شناسهٔ خبر: 22779607 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

روهینگیایی ها، سفر پاپ و وعده دولت میانمار برای رعایت عدالت

کوالالامپور - ایرنا - بیش از 620 هزار روهینگیایی که با افزایش سیاست های مرگبار بوداییان تندرو و نیروهای نظامی میانمار مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده و به بنگلادش پناه برده اند، چشم به راهکارهای بین المللی دارند تا شاید گره ای از مشکلات آنها گشوده شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، 'پاپ فرانسیس' که در چهار روز اخیر درمیانمار به سر می برد و با مقام های مختلف این کشور گفت و گو کرده است ،برخلاف خواسته گروههای حقوق بشری در سفر به طور مستقیم مسئله روهینگیا را مطرح نکرد و رعایت عدالت در مورد گروههای نژادی مختلف این کشور را محور اظهارات خود در این کشور قرار داد.
در پاسخ به این درخواست پاپ، 'آنگ سان سوچی' مشاور عالی دولت میانمار نیز گفت که دولت او تلاش می کند تا در جهت کسب اطمینان از رعایت عدالت گام بردارد.
سوچی در یک نشست خصوصی در پاسخ به درخواست پاپ افزود: یکی از چالش های بسیاری که دولت ما اکنون با آن مواجه شده، شرایط استان راخین است که مورد توجه گسترده افکاری عمومی جهان قرار دارد.
بر اساس این گزارش به نظر می رسد که 'آنگ سان سوچی' همانطور که پیش تر نیز بارها به آن اشاره کرده، میزان خشونت ها علیه روهینگیایی را در مقایسه با آنچه در رسانه های منعکس شده برابر نمی داند و معتقد به بزرگ جلوه داده شدن این مسئله است.
اگرچه پاپ در سفر خود به میانمار به دلایل شرایط داخلی این کشور و توصیه های برخی گروهها موفق نشد گام مهمی برای حل بحران روهینگیا، حداقل در دوره فعلی، بردارد، اما به نظر می رسد که وی در بنگلادش فرصت بیشتری خواهد داشت تا از حقوق روهینگیایی ها دفاع کند.
در واقع می توان گفت که 'پاپ فرانسیس' باید پس از سفر خود به میانمار و شناخت برخی شرایط داخلی این کشور، اکنون از بنگلادش به عنوان تریبونی برای ارسال پیام خود به مقامات 'ناپیندائو' استفاده کند و از آنها بخواهد به این بحران پایان دهند.
با این وجود، ناظران منطقه ای بر این باورند که سخنان 'پاپ فرانسیس' و 'آنگ سان سوچی' اگرچه نکات مثبت بسیاری داشته اند اما این اظهارات تضمین کننده تغییر شرایط موجود نیست.
این تحلیلگران همچنین معتقدند که سخنان پاپ در خصوص رعایت حقوق اقلیت های نژادی می تواند فرصتی برای دولت میانمار باشد تا با یاپان دادن به منازعات با گروههای مختلف از تنش های موجود در این کشور بکاهد. هر چند که بر اساس سابقه تاریخی دولت فعلی میانمار که در سالهای اخیر اقدام خاصی در حمایت از روهینگیا انجام نداده است، بعید به نظر می رسد که اقدامی در جهت بهبود وضعیت روهینگیا در دستور کار مقامات این کشور قرار گیرد.
برغم اینکه 135 گروه نژادی در قانون شهروندی مصوب سال 1982 میانمار قرار دارند، اما دولت این کشور 'روهینگیا' را به عنوان یک گروه نژادی به رسمیت نمی شناسد.
این موضع دولت میانمار باعث شده که افراط گرایان بودایی از سال 2012 در سکوت نظامیان به کشتار روهینگیا روی بیاورند و از ماه اوت ( شهریور) سال جاری نیز نظامیان این کشور بیشترین خشونت ها و رفتارهای غیرانسانی از جمله قتل عام گروهی و تجاوز را در قبال این گروه نژادی اعمال کنند.
آساق**241**1599 **1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی

انتهای پیام /*