به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، مدودیف روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی پایان نشست نخست وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در سوچی روسیه افزود : ایران و افغانستان برای عضویت در سازمان شانگهای درخواست رسمی کرده اند و این دو کشور از مدتها پیش به عنوان عضو ناظر در این سازمان حضور دارند.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از مدودیف نوشت: روسیه موضع خود را در خصوص درخواست عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای اعلام کرده است. اگر جنبه عملی موضوع را درنظر بگیریم، مسکو هیچ گونه مانعی در عضویت ایران در سازمان شانگهای نمی بیند.
نخست وزیر روسیه گفت: پیش از این به خاطر مسائل بین المللی در رابطه با موقعیت هسته ای ایران وضعیت بسیار پیچیده ای بود. اما الان این مسائل برطرف شده است.
وی ادامه داد: اما یادآور می شوم تصمیمات مربوط به پذیرفتن اعضای جدید در سازمان همکاری شانگهای با توافق جمعی گرفته می شود و این رویکرد کاملا خوب است.
مدودیف گفت: به همین دلیل عضویت هند و پاکستان در سازمان همکاری شانگهای بسیار طول کشید.
نخست وزیر روسیه روز گذشته نیز در دیدار با اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران از عضویت ایران در سازمان شانگهای استقبال کرد.
مدودیف در آن دیدار در سوچی با بیان اینکه هیچ مانعی از طرف روسیه برای عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای وجود ندارد، گفت: تلاش می کنیم که زمینه پیوستن جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای فراهم شود.
شانزدهمین اجلاس شورای نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای؛ امروز در شهر بندری سوچی در ساحل دریای سیاه برگزار شد.
سازمان همکاری شانگهای، سازمانی میان دولتی است که برای همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی، در سال 2001 از سوی چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان پایهگذاری شد و در سالهای بعد، ایران، مغولستان، پاکستان، هند، افغانستان و بلاروس به عنوان عضو ناظر به این سازمان ملحق شدند.
در زمان حاضر روسیه، چین، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، پاکستان و هند اعضای سازمان همکاری شانگهای را تشکیل می دهند.