به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، آیت الله عبدالکریم عابدینی ظهر امروز (10 آذر) در خطبه های نماز جمعه که در مسجد النبی قزوین برگزار شد، بیان کرد: در آستانه میلاد حضرت مصطفی (ص) و امام صادق (ع) هستیم، در خصوص میلاد پیامبر 2 قول وجود دارد که یک قول 12 ربیع الاول و قول دیگر 17 ربیع الاول را روز میلاد رسول اکرم (ص) اعلام کرده است.
وی ادامه داد: برادران اهل سنت 12 ربیع الاول را جشن می گیرند و در میان شیعه 17 ربیع الاول روز میلاد پیامبر است که این بازه زمانی با عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است و جشن ولادت پیامبر گرامی اسلام چند روزه برگزار می شود.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: این مناسبت را به همه مردم عالم تبریک می گوییم زیرا حضرت رحمة للعالمین است و برای همه عالم بشارت آورده و قران را آورده است و باید بکوشیم این شخصیت بزرگ را بیشتر شناخته و نقش آفرینی آن حضرت را در زندگی داشته باشیم.
وی عنوان کرد: پیامبر گرامی اسلام با همه پیامبرانی که خداوند متعال مبعوث به رسالت کرده است، فرق می کند یک تفاوت این است به طور معمول پیامبران، پیامبران یک ملت و منطقه خاص بودند و محدودیت مکانی و زمانی داشتند ولی در خصوص پیامبر ما این محدودیت وجود ندارد و ایشان رحمة للعالمین تا قیام قیامت است.
آیت الله عابدینی اعلام کرد: هر پیامبری، پیامبر قبلی خود را تصدیق و پیامبر بعدی خود را معرفی کرده و ولی نسبت به پیامبر ما هم بشارت داده است به طوری که حضرت عیسی (ع) بشارت آمدن پیامبر خاتم را حدود 600 سال قبل از ولادت رسول گرامی اسلام داده بودو قبل از حضرت عیسی در تورات هم این بشارت آمده است.
وی گفت: قبل از میلاد پیامبر گرامی اسلام، جهان چشم انتظار ایشان بود مانند وضعیتی که ما اکنون داریم در خصوص امام زمان (عج)، زیرا امامان یکی پس از دیگری بشارت این عزیز و خاتم الاوصیا را به ما داده اند.
امام جمعه قزوین با تبریک ولادت امام صادق (ع) توضیح داد: امام صادق (ع) هم در کنار ائمه 12 گانه کارشان این بوده آنچه پیامبر آورد به نام قرآن برای مردم توضیح دهند و برای مردم مشخص کنند قران یعنی چه و ائمه ما به 2 شکل بیانی و زبانی و عملی و رفتاری قرآن را تفسیر کردند، حضرت علی (ع) در طول عمرش هر کاری کرد کارش تفسیر قرآن بود و در واقع همه امامان با عمل خود قرآن را تفسیر کردند.
وی تأکید کرد: خداوند فرموده است همه شما به ریسمان خدا متوسل شوید و ریسمان خدا را بگیرید و ریسمان خدا قرآن، امامان و ائمه اطهار (ع) هستند و در واقع وقتی در صفوف نماز جمعه و جماعت حاضر می شویم این تفسیر عملی گرفتن ریسمان خدا است.
آیت الله عابدینی تصریح کرد: این نعمت خداست که مردم ما یکدیگر را دوست دارند و وقتی در گوشه ای از مملکت ما زلزله ای شد و عده ای بی خانمام شدند، اکیپ های کمک برای آنها روانه شد و مردم با پول و مال شان به حمایت از آنها برخواستند.
وی اظهار کرد: باید به وحدت اهمیت دهیم و دشمن هم همه سرمایه گذاری اش برای این است که وحدت را برهم بریزد و داعشی ها را برای نابود کردن وحدت مسلمانان ایجاد کردند.
امام جمعه قزوین اضافه کرد: هرچه باعث اختلافات مذهبی می شود از نظر دین ممنوع و حرام است، اهانت کردن به مقدسات دیگران از نظر دینی حرام است و هر کاری که باعث شود صفوف مسلمین متزلزل شود و ما مقابل هم قرار گیریم این از نظر شرعی حرام است و خشم و غضب خدا را به دنبال دارد.
وی گفت: ما اگر بخواهیم وحدت را به معنای واقعی کلمه داشته باشیم باید در 2 عرصه جدی باشیم، یک عرصه مبارزه با مفاسد اخلاقی است برای نمونه رشوه و حرام خوری وحدت ما را ضایع می کند و ثروت اندوزی به وحدت ما لطمه می زد.
آیت الله عابدینی ادامه داد: رشوه و پارتی بازی وحدت را خراب می کند و اینها به وحدت لطمه می زنند و باید کاری کنیم این منکرات از جامعه ما برچیده شود و صفا، صمیمت، دلسوزی و برادری را داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: غیبت، تهمت، تجسس در زندگی دیگران، ظلم و فساد و اختلاس به وحدت لطمه می زند و ما باید با این بدی ها مبارزه کنیم و حال آنچه وحدت را تقویت می کند حضور در صفوف نماز جماعت است که موجب می شود مومنان همدیگر را دیده و از حال یکدیگر باخبر باشند و از اوضاع مملکت خود باخبر بوده و مطیع رهبر خود بمانند.
امام جمعه قزوین تأکید کرد: مواردی نظیر تعظیم شعائر الهی، دغدغه مند بودن نسبت به مسلمانان و همنوعان و صله رحم اینها وحدت را تقویت می کند و باید مورد توجه باشد.
وی در پایان با اشاره به روز جهانی معلولان یادآور شد: اگر خداوند متعال به ما نعمت سلامتی داده باید از این نعمت برای این قشر خرج کنیم البته در استان ما به همت برخی بزرگواران شرایطی برای اشتغال معلولان ایجاد شده است.
∎