به گزارش ایرنا، در جریان این حرکت اعتراضی که از سوی «ائتلاف توقف جنگ» سازماندهی شده بود، شرکتکنندگان نسبت به فجایع انسانی در یمن بهشدت ابراز نگرانی کرده و خواستار ورود هرچه سریعتر کمکهای بشردوستانه به این کشور شدند.
آنها همچنین شعارنوشتههایی را در دست داشتند که بر روی آن عبارتهایی همچون 'جنگ در یمن را متوقف کنید'، 'به محاصره یمن پایان دهید'، 'دست از یمن بردارید' و 'بن سلمان جنایتکار است' نوشتهشده بود.
معترضان علاوه بر سر دادند شعارهایی مانند 'مرگ بر بن سلمان'، 'مرگ بر آل زاید'، 'جنگ را متوقف کنید' و 'به کودکان گرسنگی ندهید' تصاویری را از کودکان قحطیزده یمن و جانباختگان این کشور براثر بمباران ائتلاف به رهبری عربستان، در دست داشتند.
شرکتکنندگان با اعلام انزجار خود از جنایتهای انسانی در یمن، تصویر «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی را بر روی زمین لگدمال کردند.
آنتونی، یک از معترضان شرکتکننده در این تجمع به خبرنگار ایرنا گفت: راهحل پایان مشکلات در خاورمیانه براندازی رژیم صهیونیستی است. به نظر من اینیک راهحل انقلابی است. عربستان به پشتوانه تلآویو در یمن جنایت میکند و این واقعیت را بایستی همه بدانند.
وی بابیان اینکه «رژیم صهیونیستی با سرقت سرزمینهای فلسطین، هیچ مشروعیتی ندارد» افزود: خاورمیانه باید از دست اسرائیل خلاص شود تا آرامش را دوباره تجربه کند.
لیندزی جرمن، عضو ارشد کارزار ائتلاف ضد جنگ نیز به خبرنگار ما گفت: اوضاع در یمن واقعاً بیرحمانه است. قحطی، گرسنگی و شیوع بیمارهایی نظیر دیفتری و وبا در این کشور بیداد میکند و این در حالی است که عربستان سعودی این کشور روزانه بمباران میکند.
وی با اشاره به سفر اخیر نخستوزیر انگلیس به خاورمیانه افزود: «ترزا می» اعلام کرده که نسبت به فجایع انسانی در یمن نگران است اما راهحل آن دست خود اوست. او بایستی دست از فروش اسلحه به عربستان بردارد و روابطش را با ریاض قطع کند. اما چنین کاری را نمیکند بلکه عکس آن را انجام میدهد.
جرمن تصریح کرد: جنگ در یمن واقعیتی پنهان است و به همین دلیل ما اینجا جمع شدهایم تا افکار عمومی را نسبت به تحولات و جنایت صورت گرفته آگاه کنیم.
استفن بل از دیگر اعضاء ارشد کارزار ائتلاف ضد جنگ نیز به ایرنا گفت: محمد بن سلمان سیاستهای ماجراجویانهای را در خاورمیانه در پیشگرفته که موجب بیثباتی در منطقه شده است. آنها در جنگ یمن شکستخوردهاند و نتوانستند حمایت بینالمللی را در این رابطه کسب کنند، در محاصره قطر هم ناکام ماندند و این کشور با حمایت ایران و ترکیه توانست کالاهای وارداتی خود را تأمین کند؛ در مورد اخیر هم با گروگان گرفتن خانواده سعد حریری نخستوزیر لبنان تلاش کرد تا در این کشور کودتا کند اما موفق نشد.
وی تصریح کرد: سیاست خارجه عربستان سعودی در منطقه یک فاجعه تمامعیار است و سران کشورهای غربی بایستی هرچه سریعتر دست از حمایت ریاض بردارند تا مردم منطقه منتفع شوند.
شماری از فعالان مدنی نیز در محکومیت سیاستهای جنگطلبانه و ماجراجویانه ریاض اظهاراتی بیان داشته و خواستار محاکمه سران آل سعود در محافل بینالمللی شدند.
