شناسهٔ خبر: 22816243 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

آیا انتقال پروازهای ایران به فرودگاه بغداد به نفع زائران ایرانی است

گروه جامعه: دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با تأکید بر اینکه انتقال پروازهای هواپیماهای ایران به فرودگاه بغداد مشکلی برای زائران ایرانی ایجاد نمی‌کند، گفت: دریافت هزینه‌های اضافی دلیل لغو پروازها به فرودگاه نجف است.

صاحب‌خبر -

مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که تیر ماه سال جاری به دلیل عوارضی که فرودگاه نجف برای مسافران وارد شده به این فرودگاه وضع کرده بود، پروازها به این فرودگاه قطع اما با رفع مشکل دوباره پروازها برقرار شد، چرا دوباره پروازها به فرودگاه نجف لغو شده است؟ گفت: فرودگاه نجف نرخ سوخت هواپیما را از 98 سنت به یک دلار و۴۲سنت افزایش داده در حالی که اکنون این هزینه در فرودگاه بغداد 72 سنت است، پنج دلار عوارض امنیتی نیز وضع کرده بود که بعد از اعتراض شرکت‌ها اعلام کرد که این هزینه گرفته نمی‌شود. 10 دلار هم به عنوان عوارض ورود به این فرودگاه می‌گیرد، عوارض هندلینگ هم نسبت به سایر فرودگاه‌ها در فرودگاه نجلف بالاست و عوارض گمرکی را نیز از۱۰۰هزاردینار عراق به ۱۵۰هزاردینار افزایش داده است که همه این رقم‌‌ها بر روی هزینه بلیط هواپیما تأثیر می‌گذارد و آن را افزایش می‌دهد.

وی اعلام کرد: با انتقال پروازها به فرودگاه بغداد هیچ مشکلی برای زائران ایرانی عتبات پیش نیامده است. و البته زائران ایرانی دیگر مجبور نیستند 10 دلار عوارض ورود پرداخت کنند.

85 تا 90 درصد مسافران ورودی به فرودگاه نجف ایرانی هستند

اسعدی سامانی در پاسخ به این سؤال که آیا عوارض ورود به فرودگاه نجف از تمام مسافران وارد شده به این فرودگاه گرفته می‌شود، یا فقط از زائران ایرانی؟ گفت: مسئولان فرودگاه نجف می‌گویند که از همه مسافرانی که وارد فرودگاه نجف می‌شوند این عوارض گرفته می‌شود اما 85 تا 90 درصد مسافران وارده به این فرودگاه ایرانی هستند و عملاً درآمد ناشی از این 10 دلار از مسافران ایرانی دریافت می‌شود.

وی ادامه داد: بر این اساس با توقف پروازهای هواپیماهای ایران به این فرودگاه ضربه مالی بزرگی بر آن وارد می‌شود. اما رایزنی‌ها برای از سرگیری پروازها به این فرودگاه در حال انجام است و از سرگیری پروازها به فرودگاه نجف بستگی به انعطاف مسئولان این فرودگاه دارد. اگر خواسته‌های ما را بپذیرد قطعاً پروازها شروع می‌شود و اگر نپذیرد کماکان پروازها به بغداد ادامه خواهد داشت.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با اعلام این مطلب که بر اساس موافقت‌نامه دوجانبه به صورت هفتگی 91 پرواز بین ایران و عراق صورت می‌گیرد، گفت: البته این تعداد در ایام شلوغی ممکن است افزایش و در ایام عادی کاهش پیدا کند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا انتقال زائران از فرودگاه بغداد به شهرهای مذهبی به وسیله اتوبوس مشکلی برای زائران ایجاد نمی‌کند؟ گفت: با توجه به اینکه کربلا بین نجف و بغداد قرار گرفته برای مسافران در بعد مسافت زیاد فرقی نمی‌کند و فقط یک هزینه اتوبوس برای انتقال زائران از بغداد به نجف وجود دارد. از سوی دیگر معمولاً زائران برای زیارت شهر کاظمین که نزدیک بغداد است عملاً به این شهر می‌آیند پس انتقال زائران با اتوبوس هم هزینه چندانی در پی ندارد.

اسعدی سامانی در پاسخ به این مسئله که پس چرا رایزنی برای از سرگیری پروازها به فرودگاه نجف ادامه داد؟ گفت: مسافران به صورت سنتی دوست دارند وارد نجف شوند چرا که این فرودگاه به حرم حضرت علی(ع) نزدیک‌تر است اما اکنون فرودگاه بغداد هم مشکلی برای زائران ندارد.