![افشاگری ها باعث انزوای شیعه انگلیسی و اهل سنت آمریکایی شده است](http://img8.irna.ir/1396/13960912/82750592/n82750592-72028307.jpg)
سی امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی سال گذشته درحالی به کار خود پایان داد که منوچهر متکی معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی به قرائت بیانیه پایانی پرداخت و از ضرورت رفع شکاف ها و اختلاف ها و همچنین سامان دادن به امور جهان اسلام سخن گفت.
در هفدهمین بند از مصوبات این بیانیه آمده است: شرکت کنندگان در اجلاس بر لزوم رسوا نمودن شیعه انگلیسی و بوق های آنان و اهل تسنن آمریکایی و بوق های آنان تاکید کرده و لزوم آگاهی و بصیرت در برابر رسانههای آنان را مورد تاکید قرار دادند.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی روز یکشنبه درباره اجرای این بند از بیانیه کنفرانس پارسال به خبرنگار معارف ایرنا گفت: مجمع تقریب کارهای فراوانی در این راستا انجام داده که به عنوان نمونه می توان به انتشار نشریات و کتاب هایی در این زمینه اشاره کرد و مصاحبه هایی نیز برای افشای ریشه های این جریان انجام شده است.
آیت الله محسن اراکی افزود: یکی از دلایل این جریان (شیعه انگلیسی) با شخص من بسیار دشمنی میکنند، همین تلاشهایی است که در این راستا انجام میشود و امیدواریم این تلاشهای افشاگرانه همچنان ادامه پیدا کند.
وی همچنین گفت: البته به نظر من تا حد بسیار خوبی افشاگری انجام شده و اگر ادعا کنیم که توانسته ایم این جریان را تا حد بسیاری در جهان تشیع منزوی کنیم، ادعای گزافی نیست.
** نیازمند فضاسازی برای «سازمان جهانی فرهنگ و تمدن نوین اسلامی» هستیم
سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با شعار «وحدت و الزامات تمدن نوین اسلامی» از سه شنبه 14 آذر در سالن اجلاس سران آغاز به کار می کند تا در قالب کمیسیون های تخصصی به طرح مباحثی درباره موقعیت کنونی جهان اسلام، ویژگی های تمدن نوین اسلامی و تمایز آن از تمدن غرب، طرح های احیا گران جهان اسلام در جهت تمدن سازی نوین و همچنین تمدن نوین اسلامی به مثابه راهبرد در وحدت اسلامی می پردازند.
بندهای 11 و 13 بیانیه سی امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی به موضوع تمدن نوین اسلامی اختصاص داشت و در یازدهمین بند مصوبه آمده است: شرکت کنندگان با اشاره به سخنان ارزشمند مقام معظم رهبری حفظه الله در نشست سال گذشته(94) وحدت اسلامی مبنی بر ایجاد تمدن نوین اسلامی، آن را تاکیدی از سوی معظم له بر ارتباط وحدت امت اسلامی با تمدن نوین اسلامی دانسته و خواستار اهتمام بیشتر به مسئله فرهنگ و تمدن آینده امت اسلامی شدند.
در بند 13 نیز پیشنهاد تشکیل سازمانی تحت عنوان «سازمان جهانی فرهنگ و تمدن نوین اسلامی» مطرح شده تا به ترویج افکار فرهنگی آینده امت اسلامی بپردازد.
آیت الله اراکی درباره تشکیل چنین سازمانی به ایرنا گفت: ما به یک فضاسازی مناسب برای این کار احتیاج داریم و تشکیل کنفرانس امسال تحت عنوان وحدت و الزامات تمدن نوین اسلامی نیز در همین راستا یعنی ایجاد فضای روانی مناسب تشکیل می شود و گام دوم در این زمینه تشکیل یک سازمان و موسسه ویژه به همین منظور است.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی همچنین درباره «لزوم تشکیل مراکز مطالعات روانی، اجتماعی و فکری انحرافات اعتقادی تکفیری ها و بیماری های روانی و عقدههای اجتماعی آنان جهت دستیابی به نتایج عملی برای حل این پدیده خطرناک و خشکاندن عوامل بروز و ظهور آن» که از مصوبات سال گذشته این کنفرانس بود، گفت: ما نمی توانیم همه کارها را انجام دهیم و دیگران نیز باید در این زمینه کمک کنند.
سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت از چهاردهم آذر با حضور 220 اندیشمند از 93 کشور و 300 مهمان داخلی و
با سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز میشود و با تشکیل 9 کمیسیون تخصصی در حوزه وحدت پس از سه روز پایان خواهد یافت.
فراهنگ ** 1003 ** خبرنگار: محمدرضا جعفرملک * انتشار: امید غیاثوند