به گزارش روز شنبه ایرنا انتخابات سراسری مجلس پاکستان قرار است ماه ژوئیه - تیرماه - سال آینده میلادی در سراسر این کشور برگزار شود و از هم اکنون احزاب مختلف سیاسی در این کشور خود را آماده شرکت در این انتخابات می کنند.
انتخابات مجلس در پاکستان به این دلیل اهمیت دارد که با رای نمایندگان رئیس جمهوری و نخست وزیر برای مدت پنج سال برگزیده می شوند.
برای انتخاب نخست وزیر که قدرت اصلی و اجرایی را در اختیار دارد، حزب حاکم و جناح مخالف در مجلس ملی پاکستان، هرکدام نامزدهای مورد نظر خود را معرفی می کنند و به طور طبیعی حزب یا گروهی که دارای اکثریت باشد، فرد مورد نظر خود را بر قدرت می نشاند.
نمایندگان هر دو پارلمان ملی پاکستان یعنی مجلس ملی و سنا، به همراه چهار مجلس استانی یا مجالس ایالتی که شامل سند، پنجاب، خیبرپختونخواه و بلوچستان رئیس جمهور این کشور را با رأیگیری انتخاب میکنند؛ که حدوداً تعداد این نمایندگان به یکهزار و 100 نفر میرسد.
روزنامه 'اکسپرس تریبیون' پاکستان در خصوص توافق دو حزب مسلم لیگ- نواز- و حزب مردم نوشت: سران دو حزب که با وجود اختلافات عمیق، اتحادی نانوشته دارند برای استفاده از ظرفیت های قانونی و حقوقی برای اهداف مشترک توافق کردند.
حزب مسلم لیگ نواز شریف و مردم همچنین برای تعیین راهبرد مشترک به منظور آغاز گفت و گوها با دیگر رهبران احزاب سیاسی و مذهبی برای قانون سازی در مجالس ملی و سنا و تغییرات در قانون اساسی این کشور همکاری می کنند.
دو حزب مطرح پاکستان همچنین برای انتخابات مجلس سنا و ملی در سال 2018 و تشکیل دولت انتقالی با یکدیگر همکاری می کنند.
بنا بر این گزارش، منابع موثق در حزب مسلم لیگ نواز اعلام کردند نواز شریف نخست وزیر سابق و رئیس حزب مسلم لیگ نواز مشورت با اعضای مورد اطمینان در این حزب برای مدیریت با چالش های پیش رو از جمله ترک اعضای کلیدی این حزب در بحبوحه انتخابات و جلوگیری از تشکیل حکومت تکنوکرات ها را آغاز کرده است.
نواز شریف و دیگر اعضای اصلی حزب حاکم به این نتیجه رسیده اند که تلاش هایشان را برای آغاز گفت و گوها با سران حزب مردم را مضاعف سازند و در این راستا 'ایاز صادق' رئیس مجلس ملی پاکستان با خورشید شاه رهبر حزب مخالف در این مجلس تماس گرفته است.
گفته می شود ممکن است نواز شریف و آصف علی زرداری در آینده ای نزدیک با یکدیگر دیدار کنند.
منابع می گویند که 'فضل الرحمن' رئیس جمعیت علمای اسلام شاخه فضل در این خصوص نقش اساسی ایفا کرده است .
دو حزب مسلم لیگ نواز شریف و مردم طی سه دهه اخیر دو حزب مخالف در پاکستان به شمار می روند و گفته می شود که حزب مردم نیز، آمادگی خود را برای همکاری با دولت برای تقویت نظام دمکراسی اعلام کرده است.
با این حال این دو حزب برای تامین منافع مشترک با یکدیگر همکاریهایی نیز داشته اند.
به گزارش ایرنا پیش از این نیز در آبانماه سال جاری اخباری مبنی بر توافق احزاب و گروه های سیاسی پاکستان با یکدیگر برای همکاری در انتخابات سال 2018 این کشور منتشر شد.
تحولات اخیر پاکستان در عرصه سیاسی، نگاه رسانه ها و تحلیلگران را به انتخابات مجلس این کشور در ژوئیه سال 2018 (تیر 1397)و نتیجه آن معطوف کرده است و احزاب سیاسی نیز تا آن زمان در تلاشند تا از این فرصت نهایت استفاده را ببرند.
عمران خان رئیس حزب 'تحریک انصاف' پاکستان در دیدار با سمیع الحق رئیس 'جمعیت علمای اسلام - شاخه سمیع' بر اتخاد راهبرد مشترک برای انتخابات سراسری پاکستان در سال 2018 به توافق رسیدند.
در نشست مشترک عمران خان رئیس حزب 'تحریک انصاف' پاکستان در دیدار با سمیع الحق رئیس 'جمعیت علمای اسلام - شاخه سمیع'، دو طرف بر همکاری مشترک برای آغاز تبلیغات انتخابات سراسری سال 2018 تاکید کردند .
روسای حزب تحریک انصاف و جمیعت علمای اسلام شاخه سمیع همچنین بر ادامه نشست های مشورتی و رایزنی ها برای تعیین راهبردهای سیاسی مشترک تاکید کردند.
آساق**1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی
توافق دو حزب شاخص پاکستان برای همکاری در انتخابات در پیش رو
اسلام آباد - ایرنا - با نزدیک شدن فصل انتخابات مجلس پاکستان ؛حزب مسلم لیگ نواز شریف و حزب مردم برای جلوگیری از تشکیل حکومت تکنوکرات ها در این کشور متحد می شوند.
صاحبخبر -
∎