامانه تاثیر میپذیرد و ترامپ نیز این تاثیرپذیری را بدون پاسخ نمیگذارد، بنابراین بریکس باید از هم اکنون آمادگی رویارویی با قدرتمندترین اقتصاد دنیا را داشته باشد؛ هر چند چین و هند نیز بهعنوان اعضای بریکس در زمره اقتصادهای قدرتمند جهان قرار دارند، در نتیجه به نظر میرسد کشمکش بر سر این رویداد را بتوان رویارویی قدرتهای اقتصادی جهان دانست.
اعضای بریکس بر این باورند سبک و سیاق کار در بورس فلزات لندن به طور سنتی انجام میشود، اما آنها فراموش کردهاند که این بازار سالهاست محل گردآوری سرمایه غولهای بزرگ معدنی جهان همانند بیاچپیبیلتون بوده و بریکس برای اینکه موفق شود باید نظر آنها را به خود جلب کند و مسیری طولانی را بپیماید و البته چارچوب کاری خود را بیش از این تشریح و توصیف کند، در نتیجه پس از ایالات متحده، اروپای غربی هم دیگر رقیبی به شمار میرود که بر سر راه بریکس قرار میگیرد.
از سویی دیگر به نظر میرسد بریکس از ایده خود با اطمینان بسیار صحبت میکند و آن را یک نوآوری در عرصه تجارت جهانی معرفی میکند، پس انتظار میرود جزییات بیشتری ارائه دهد، اتفاقی که تاکنون و پس از یک هفته از انتشار خبر آن رخ نداده است.
ثمن رحیمیراد - روزنامهنگار