شناسهٔ خبر: 22801288 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

ثبت نام ۸ هزار نفر در طرح تربیت حافظان قرآن کریم

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان از ثبت‌نام بیش از ۸ هزار نفر در طرح تربیت حافظان قرآن کریم در طول سال جاری در استان خبر داد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) فارس نوشت: استان کردستان همواره جایگاه غیورمردان و زنان با عزت و دیندار بوده و مردمان این دیار از خاک ایران اسلامی، همواره همدرد دردمندان و همراه نیازمندان بوده‌اند.

نگاهی به تاریخ ثبت وقفنامه‌های استان کردستان، این مهم را اثبات می‌کند که کردستان الحق والانصاف سرزمین فداکاری‌های بزرگ است، واقفین خیراندیش استان از صدها سال قبل اموال خود را در راه خدا و برای رفع نیازهای جامعه وقف کرده‌اند به طوریکه آثار و برکات این موقوفات چند صد ساله امروز نیز پابرجا و مشهود است.

چراغ وقف در کردستان با توجه به محرومیت و مشکلات اقتصادی منطقه هیچگاه خاموش نبوده و همواره روشنی‌بخش راه نیازمندان بوده است.

کردستان الگوی وحدت است، شاید در هیچ جای جهان موقوفه‌ای برای اتحاد تشیع و تسنن نمی‌توان پیدا کرد این در حالی است که واقف خیراندیش، فرج‌الله خالدیان با وقف خانه خود برای مساجد اهل تشیع و تسنن، وحدت کردستانی‌ها را به تمام مسلمانان به زیبایی نمایان کرد.

وقف هنر ماندگار است، به برکت موقوفات استان در سال جاری صدها تن از دانش‌آموزان کم بضاعت با کیف پر از عشق امسال به مدرسه رفتند و صدها نفر از عاشقان اهل بیت تا کنون توان زیارت را نداشتند با زمزمه نام شهید کربلا راهی عتبات عالیات شدند.

دنیای امروز، انسان‌ها را از همدیگر دور می‌کند و این وقف، احسان و محبت است که دل‌ها را قریب یکدیگر می‌سازد و بی‌شک کردستان سرزمین دل‌های نزدیک به هم است.

اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان کردستان با اجرای برنامه‌های تدوین شده سازمانی در تمامی طول سال تلاش دارد اهداف و رسالت‌های خود را در سه حوزه اصلی وقف، اماکن متبرکه و قرآن پیش ببرد.

برای آشنایی بیشتر با مقوله وقف، احسان ماندگار با حجت‌الاسلام مصطفی نوروزی،
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان، گفت‌وگویی داشته‌ایم که در ادامه می‌آید.

به عنوان سوال نخست، مختصری از فعالیت‌های اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان کردستان از ابتدای سال جاری تاکنون را عنوان فرمایید.

اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان، با اجرای برنامههای تدوین شده سازمانی در تمامی طول سال تلاش می‌کند اهداف و رسالت‌های خود را در سه حوزه اصلی «وقف، اماکن متبرکه و قرآن» پیش ببرد.

خوشبختانه در سال جاری تا کنون اقدامات شایسته‌ای در این سه حوزه انجام گرفته و امید است توانسته باشیم گامی در راستای تحقق شعار سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» برداریم.

برگزاری جشنواره بین‌المللی وقف چشمه همیشه جاری، ثبت‌نام بیش از ۸ هزار نفر در طرح تربیت حافظان قرآن کریم، انجام عملیات عمرانی در بیش از ۱۰۰ مسجد و امام‌زاده، برگزاری بیش از ۵۰۰ برنامه مذهبی و قرآنی در مساجد و اماکن متبرکه نمونه‌ای از فعالیت‌های سال جاری این ارگان است.

از منظر جنابعالی آنچه در حوزه وقف استان ضروری و مورد نیاز است را بیان فرمایید..

آنچه در حوزه وقف استان کردستان ضروری و مورد نیاز است، ایجاد تنوع نیات در موقوفات جدید است، زیرا بیش از ۹۰ درصد نیات موقوفات استان مربوط به مساجد است و این مهم نشان‌دهنده کمبود وقف در سایر نیات اجتماعی، خیریه، علمی، درمانی، ورزشی و غیره است و باید در این راستا واقفان و خیرین استان گام‌های بزرگی بردارند تا وقف بتواند تاثیرات و کارکرد منحصر به فرد خود را در لایه‌های مختلف اجتماع نشان دهد.

اشاره‌ای هم به «وقف مشارکتی» داشته باشید...

اولین و مهم‌ترین مزیت وقف مشارکتی، گسترش فرهنگ وقف به تمامی سطوح درآمدی جامعه است، افراد می‌توانند با هر درجه از تمکن مالی، در وقف شرکت کنند و این مسئله می‌تواند نقش موثری در تقویت سنت حسنه وقف داشته باشد.

