به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از قم، آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی 11 آذردر دیدار مدیر و جمعی از طلاب خواهر مدرسه علمیه الزهرا(س) استان زنجان که در دفتر معظم له در قم برگزار شد، تصریح کرد: رسالت مهم و حساس خواهران طلبه این است که آنها باید از مدافعان اصلی و تأثیرگذار احکام دین باشند و لازمه آن نیز در وهله اول تسلط و تبحر کافی خواهران طلبه بر احکام و مباحث مربوط به زنان است.
عضو جامعه مدرسین افزود: در مباحث اجتهادی، زن میتواند مانند مرد به درجه اجتهاد رسیده و نظر زن مجتهده بر خود دارای حجیت است اما به نظر میرسد چون مسئله مرجعیت از ابعاد زعامت در مذهب شیعه است و مسئله زعامت نیز همواره بر دوش بزرگمردان تشیع واگذارشده خداوند به خاطر کرامت و احترامی که به زن قائل بوده این مسئولیت سنگین و خطیر را از دوش آنان برداشته است.
آیتالله فاضل لنکرانی با تأکید بر اهمیت و توجه بر مسئله حجاب برتر و چادر عنوان کرد: نخستین نکتهای که در بین باید مورد توجه خواهران طلبه باشد تسلط و تبحر کامل شما بر آیات حجاب و تبیین و شناخت اصولی و درستی از ماهیت حجاب است، همچنین واژه جلبابی که قرآن کریم از آن یاد میبرد تصریح بر چادر دارد چراکه جلباب در فرهنگ عرب تکه پارچه بلندی بوده که از سرتاپای فرد را در خود میپوشاند.
رئیس موسسه فقهی ائمه اطهار(ع) تأکید کرد: دشمن در فضای مجازی هجمه سنگینی از شبهه و تخریب علیه حجاب و مسئله چادر به راه انداخته که در این بین نیز وظیفه و رسالت اصلی بانوان طلبه تبیین و نشان دادن زیباییها و خوبیها حجاب برای وجود یک زن است که البته این مسئله نیازمند آن است که فرد مبلغ خود ایمان قلبی و باور یقینی به زیباییها ضرورت حجاب داشته باشد.
استاد حوزه علمیه با انتقاد از تبلیغات پوچ و پوشالی جهان غرب درباره آزادی عنوان کرد: غرب اسیر هوا و هوس بودن وبی حجابی را آزادی زن معنا میکند درحالیکه این ه نوبه خود بزرگترین نافی آزادی است چراکه با این وضعیت زن در معرض هزاران مشکل و گرفتاری مبتلا میشود درحالیکه با حفظ حجاب علاوه بر آنکه از مشکلات عدیدهای رهایی مییابد بلکه در منطقه امن نیز داخل میشود همانگونه که آزادی در فرض امنیت معنا پیدا میکند.باید سوال کرد که با امنیت آزادی محقق می یابد یا بدون امنیت. برهرانسان عاقل روشن است که آزادی در فرض امنیت معنی دارد و حجاب امنیت آور است.
آیتالله فاضل لنکرانی اضافه کرد: باب اجتهاد در فقه همواره باز است اما باز بودن باب اجتهاد دلیلی بر نفی صریح قرآن نیست و مسائلی مانند عدم قبول شهادت یک زن که قرآن بر آن صحه گذاشته فصل الخطاب در این زمینه است که آن نیز بر اساس در نظر گرفته شدن مصلحت وی بوده همچنین واجب نبودن جهاد بر زن نیز از همین سنخ مسائل فقهی است که نشان از کرامت و احترام ویژه خداوند متعال به زن است چراکه وظیفه و کار اصلی یک زن پرورش مجاهدان مخلص در دامن پرمهر خود است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ادامه داد: ورود و فعالیت زنان در عرصههای سیاسی و اجتماعی هیچ اشکال و یا منع فقهی ندارد و نکته مهمی که در این بین باید مورد توجه قرار گیرد حفظ حقوق و کرامت زن هنگام فعالیت در این زمینههاست همچنین اختلاط بین زن و مرد نیز از جمله مسائل مهمی بوده که مورد هشدار خداوند متعال است که متأسفانه در نهادهای دولتی و حتی در خانوادهها توجهی بنیادین بر آن نمیشود.
آیتالله فاضل لنکرانی ابراز کرد: نقشهها و توطئههای دستگاههای استکباری بهویژه در فضای مجازی تنها بر حذف مسئله حجاب متمرکز نبوده بلکه آنها با دستاویز قرار دادن مسئله تساوی بین زن و مرد به دنبال ریشهکن کردن بنیان خانواده هستند تا بتوانند خواستههای خود در ایجاد یک جامعه بیبندوبار جامه عمل بپوشانند وگرنه آنها نه ارزشی برای زن قائل بوده و نه دلشان به حال زن میسوزد.
استاد حوزه علمیه افزود: به برکت انقلاب اسلامی حوزههای علمیه خواهران با رشد و رونق قابلتوجهی روبهرو شده و پرورش و تربیت خواهران قوی و مسلط در امر اجتهاد بهنوبه خود بهترین دفاع از دین در مسئله سیاست، فرهنگ، آزادی و مسائلی از این دست است.