شناسهٔ خبر: 22768524 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

رونمایی از دستاوردهای جدید نیروی دریایی ارتش

صاحب‌خبر -

دستاوردهای جدید نیروی دریایی ارتش با حضور جانشین فرمانده کل ارتش، رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، صبح دیروز و با حضور امیر دادرس جانشین فرمانده کل ارتش و امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، از 9 دستاورد جدید نیروی دریایی ارتش که به‌همت متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده است رونمایی شد.
به گزارش تسنیم این دستاوردها شامل سامانه آزمایشگر اژدرهای سبک زیرسطحی، اتوپایلوت دیجیتال، سوخت بومی موتور احتراقی اژدرها، قایق بدون سرنشین با قابلیت کنترل از راه دور، بزرگترین ناو آموزشی غرب آسیا، پوشش‌های نانویی، آزمایشگر موشک رعد، خودروی مکران و شبیه‌ساز بازی جنگ است.
در ادامه با جزئیات و مشخصات برخی از دستاوردهای جدید نداجا آشنا می‌شوید:
پروژه مرصاد
طراحی و ساخت سامانه جامع آزمایشگر اژدرهای سبک ضدزیرسطحی. این سامانه قابلیت آزمایش و بررسی صحت عملکرد کلیه اجزای الکترونیکی و الکتریکی اژدر را ایجاد نموده است.
لازم به ذکر است که قبل از ارسال اژدر به یگانهای شناور نیاز است صحت عملکرد اجزای آن بررسی و تأیید گردد که در گذشته این عمل با تقریب 70 درصد و به‌وسیله دستگاه‌های آنالوگ انجام می‌گرفت که با اتلاف زمان در حدود 48 ساعت، هزینه و ریسک بالاتری نسبت به روش جدید در عملکرد اژدر می‌شد که با ساخت آزمایشگر فرآیند آموزش و صحت‌سنجی به‌صورت صددرصد و با بازه زمانی بسیار کوتاه در حدود دو ساعت و در نتیجه صرفه اقتصادی و همچنین قابلیت اعتماد بالا گردیده است.
اتوپایلوت دیجیتال
طراحی و ساخت هدایت‌کننده خودکار دیجیتال براساس دانش روز. شایان ذکر است اتوپایلوت مهمترین بخش سیستم هدایت، کنترل و ناوبری اژدر بوده که از لحظه پرتاب از یگان حامل تا برخورد و انهدام هدف وظیفه هدایت و کنترل اژدر را به‌عهده دارد. اتوپایلوت دیجیتال ضمن صرفه اقتصادی نسبت به انواع آنالوگ آن دارای قابلیت برنامه‌ریزیهای متعدد به‌منظور ایجاد روشهای نوین در کشف و انهدام اهداف زیرسطحی بوده و به‌صورت صددرصد بومی و با استفاده از دانش موجود در کشور و رشد فناوری تهدیدات طراحی و ساخته شده است. ساخت این سامانه گام بزرگی در جهت ساخت اژدرهای بومی و به‌روز در کشور می‌باشد.
سوخت بومی موتور احتراقی اژدرها
طراحی و سوخت اتوفیل که این سوخت به‌عنوان منبع تولید انرژی در اژدرهای احتراقی مورد استفاده قرار می‌گیرد، این سوخت بدون نیاز به اکسیژن توانایی ایجاد احتراق و رانش اژدر زیر آب را فراهم می‌نماید شایان ذکر است فناوری ساخت این محصول تاکنون در اختیار کشور آمریکا بوده است. اژدرهای احتراقی تنها اژدرهایی می‌باشند که قابلیت افزایش برد و اصابت به هدف با برد بلند را دارا می‌باشند. دستیابی به فناوری ساخت این سوخت به‌موازات پروژه‌هایی در دست اجرا گام بزرگی در جهت طراحی و ساخت اژدرهای بومی در داخل کشور می‌باشد.

برچسب‌ها:

نظر شما