شناسهٔ خبر: 22810149 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: رسا | لینک خبر

آيت الله نمازي:

كشور نيازمند جوانانی مسلح به سلاح علم است

نماينده ولي فقيه در كاشان با اشاره به اينكه امروز كشور ايران نيازمند جوان هايي مسلح به سلاح علم در همه عرصه ها است، گفت: دانشجو يك عنصر جوان فعال و پرانرژي است كه باید به سلاح علم، عمل و مجاهدت مسلح باشد.

صاحب‌خبر -

 به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي ظهر امروز در ديدار اعضاي بسيج دانشجويي دانشگاه پيام نور شهرستان كاشان، گفت: اساتيد دانشگاه بايد بتوانند تعريف جامعي از دانشجو داشته باشند.

وي افزود: دانشجو يك عنصر جوان فعال و پرانرژي است كه به سلاح علم و عمل و مجاهدت مسلح است و همه دانشجويان اعم از دانشگاهي و حوزوي بايد از اين سه عنصر بهره‌مند باشند و همانگونه كه رهبر معظم مي فرمايد، مجلس بايد انقلابي باشد، حوزه علميه بايد انقلابي بماند و دانشگاه بايد انقلابي باشد، اينها عناصري هستند كه در تعريف دانشجو مؤثر است.

آيت الله نمازي خطاب به جوانان دانشجو، گفت: شما سرمايه هاي آينده نظام و كشور هستيد و اميد آينده كشور و ملت به شما است و كشور و ملت در دست تواناي دانشجويان و طلاب جوان كشور است، بنابراين تمام جهت دهي‌ها و برنامه ريزي‌ها بايد به سمت و سوي تقويت اين سه عنصردر دانشجويان و طلاب جوان باشد.

وي با اشاره به اينكه هميشه توصيه ما به طلاب اين است كه درس را براي عالم شدن بخوانند، نه براي گرفتن مدرك، اظهار داشت: دانش متكي بر مدرك، مدرك گرايي است كه با وجود داشتن مدرك عاليه اما از داشتن سواد بي بهره خواهد بود.

به گفته وي، امروز كشور ايران نيازمند جوانهايي مسلح به سلاح علم در همه عرصه ها است، بنابراين جوانان دانشجو در هر عرصه اي كه وارد مي شوند، بسيج دانشجويي بايد براي آنها طرح و برنامه داشته باشد و از اساتيد بزرگ و استخوان خورد كرده اي كه سخنان آنها سبب رشد و تكامل جامعه دانشجويي است استفاده شود تا موانع و مشكلات سد راه دانشجويان بيان شود، چرا كه برخي از دانشجويان به سختي در حال ادامه تحصيل هستند.

نماينده ولي فقيه در كاشان تأكيد كرد: اگر براي رفع مشكلات دانشجويان تدبيري اتخاذ نشود امكان به حاشيه رفتن دانشجو نيز افزايش خواهد داشت، از اين رو براي دانشجويان بايد شرايطي فراهم شود تا درس را براي كسب علم بخوانند تا در آينده براي تأمين نيازهاي جامعه در بخش هاي مختلف اقتصادي، كشاورزي، پزشكي و ديگر رشته ها بتوانند با دنيا رقابت كنند و حرف اول را در دنيا بزنند.

آيت الله نمازي يادآور شد: زلزله اخير استان كرمانشاه نشان داد ما در مهندسي ساختمان مشكل داريم و نبايد چنين شرايطي داشته باشيم، چرا كه در جامعه توحيدي هركاري برعهده هركس گذاشته مي شود، بايد بهترين كار و با كيفيت ترين كار را ارائه كند.

وي از نوعدوستي به عنوان يكي از آثار و دستاوردهاي زلزله اخير نام برد و عنوان كرد: زلزله اخير ثابت كرد اگر حادثه اي در گوشه اي از كشور رخ دهد، همه ملت ايران براي كمك بسيج مي شوند و اين حس نوعدوستي و كمك به هم نوع سبب شده است تا مردم استان كرمانشاه احساس تنهايي نكنند و اين همان تعريف بسيجي است كه شما در دانشگاه آن را دنبال مي‌كنيد.

نماينده ولي فقيه در كاشان گفت: زلزله كرمانشاه به مسؤولان اعلام كرد كاري را كه برعهده مي‌گيرند بايد درست انجام دهند، بنابراين كشور نياز به تخصص زيادي در حوزه هاي مختلف دارد كه بسيج بايد خلع هاي علمي دانشگاه را شناسايي و برايش تدبير داشته باشد.

