![](http://snn.ir/files/fa/news/1396/9/11/126719_257.jpg)
کارگر دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: چندی پیش مدیر کل فرهنگی وزارت علوم با دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان تماس گرفتند و گفتند که این اتحادیه نماینده دانشجویی خود را برای ایراد سخنرانی در مقابل رئیس جمهور همزمان با مراسم روز دانشجو آماده کند.
وی افزود: با این وجود دو سه روز پیش مدیر کل فرهنگی وزارت علوم بار دیگر با دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان تماس گرفتند و اعلام کردند که این اتحادیه نمایندهای برای ایراد سخنرانی در مقابل رئیس جمهور ندارد و این برای ما جای تعجب بود که چرا نباید سخنران داشته باشیم. در هر حال دبیر کل اتحادیه شرح ما وقع را از آقای میرزایی پرسیدند، اما چیزی دست ما نیامد و معلوم بود که دست خودشان هم خالی است.
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان این که ما نیز از طریق دفاتر جامعه اسلامی در استان سیستان و بلوچستان متوجه شدیم که رئیس جمهور قرار است همزمان با روز دانشجو قرار است در دانشگاه سیستان حضور پیدا کند، تصریح کرد: در بین دفاتر استان سیستان و بلوچستان نیز ما نمایندهای برای ایراد سخنرانی در حضور رئیس جمهور نداریم و این ضعف وزارت علوم است.
کارگر با اشاره به این که ما حضور روحانی در روز دانشجو در یکی از دانشگاههای سیستان و بلوچستان را تجزیه و تحلیل کرده ایم و به این موضوع از دو منظر نگاه کرده ایم افزود: در این مراسم هیچ یک از اتحادیههای دانشجویی نمایندهای برای ایراد سخنرانی در مقابل رئیس جمهور ندارید گویا یکی از نمایندگان اصلاح طلب که با دولت همراه هستند و یک نماینده بسیج دانشجویی قرار است سخنرانی کنند.
وی با بیان اینکه حضور روحانی در سیستان و بلوچستان از دو منظر سلبی و ایجابی قابل بررسی است افزود: یک جا ممکن است روحانی تصمیم گرفته باشد برای اینکه در تهران نباشد به سیستان برود و یا ممکن است که اصلا تصمیم گرفته باشد که به سیستان برود. از منظر اول که روحانی نخواهد در تهران باشد و به یک استان دیگر برود باید گفت: در انتخاب وزیر علوم شاهد یک سری حرکات بودیم که در قالب این حرکتها تشکلهای حامی دولت برای انتخاب وزیر علوم در مقابل دولت موضع گرفتند که این موضع گیری میتواند به منظور گرفتن امتیاز و یا اعمال فشار از پایین و چانه زنی از بالا برای انتخاب مدیران کل وزارت خانهها باشد در هر حال تجربه ثابت کرده که طبیعتاً مدیران کل از وزیر بهتر و مهمتر هستند و با این وجود احساس میشود که الان هم چنین چیزی است. با این وجود اگر روحانی در روز دانشجو در تهران که مرکز نخبگان دانشجویی کشور است میماند با توجه به اینکه امروز تشکلهای همسو منتقد دولت شده اند و از سوی دیگر نیز تشکلهای انقلابی نیز به دولت انتقاداتی دارند طبیعی است مطلوب او به وقوع نمیپیوست.
وی با بیان این که اگر این امکان را میدادند که نمایندگان تشکلهای همسو و منتقد در مقابل رئیس جمهور سخنرانی کنند در حالی که دولت داعیه انتقاد پذیری دارد خیلی بهتر بود، تصریح کرد: اگر این اتفاق میافتاد سخنرانی روحانی در مراسم روز دانشجو در سیستان خیلی بهتر از سخنرانی در دانشگاه تهران بود، چون اگر در تهران انتقادی صورت میگرفت به دلیل این که بعد رسانهای قویتر بود شاهد بازتاب رسانهای بیشتری از برنامه بودیم.
کارگر با بیان این که دولت سخنرانیهای مراسم روز دانشجو را به سخنرانیهای فرمایشی تبدیل کرده به گونهای که بخشهای مطلوب سخنرانیها را در تیزرهای ریاست جمهوری استفاده میکنند و به مطلوب خود میرسند افزود: واقعیت این است که اگر روحانی در تهران میماند فضای تهران و جامعه برای او مناسب نبود، چون دستاوردها و مطالبات مورد نظر حامیان او به وقوع نپیوسته است در هر حال فضای تهران علیه روحانی است و قطعاً هم کسی در حمایت از او حرفی نمیزد، چون دستاوردی نداشته است. این دولت، دولت سکون و رکود است و این وضعیت طبیعتاً مطلوب هیچ دانشجوی انقلابی و آرمان خواهی نیست.