مزیت دوم وقف مشارکتی، تاسیس موقوفه‌های کارآمد و کلانی است که با ورود یک یا چند نفر قابل تاسیس نیست، اخیرا سازمان اوقاف در چندین استان ایران درصدد است با استفاده از وقف مشارکتی، بیمارستانی برای بیماران سرطانی احداث کند.

در مورد اجرای طرح ملی «وقف مصحف شریف» در استان کردستان مطالبی را عنوان بفرمایید...

بر اساس ارزیابی‌ها و پژوهش‌های صورت گرفته، کمترین نیات موقوفات کشور، به قرآن اختصاص دارد که در کل کشور کمتر از ۵ درصد را شامل می‌شود، لذا یکی از اولویت‌های سازمان اوقاف معرفی نیازهای قرآنی به جامعه، واقفان و خیراندیشان است.

در راستای اجرای این طرح، خیرین می‌توانند با هدیه یک جلد قرآن کریم با قیمت ۷۰ هزار ریال و تکمیل وقفنامه این کتاب مقدس را وقف مسجد، مدرسه و بقاع متبرکه کنند.

نشر و توزیع قرآن کریم به صورت گسترده و فراگیر ضرورتی غیرقابل انکار است که اداره اوقاف و امور خیریه استان کردستان در این راستا به اجرای این طرح، اقدام کرده‌اند.

ساخت دارالقرآن، پرداخت حق‌الزحمه مربیان قرآن، چاپ و نشرقرآن، پرداخت هزینه‌های مسابقات قرآنی، برگزاری دوره‌های آموزشی قرآنی، تحقق و پژوهش قرآنی از نیاتی است که باید مورد توجه خیرین استان قرار گیرد.

در خصوص اهم فعالیت‌های بهره‌وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه استان هم توضیحاتی ارائه کنید.

تجدید ۲ هزار و ۲۷۴ فقره اسناد اجاره، تنظیم ۱۴۰ فقره اسناد اجاره اولیه، بازدید میدانی از موقوفات و رقبات، بازسازی، نگهداری و مرمت موقوفات عرصه و اعیان وقف به متراژ دو هزار مترمربع، بررسی و تهیه طرح‌های عمرانی بقاع متبرکه «طرح جامع» به تعداد ۱۰ طرح «بقعه» و بازسازی و مرمت بنای میراثی بقعه متبرکه امام‌زاده فاضل در قمچقای بیجار، امام زاد قاسم در دهگلان و امام زاده یحیی و حبیبه خاتون  در بیجار است.

بررسی و تصویب سه طرح سرمایه‌گذاری در شهرستان‌های سنندج، بانه و سقز، تشکیل کارگروه سرمایه‌گذاری در موقوفات با تاکید بر طرح‌های دانش‌بنیان، اتمام عملیات عمرانی مدرسه علوم دینی مسجد حاج شیخ محمد، اتمام عملیات عمرانی ساختمان آموزشی و خوابگاه دانشگاه بین‌المللی علوم قرآنی کردستان با اعتباری بالغ بر ۹۰میلیارد ریال و تکمیل اطلاعات جی‌آی‌اس 4 هزار و 151 رقبه موقوفات استان کردستان از جمله این فعالیت‌ها است.

عملکرد اداره‌کل اوقاف در زمینه فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و قرآنی چگونه بوده است؟

برگزاری طرح آرامش، اعزام داوران و فرهیختگان قرآنی استان برای دیدار با مقام معظم رهبری، برگزاری چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در سطح شهرستانی و استانی و اعزام نفرات برتر به مسابقات کشوری، برپایی موکب اربعین در شهر کربلا با همکاری ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کردستان، برگزاری مناسبت‌های انقلاب اسلامی، نظارت بر حسن اجرای طرح‌های عمرانی در بقاع متبرکه استان، برگزاری طرح تلاوت نور ویژه همکاران اداره کل، اعزام مربیان به قم برای شرکت در دوره آموزشی «طرح سبک زندگی اسلامی»، بازدید میدانی از طرح‌های ویژه «آرامش بهاری، ضیافت الهی، نشاط معنوی، ولایت علوی، بصیرت عاشورایی» در شهرستان‌ها، اعزام دو گروه از خادمین موکب فدائیان ولایت استان کردستان به کربلای معلی، ثبت ۲۱ مورد وقف جدید، راه‌اندازی۱۲ مرکز فرهنگی و قرآنی در بقاع، برگزاری طرح حفظ قرآن کریم به صورت استانی و شهرستانی و ثبت‌نام بیش از ۲۵۰ نفر در طرح حفظ مجازی قرآن کریم بوده است.

برچسب‌ها: