شناسهٔ خبر: 22762698 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

آن چه درباره بیماری ایدز باید بدانیم/ ۷۴۱ نفر در استان اصفهان مبتلا به این بیماری هستند

بیماری ایدز شاید برای همه شناخته شده باشد، اما همه با علائم آن آشنا نیستند، بهتر است این بیماری هزاره سوم را بهتر بشناسیم تا بتوانیم با آن به درستی مقابله کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل ازشهرضانیوز؛همه ساله از هشتم تا 14 آذرماه به عنوان هفته اطلاع رسانی درباره بیماری ایدز در نظر گرفته شده است. به همین منظور بهتر است از این فرصت استفاده کنیم و این بیماری را بهتر و بیشتر بشناسیم.

متخصص بیماریهای عفونی در گفت و گو با شهرضانیوز، عنوان کرد: محققان انواعی از شامپانزه‌ها را در قاره افریقا یافته‌اند که منبع ویروس ایدز به شمار می‌روند، یکی از انواع این شامپانزه‌ها «پان کلودیت» است که دارای ویروس SIVcpz است که ویروس HIV1 از آن بوجود آمده است البته انواع دیگری از این شامپانزه‌ها با ویروس های مولد این بیماری وجود دارند.

مهران سهادت تصریح کرد: در اینکه چگونه ویروس HIV از این شامپازه‌ها وارد بدن انسان شده است سخنان زیادی مطرح می‌شود اما از آنجا که خوردن گوشت میمونها به عنوان یکی از مهمترین منابع تأمین پروتئین مردم بومی منطقه است به احتمال زیاد خوردن گوشت این جانور باعث انتقال ویروس ایدز به بدن انسان ها شده است.

وی اظهار کرد: زیست شناسان عقیده دارند ویروس ایدز در ابتدا در بدن بومیان آفریقایی وجود داشته اما باعث مرگ آنها نمی‌شده است و به مرور زمان و با جهش ژنی این ویروس تکامل یافته و به یکی از عوامل مرگ انسانی تبدیل شده است.

متخصص بیماریهای عفونی گفت: ویروس ایدز تنها در گلبول سفید زنده است لذا از راهی وارد می شود که بتواند به گلبول سفید دست یابد مانند خون و فرآوردهای آلوده، تزریق با سرنگ آلوده، استفاده از وسائل تیز و برنده غیر استریل، تماس جنسی و از مادر به کودک؛ این در حالی است که  دست دادن، در کنار هم نشستن، درآغوش کشیدن، روبوسی، استفاده از ظروف غذاخوری، حوله یا البسه مشترک، استفاده از توالت، حمام، و استخر عمومی، تلفن عمومی و گزش حشرات باعث انتقال این بیماری نمی‌شود.

سعادت تأکید کرد: ویروس پس از ورود به بدن به داخل گلبول های سفید خون رفته و تا مدت های طولانی هیچ علامتی ایجاد نمی کند و بتدریج شروع به تکثیر می کند و موجب کاهش کارایی گلبولهای سفید می شود، با کاهش کارایی گلبول های سفید، سیستم دفاعی بدن تحلیل می رود و توان مقابله در برابر سایر عفونت ها و بیماری ها را از دست  می دهد.

وی اظهار کرد: اگر از فرد مراقبت و درمان نشود در اثر ابتلا به عفونت ها یا سرطان از بین می‌رود.

متخصص بیماریهای عفونی درباره مراحل مختلف ابلای رشد این بیماری در بدن فرد مبتلا عنوان کرد: نخستین مرحله ابتلا به این بیماری عفونت حاد است که با علائمی شبیه سرماخوردگی همچون تب، گلودرد، بزرگ شدن غدد لنفاوی، سردرد و ضعف و بی حالی همراه است که این مرحله ممکن است بین دو تا 12 هفته و گاهی تا 16 هفته طول بکشد.

سعادت ادامه داد: مرحله بعدی ابتلا به این بیماری مرحله بدون علامت است که بعد از مرحله عفونت حاد ایجاد می شود و ممکن است بین 10 تا 15 سال طول بکشد و بعد از این مرحله غدد لنفاوی بزرگ شده و به صورت قرینه بدون درد در دو نقطه بدن به جز ناحیه کشاله ران پدیدار می‌شوند که این وضعیت نیز حداقل 3 ماه ادامه داد.

وی اظهار کرد: بروز علائمی همچون کاهش وزن به میزان بیش از 10 درصد وزن سابق، اسهال به مدت بیش از یک ماه، عرق شبانه، خستگی و بی حالی و ضعف نشان از استقرار کامل این بیماری در بدن فرد مبتلا است و پس از این با ابتلای فرد به این ویروس و ضعف قوای دفاعی فرد کاملا مستعد ابتلا به عفونتها و سرطانها است که در نهایت منجر به مرگ فرد می‌شود.

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهرضا نیز در گفت و گو با شهرضانیوز اظهار کرد: اهداف برنامه کنترل بیماری HIV که به شبکه های بهداشت و درمان نیز ابلاغ شده عبارت است از شناسایی 90 درصد از افراد مبتلا به عفونت، 90 درصد از مبتلایان شناخته شده تحت درمان ضد رترویرسی قرار گیرند  و 90 درصد از افراد تحت پوشش درمان، بار ویروسی آنقدر کاهش یابد که غیر قابل اندازه گیری شود.

حجت الله تنهایی اضافه کرد: در حال حاضر 42 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به این ویروس هستند، این در حالی است که در ایران 34 هزار و 949 نفر که 84 درصد آن ها مرد و 16 درصد زن هستند و 53 درصد در گروه سنی 21 تا 35 سال قرار دارند، مبتلا به این بیماری هستند.

وی ادامه داد: تا اول فروردین امسال در استان اصفهان 741 نفر شامل 610 مرد و 131 زن و در شهرستان شهرضا 17 نفر شامل 15 مرد و دو زن مبتلا به ویروس HIV و بیماری ایدز بوده اند.

انتهای پیام/