کارگر با اشاره به اینکه بعید است روحانی و تیم او نشسته باشند و بر اساس قرعه کشی سیستان را به عنوان استان محل برگزاری روز دانشجو انتخاب کرده باشند تا او در تهران نماند، افزود: روحانی اولین رئیس جمهوری است که مراسم روز دانشجو را خارج از دانشگاههای تهران برگزار میکند به نظر میرسد که او با این حرکت میخواهد بفهماند که من به شهرستانها هم اهمیت میدهم و فقط در تهران متمرکز نیستم و در واقع میخواهد بگوید که ما هم چنین سفرهایی داریم.
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به این که روحانی انتخاب خود را مدیون اهل تسنن است و اهل تسنن میزان بالایی از آرای خود را به او اختصاص داده اند تصریح کرد: در واقع روحانی با سفر به سیستان میخواهد به نوعی از این زحمات تشکر کند. او نمیخواهد این جنبه را از دست بدهد.
وی با بیان این که سفر روحانی به مناطق زلزله زده کرمانشاه انتقادهایی به همراه داشته است، تصریح کرد: به نظر میرسد که روحانی به این دلیل سیستان را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کرده است تا پس از انتقادهای مربوط به سفر کرمانشاه یک استان محروم را به عنوان مقصد خود انتخاب کرده باشد؛ البته در مورد روحانی باید گفت که او قبل از انقلاب هم وقتی که میخواسته به سخنرانی برود میگفته که باید فلان ماشین دنبال من بیاید و یا این که محل اسکان من باید بهترین محل باشد در واقع او از پیش از انقلاب چنین رویهای داشته است. با این وجود این جنبه روحانی اجازه نمیدهد که او یک انسان انقلابی، خاکی و در کنار مردم باید؛ البته میبینیم هم که آنها چگونه با کفش روی زندگی مردم میرود.
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: در مراسم روز دانشجو که قرار است در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شود نمیتوانیم شاهد انتقادهایی در سطح کلان و استراتژیک باشیم، چون مردم دغدغههای زیادی دارند و جوانان نیز از مشکل بیکاری رنج میبرند و این برای روحانی خوشایند است؛ اگر چه این متمرکز نشدن در تهران و دانشگاههای آن میتواند مطلوب باشد.
کارگر در خصوص عدم سخنرانی نمایندگان اتحادیه دانشجویی در مراسم روز دانشجو گفت: روحانی امروز دیگر نیازی به سخنرانی نمایندگان تشکلها و اتحادیههای دانشجویی ندارد، چون او بر اساس قانون نمیتواند در انتخابات ریاست جمهوری دوره بعد شرکت کند و این در حالی است که روحانی داعیه دار نقد پذیری، فضای نقد، باز بودن فضا و زندگی بدون دیوار کشی است.
وی بیان کرد: اظهر من الشمس است که هدف از عدم سخنرانی نمایندگان اتحادیههای دانشجویی در مراسم روز دانشجو بستن دستهای منتقدین است. واقعیت این است که دانشجو هیچ وابستگی به حزب سیاسی ندارد و اگر قرار بود نقدی هم صورت بگیرد این نقد واجب و به صلاح کشور است. به گفته شهید بهشتی دانشجو موذن جامعه است پس رئیس جمهور باید انتقادهای دانشجویی را بشنوند و اگر دولت هم اهل کار باشد باید این انتقادها را بفهمد در هر حال دانشجو هیچ وابستگی به احزاب، جناحها و ارگانها ندارد و اگر انتقادی هم مطرح میکند این برخواسته از نهاد دانشجویی است. معتقدم که روحانی خود را از سعادت شنیدن نقدهای دانشجویان محروم کرده است.
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: ما با نهادهای مختلف وابسته به رهبری دیدارهای دانشجویی را برگزار و دانشجویان مواضع خود را در این نشستها مطرح کرده اند و جالب این جا است که هیچ کدام از این نهادها این ادعا را ندارند که ما بسیار آزاد هستیم، ولی در نشستهای دانشجویی خوش درخشیده اند در حالی که آن هایی که ادعای آزادی دارند این گونه نبودند.