ایران آنلاین / دین من دین جدیدی نیست. اکثر مفسران مخصوصاً مفسران اخیر مانند علامه طباطبایی «أنالدین عندالله هو الإسلام» را اینگونه تفسیر کردهاند که «دین نزد خدا تسلیم خدا بودن است». همانطور که ابراهیم خلیلالله گفت: «حَنِیفاً مسلماً وَمَا کانَ مِنَ الْمُشْرِکینَ» مقصود هم دین اسلام ما نیست؛مقصود تسلیم خدا بودن است که شامل همه ادیان ابراهیمی میشود. بنابراین دین چیزی جز تسلیم خدا بودن نیست و پیامبر ما هم این مرحله تسلیم خدا بودن را تکمیل کرد. بعثت پیامبر خاتم در حقیقت پایان نزول پیامبران برای بشریت بود. امام امت(ره) همیشه میفرمودند که انبیای الهی آمدند تا بشریت را اصلاح و هدایت کنند و از گمراهی نجات دهند. هدف پیامبران یکی بود و پیامبر ما خاتم پیامبران است و ادامه دهنده راه و تکمیلکننده رسالت آنها و تکمیلکننده خوبیهایی که آنها آوردند.
در آیات قرآن هم میخوانیم: «والمؤمنین کل آمنا بالله و کتبه و رسله» یعنی مؤمنان به همه پیامبران الهی و همه کتب آسمانی ایمان دارند و در آیات آغازین سوره بقره میخوانیم «یومنون بما انزل علیک و ما انزل من قبلک و بالاخره هم یوقنون» یعنی مؤمنان به آنچه به تو نازل شد و آنچه بر پیامبران پیش از تو نازل شده است ایمان میآورند. رهبر معظم انقلاب احتمال میدهند که حتی مضامین مطالبی که در کتب ادیان شرق نیز هست وحیانی باشد. در باب پیامبر عظیم الشأن به همین چند نکته اکتفا میکنیم.
اما ما مسلمانان در این هفته که به نام «هفته وحدت» نام دارد رسالت دیگری هم داریم و آن حفظ امت و وحدت و یکپارچگی آن در این شرایط ویژه و خطرناک است. امروز متأسفانه در کره خاکی درگیری خاصی بجز درگیری در مناطق اسلامی نیست. امروز بحران فقط در عراق، سوریه، افغانستان، پاکستان، لیبی و یمن است؛ کشورهایی که با کمال تأسف همه کشورهای اسلامیاند. امروز اگر آوارهای داریم، مسلمانان میانمارند. اگر قحطی زدهای داریم، فرزندان گرسنه مظلوم یمناند. این آوارگیها، جنگها و کشتارها فقط در کشورهای اسلامی است و این همان اختلافی است که قرآن آن را همسنگ عذاب دانسته و گفته است: «ما یا بر شما عذاب نازل خواهیم کرد یا شما را گروه گروه خواهیم کرد». امروز امت اسلامی دچار عذاب تفرقه است.
عذاب الهی که چاره و درمانی جز وحدت امت اسلامی ندارد. امروز بیش از هر زمان دیگر در طول 1400 سال گذشته نیاز به وحدت داریم زیرا هیچگاه امت اسلامی اینگونه دچار تشتت، تفرقه و جنگ و فقر و آوارگی نبودهاند. امت اسلامی برای پاسخگویی به توطئههای دشمنان داخلی مانند داعش و همفکران و همراهان آن و برای برخورد با دشمنان خارجی چارهای جز بازگشت به کلام الهی و وحی خداوندی و دستورات پیامبر عظیم الشأن اسلام و ائمه هدی و علمای ابرار همچون آیتالله عظمی بروجردی، امام خمینی و رهبر معظم انقلاب ندارد. امروز باید به سه گانههای وحدت که امام خمینی(ره) پس از انقلاب اسلامی بر آنها تأکید کرد یعنی وحدت بین حوزه و دانشگاه، وحدت شیعه و سنی و وحدت فرق و طوایف ایرانی توجه ویژه داشت. رمز وحدت ملی ما جز تحقق وحدت در این حوزههای سه گانه نیست./ روزنامه ایران