آيت الله نمازي با تأكيد بر نياز كشور به متخصص در رشته هاي مختلف علمي، ابراز کرد: امروز كه ما در محاصر استكبارجهاني قرار داريم و از همه طرف و در همه عرصه ها ما را محاصره كرده اند، نيازمند تربيت متخصص متعهد هستيم و اين كار مهم بر عهده دانشگاه است.

وي در تعريف انقلابي بودن دانشگاه و حوزه، گفت: دانشجوي دانشگاه و حوزه در برابر مشكلات و منكرات و زشتي ها و پلشتي‌ها در جامعه نبايد بي تفاوت باشد و بايد عكس العمل نشان دهد، چرا كه فرهنگ عاشورا و انگيزه امام حسين(ع) احياي امر به معروف و نهي از منكر است.

نماينده ولي فقيه در کاشان به بحث حجاب در دانشگاه نيز اشاره كرد و افزود: مسأله حجاب يك مسأله فكري و علمي و اعتقادي است و دختران و بانوان جامعه بايد بفهمند فلسفه حجاب چيست و چرا در اسلام به پوشش بانوان تأكيد شده است و فرهنگ حجاب و دستاورد حجاب و نقش آن را در زندگي را بداند.

وي از حجاب به عنوان يك امر فطري نام برد و با اشاره به اينكه داشتن حجاب نيازي به برهان و دليل ندارد، گفت: اقتضاي جامعه بشري پوشش است و نيازي به دليل ندارد كه چرا انسان لباس مي پوشد و اين امري طبيعي وغريزي است كه انسان را خود را بپوشاند.

آيت الله نمازي ابراز کرد: اگر اسلام به حجاب توصيه دارد براي اين است كه حجاب براي كرامت و جايگاه زن و حفظ خانواده است، اما تحميل حجاب به كسي كه فلسفه حجاب را نمي داند هيچ دستاوردي ندارد، چرا كه بشر موجودي داراي اراده و اختيار است، بنابراين بايد جامعه به جايي برسانيم كه حجاب را براي خود امري حياتي و ضروري بداند.

وي افزود: فلسفه حجاب و آسيب هاي ناشي از بي بند و باري بايد از سوي كارشناسان استخراج و در دسترس قرار داشته باشد تا جامعه به اين نتيجه برسد كه حجاب در سلامت افراد و خانواده نقش مهمي دارد، بنابراين مسأله حجاب را نمي توان با زور و تهديد تحميل كرد، بلكه نيازمند فرهنگ سازي است و اگر انسان به اين باور برسد كه حجاب در راستاي منافع انسان است داوطلبانه حجاب را خواهد پذيرفت.

در ادامه مجتبي مطاع مسؤول دفتر بسيج دانشجويي شهرستان كاشان با اشاره به اينكه امسال نخستين دوره طرح جامعه شكوفايي انديشه ‹‹دوره خط امام دانشگاهي›› به منظور تقويت روحيه ايمان و تحكيم پايه هاي اخلاقي و ايماني، آشنايي با فلسفه ديني براي ارتقاي معرفت در مقابل دين ستيزان برگزار شد، ابراز اميدواري كرد دركنار برنامه هاي كمي و كيفي، برنامه هاي تربيتي دنبال شود، چرا كه تربيت محوري يكي از اهدافي است كه دنبال مي شود.

وي افزود: با تهيه زير ساخت ها در دانشگاه پيام نور مي توانيم پايگاه بسيج دانشجويي را به حوزه بسيج دانشجويي ارتقا داده و دانشگاه هايي مانند فدك و فيض و علمي‌كاربردي به محوريت شهرستان بومي سازي شود تا برنامه هايي كه برگزار مي شود بروز و ظهور داشته باشد.

مسؤول دفتر بسيج دانشجويي شهرستان كاشان، رسيدن به تمدن اسلامي را مهمترين هدف بسيج دانشجويي دانست و افزود: سه مؤلفه تمدن اسلامي در توليد فكر و پرورش و تربيت نيروي تراز انقلاب اسلامي است، بنابراين بايد به گونه اي برنامه ريزي شود كه بتوان دانشجوي تراز انقلاب اسلامي تربيت كرد./1307/پ201/ب1

نظر شما