شناسهٔ خبر: 22805395 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیرعامل راه‌آهن در پاسخ به فارس خبر داد

ساخت ۴۵۰ دستگاه واگن در داخل با فاینانس ۷۲۰ میلیون یورویی کره/شرکت راه‌آهن مالک ریل‌باس‌ها خواهد بود

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۴۵۰ دستگاه واگن مسافری ریل‌باس توسط ایریکو و شرکت هیوندای روتم به صورت مشارکتی برای شرکت راه‌آهن ساخته می‌شود، گفت: شرکت قطارهای حومه‌ای که ۱۰۰ درصد دولتی است مالک ریل‌باس‌ها خواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سعید محمدزاده امروز در حاشیه انعقاد قرارداد 450 دستگاه مسافری ریل‌باس بین راه‌آهن ایران، شرکت توسعه صنایع ریلی ایرانیان (ایریکو) و شرکت هیوندای روتم کره‌جنوبی، اظهار داشت: این قرارداد برای خرید 450 دستگاه ریل‌باس برای ناوگان قطارهای حومه‌ای شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و به منظور افزایش ظرفیت قطارهای حومه‌ای و انتقال سفرهای جاده‌ای به ریل اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه پروژه اولین اقدام جدی برای تأمین ناوگان قطارهای حومه‌ای است، گفت: امیدواریم این قرارداد زودتر اجرا شود، ‌حدود یک سال است‌ که در حال پیگیری انعقاد این قرارداد هستیم؛ سهم این قرارداد برای طرف ایرانی نسبت به سهم قرارداد قبلی (150 دستگاه واگن) بیشتر است.

محمدزاده با بیان اینکه این قرارداد براساس فاینانس کره‌جنوبی اجرا می‌شود، اظهارداشت: 720 میلیون یورو ارزش این قرارداد است و در قالب فاینانس کره جنوبی تأمین مالی می‌شود.

مدیرعامل راه‌آهن با بیان اینکه 70 میلیون صندلی در سال با تکمیل این قرارداد به ناوگان ریلی افزوده می‌شود، گفت: مدت زمان اجرای پروژه 78 ماه است و اولین ست این ریل‌باس‌ها در کمتر از 1.5 سال آینده تحویل راه‌آهن می‌شود.

محمدزاده با بیان اینکه این قرارداد در راستای سیاست‌های برنامه ششم مبنی بر توسعه ریلی و تشکیل قطارهای حومه‌ای است، افزود: انتقال دانش فنی از سوی سازنده تجهیزات کره‌ای انجام می‌شود و ایریکو لیسانس ساخت را از شرکت هیوندای کره دریافت می‌کند. 

وی گفت: مالک ریل‌باس‌ها راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و دولت خواهد بود و پس از تشکیل شرکت قطارهای حومه‌ای مدیریت ناوگان بر عهده ما است که با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی این قطارها سیر داده می‌شود.

محمدزاده تاکید کرد: شرکت قطارهای حومه‌ای 100 درصد دولتی است و مدیریت حمل و نقل حومه‌ای را بر عهده دارد اما بهره‌برداری از این قطارها با مدیریت ما توسط بخش خصوصی انجام می‌شود.

وی همچنین گفت: اساسنامه شرکت قطارهای حومه‌ای نهایی شده است و امیدواریم در ماه جاری با امضای وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان برنامه و بودجه تکمیل شود.

محمدزاده مدعی شد: همه 450 دستگاه واگن در داخل و در خط تولید ایریکو ساخته می‌شود.

انتهای پیام/