![شورای امنیت برای بررسی برنامه هسته ای کره شمالی تشکیل جلسه می دهد](http://img8.irna.ir/1396/13960911/82749931/n82749931-72027091.jpg)
این خبرگزاری در گزارش روز شنبه خود افزود: شورای امنیت سازمان ملل متحد 15 دسامبر (24 آذر) برای بررسی برنامه هسته ای و موشکی کره شمالی تشکیل جلسه می دهد. این نهاد در نشست دیگری در همین ماه درباره موضوع نقض حقوق بشر درکره شمالی تشکیل جلسه می دهد، نشستی سالانه که چین در سه سال گذشته تلاش کرده از برگزاری آن جلوگیری کند.
«کورو بسشو» (Koro Bessho) سفیر ژاپن در سازمان ملل متحد که کشورش ریاست شورای 15 عضوی امنیت را در ماه دسامبر بر عهده دارد، گفت تعدادی از وزیران تایید کرده اند که در نشست 15 دسامبر شرکت می کنند.
وی افزود: نشست بررسی وضعیت حقوق بشر کره شمالی احتمالا 11 دسامبر (20 آذر) برگزار می شود.
به نوشته رویترز، چین با درخواست رای گیری رویه ای ( procedural vote) در سه سال گذشته تلاش کرده که مانع برگزاری نشست حقوق بشر درباره کره شمالی شود که موفق نبوده است.برای تحقق چنین خواسته ای دستکم به 9 رای نیاز هست و چین، روسیه، آمریکا، انگلیس و فرانسه نمی توانند از وتوی خود استفاده کنند.
نشست امسال مورد حمایت 9 کشور عضو ازجمله آمریکا، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، ژاپن، سنگال، سوئد، اوکراین و اروگوئه قرار گرفته است.
آمریکا سال گذشته، با قرار دادن نام «کیم جونگ اون» رهبرکره شمالی در فهرست ناقضان حقوق بشر خشم پیونگ یانگ را برانگیخت.
سازمان ملل متحد درگزارش تاریخی سال 2014 خود درباره حقوق بشر کره شمالی، به این نتیجه رسید که مقامات ارشد امنیتی این کشور و احتمالا شخص کیم جونگ اون، باید به دلیل نظارت بر سازوکار دولتی اعمال خشونت به سبک و سیاق نازی ها، محاکمه شوند.
کره شمالی بارها اتهامات نقض حقوق بشر را تکذیب کرده و تحریمها را در وضعیت تیره و تار انسانی در این کشور مقصر دانسته است. پیونگ یانگ از سال 2006 به دلیل برنامه های موشک بالستیک و هسته ای تحت تحریم آمریکا قرار دارد.
نماینده دائم کره شمالی درسازمان ملل 14 نوامبر (23 آبان) با صدور بیانیه ای گفت: با وجود تحریم های کنونی و فشار آمریکا و دیگر نیروهای متخاصم، دولت ما بر همه تلاش ها برای بهبود وضعیت معیشتی مردم و آینده ای بهتر برای آنها تلاش می کند.
به گزارش ایرنا، کره شمالی در 28 نوامبر(7 آذر) موشکی را آزمایش کرد که به گفته مقام های پنتاگون بالاترین برد نسبت به همه موشک های آزمایش شده این کشور بوده است.
به دنبال این اقدام، شورای امنیت سازمان ملل متحد به پیشنهاد آمریکا، ژاپن و کره جنوبی تشکیل جلسه داد اما به نتیجه روشنی دست نیافت.
آزمایش این موشک به جنگ لفظی بین آمریکا و کره شمالی دامن زد.
ژاپن به عنوان رئیس دوره ای شورای امنیت در ماه دسامبر معتقد است بحران کره شمالی راه حل نظامی ندارد و باید تلاش های دیپلماتیک همراه با تحریم های بیشتر این کشور ادامه یابد.
اروپام**9158**1590
مترجم: بهجت عباسی - انتشاردهنده: محمد حسن دوستارگان
برای دریافت تازه ترین خبرهای بین المللی از ایران و جهان با استفاده از لینک زیر وارد کانال تلگرام ما شوید.
https://t.me/joinchat/AAAAAEAtzWzGcxcKfBowNw