شناسهٔ خبر: 22778068 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بازار جهانی انرژی در انتظار تصمیم نشست جدید اوپک

وین - ایرنا - نشست یکصد و هفتاد و سوم کنفرانس سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز پنجشنبه در وین در حالی آغاز به کار کرد که بازار انرژی بی صبرانه در انتظار تصمیم این سازمان در خصوص تمدید توافق کاهش عرضه نفت است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، یکصد و هفتاد و سومین کنفرانس اوپک و همچنین سومین نشست وزیران اوپک و غیراوپک امروز پنجشنبه در وین برگزار می شود و انتظار می رود وزیران نفت این کشورها در خصوص تمدید توافق کاهش تولید تصمیم گیری کنند.
بیژن زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در حاشیه این نشست به خبرنگار ایرنا گفت: تمام اعضای اوپک و کشورهای غیراوپک مشارکت کننده در توافق کاهش عرضه ، برای مدیریت بازار نفت به منظور ایجاد ثبات در بازار و تامین منافع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، بسیار جدی هستند.
وی افزود: همگی ما در صورت لزوم آماده ایم تا اقدامات بیشتری نیز انجام دهیم .

**رئیس کنفرانس اوپک: بازار به سمت توازن در حرکت است
خالد الفالح وزیر نفت عربستان و رئیس کنفرانس اوپک در سخنانی در آغاز کنفرانس با ذکر آمار جدیدی از وضعیت عرضه و تقاضا گفت که تصمیم اوپک برای کاهش عرضه درست بوده و بازار نفت به تدریج به سمت توازن در حرکت است.
وی افزود: من از تمدید 9 ماهه توافق کاهش عرضه حمایت می کنم اما من فقط یک رای دارم و هر تصمیمی که امروز اتخاذ شود در نشست بعدی در ماه ژوئن 2018 یا درصورت لزوم زودتر مورد بازبینی قرار خواهد گرفت.
رئیس کنفرانس اوپک در خصوص راهبرد خروج از توافق کاهش عرضه گفت که هر زمان به آن مرحله برسیم با دقت بسیار این کار انجام خواهد شد اما به گمانم صحبت دراین خصوص زودهنگام است.
الفالح خاطرنشان کرد که ما در صدد نهادینه ساختن همکاریهای اوپک با تولیدکنندگان غیراوپک برای ایجاد ثبات بلندمدت در بازار انرژی هستیم .
به گزارش ایرنا، اوپک در نشست رسمی 30 نوامبر 2016 (دهم آذرماه 1395) در وین، برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند. براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد. ایران، الجزایر، آنگولا، اکوادور، گینه استوایی ، گابن ، عراق ، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا اعضای اوپک هستند.
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه 1395، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه ، جمهوری آذربایجان ، بحرین ، بروئنی ، قزاقستان، مالزی ، مکزیک ، عمان ، سودان و سودان جنوبی را با خود همراه سازد. این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند و به این ترتیب از اول سال 2017 روزانه 1.8 میلیون بشکه از عرضه جهانی نفت کاسته شد . وزیران نفت و انرژی کشورهای اوپک و غیراوپک در نشست چهارم خرداد امسال با تمدید توافق کاهش تولید نفت برای 9 ماه دیگر، یعنی تا پایان مارس 2018 (اواسط فروردین 1397) موافقت کردند.
بر اساس اظهارات دو روز گذشته وزیران نفت اوپک به نظر می رسد که موضوع اصلی بحث ها مدت تمدید توافق کاهش تولید است که برخی حامی تمدید 6 ماهه هستند و برخی نیز تمدید 9 ماهه یعنی تا پایان سال 2018 را توصیه می کنند که هر کدام از این تصمیمها در نشست روز پنجشنبه اوپک می تواند تاثیرات خاص خود را بر بازار جهانی نفت داشته باشد.
کمیته فنی مشترک اوپک و غیر اوپک نیز در نشست روز دوشنبه این هفته خود در وین توصیه کرد که توافق کاهش تولید تا پایان سال 2018 تمدید شود و در صورت نیاز در ماه ژوئن (خرداد - تیر 1397) مورد بازبینی قرار گیرد و انتظار می رود که همین تصمیم در نشست روز پنجشنبه به تصویب برسد.
اروپام**1078** خبرنگار: بابک جعفری**1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی
اروپام**1078*

انتهای پیام /*