تجمع امروز پسازآن صورت میگیرد که «ترزا می» نخستوزیر انگلیس از سفر سهروزه خود به خاورمیانه و دیدار با مقامات سعودی بازمیگردد.
بر اساس بیانیه دفتر نخستوزیری انگلیس، «ترزا می» در دیدار با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه و «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان بر لزوم پایان محاصره یمن و ورود کمکهای بشردوستانه به این کشور تأکید کرد.
وی بااینحال به توقف کمک تسلیحاتی لندن به ریاض که عامل اصلی بروز ضایعات جنگی در یمن به شمار میرود، اشارهای نکرد.
انگلیس از زمان آغاز حملات عربستان به یمن در فروردین 94، مجوز فروش سلاح به ارزش حدود چهار میلیارد پوند به عربستان سعودی را صادر کرده است.
«کارزار تبلیغاتی علیه تجارت اسلحه» (CAAT )، که یکنهاد حقوق بشری است، اعلام کرد: عربستان بزرگترین خریدار تسلیحات از انگلیس است و از سال 2010 تجهیزاتی به ارزش شش میلیارد و 700 میلیون پوند از این کشور دریافت کرده است.
این نهاد حقوق بشری میگوید، دولت عربستان با استفاده از تسلیحات انگلیس در جنگ یمن قوانین بینالمللی را نقض میکند. با اینحال دادگاه عالی انگلیس طی حکمی در ماه جولای گذشته به نفع دولت انگلیس رأی داد .
«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر چندی پیش در توئیتر خود نوشت: «سکوت (ترزا) می درباره محاصره یمن و نقش بریتانیا در این جنگ، در جریان سفرش به عربستان سعودی مشارکت و همدستی او در رنج مردم یمن را نشان میدهد».
وی افزود: «محاصره(یمن) باید پایان یابد و فروش تسلیحات بریتانیا به عربستان سعودی تا زمان انجام یک تحقیق مستقل، به تعلیق دربیاید».
«اندرو میچل» وزیر پیشین توسعه بینالملل انگلیس نیز که بتازگی از سفر به یمن بازگشته، هشدار داد که عربستان سعودی، قوانین بینالمللی را در جریان جنگ یمن نقض کرده است.
وی همکاریهای تسلیحاتی انگلیس را با دولت سعودی در جنگ یمن خطرناک توصیف کرد و اظهار داشت که این رابطه محکوم به شکست است.
میچل در همین حال درباره فاجعه بی سابقه انسانی در یمن هشدار داد و گفت که تداوم این شرایط سبب گسترش قحطی و آسیب به کل مردم یمن خواهد شد.
ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان، از فروردین ماه 94 تاکنون هزاران تن از یمنی را کشته و میلیون ها آواره برجای گذاشته است.
ائتلاف عربی در پاسخ به حمله اخیر موشکی گروه انصارالله یمن به فرودگاه ملک خالد ریاض، حملات هوایی به صنعا پایتخت یمن را افزایش داد و تمامی گذرگاه های هوایی، زمینی و دریایی یمن را مسدود کرد. سرانجام با فشارهای بین المللی، ائتلاف عربی مجبور شد، روز شنبه (4آذر) بخش کوچکی از بندر الحدیده و فرودگاه صنعا را برای ورود کمک های بشردوستانه به یمن بازگشایی کند.
اروپام ( ه ی)**شبس *1488*انتشار دهنده: بهمن بامداد**
فریاد مرگ بر آل سعود درلندن/معترضین خواستار پایان جنگ در یمن شدند
لندن - ایرنا - معترضان به سیاستهای جنگطلبانه عربستان سعودی در خاورمیانه، روز شنبه ضمن تجمع در مقابل سفارت امارات در لندن و سردادن شعار «مرگ بر آل سعود» و «مرگ بر آل زاید» خواستار پایان درگیریهای نظامی در یمن شدند.
صاحبخبر -
∎