شناسهٔ خبر: 22820320 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

با حضور رئیس جمهوری؛

اولین فاز توسعه بندر شهید بهشتی چابهار افتتاح شد

گروه اقتصادی: فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار، صبح امروز، 12 آذرماه با حضور حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهوری کشورمان و همچنین مهمانانی از 17 کشور جهان افتتاح شد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سیستان وبلوچستان، فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار، صبح امروز، 12 آذرماه با حضور حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهوری کشورمان و همچنین مهمانانی از 17 کشور جهان افتتاح شد.
بهروز آقایی، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان در حاشیه این مراسم، گفت: عملیات اجرایی فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی از مردادماه 1386 آغاز شده بود، اما تا سال 1392 تنها 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشت؛ در حالی‌که دولت تدبیر و امید این طرح را با حساسیت بالا دنبال کرد و امروز به مرحله افتتاح و بهره‌برداری رسید.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان اظهار کرد: افتتاح بندر شهید بهشتی با سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری و افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری، بیکاری در شهرستان چابهار و جنوب این استان را به حداقل می‌رساند.
وی با اشاره به ظرفیت بندر چابهار در توسعه ترانزیت در محور شرق کشور، ادامه داد: ما ناگزیر به تسریع در توسعه بندر چابهار هستیم و با مکمل شدن آن با بنادر صحار و گوادر، چابهار نقش منطقه‌ای خوبی در تجارت دریایی کشور خواهد داشت.
آقایی افزود: در طرح توسعه این بندر، بیش از 203 هکتار زمین جدید از دریا با استفاده از لایروبی استحصال شده است؛ همچنین بیش از 5 کیلومتر دایک‌گذاری، حدود 15.8 میلیون متر مکعب لایروبی و 60 هکتار بتن ریزی و تایل گذاری و تحکیم بستر شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان با بیان اینکه هم‌اکنون کالاهای اساسی استان و استان‌های همجوار از طریق این بندر تخلیه می‌شود، خاطرنشان کرد: افتتاح فاز نخست بندر شهید بهشتی، ظرفیت تخلیه، بارگیری و تبادلات تجاری را از 2.5 میلیون تن به 8.5 میلیون تن (بیش از 3 برابر) افزایش می‌دهد.
گفتنی است، حضور در نشست شورای اداری و همچنین نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه از دیگر برنامه‌های سفر یک‌روزه رئیس جمهوری به چابهار خواهد بود.