شناسهٔ خبر: 22754874 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛

نقش حوزه علوم انسانی در حل آسیب های اجتماعی/ تخصیص تنها ۳۰ درصد بودجه پژوهشی

خبرگزاری شبستان:معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: حوزه علوم انسانی نقش زیادی در حل آسیب های اجتماعی دارد که ردیف بودجه مستقل برای پژوهش های علوم انسانی قرار خواهیم داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری امروز که این در این وزارت خانه برگزار شد گفت: تعداد ۳۵۹ انجمن علمی در کشور داریم باید نقش آنان را در پژوهش زیاد کنیم.



وی افزود: باید فرهنگ نو آوری را به گونه ای حمایت کنیم که ایده به محصول تبدیل شود‌.



برومند بیان کرد:تعداد ۱۲۵۸ نشریه داریم که ۱۰۰۷ عدد از آنان پژوهشی هستند. باید به میزان رشد کمی، به رشد کیفی نیز توجه کرد.



وی تاکید کرد: تعداد ۲۰۸ دانشمند در کشور داریم ‌که جزو یک درصد دانشمندان برتر جهان هستند.باید آنان را به مردم معرفی کرد.



معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: ایران در میان ۱۲۸ کشور رتبه ۷۵ را در نوآوری دارد. با همت در میان جامعه فن آور این رتبه خیلی بهتر از این خواهد شد.



وی یاد آور شد: در تایمز رتبه ایران در داشتن تعداد دانشگاه برتر رتبه ۱۷ است. در نظام رتبه بندی شانگهای نیز ۸ دانشگاه برتر داریم که رتبه ما ۱۸ است.



وی با اشاره به نامگذاری هفته پژوهش گفت: ۲۱ آذر ماه روز پژوهش، فناوری، دانش آموز و مدرسه با هدف نفوذ پژوهش در مدرسه نامگذاری شده است. ۲۲ آذر ماه روز پژوهش، فناوری و صنعت است. روز ۲۳ آذر ماه روز پژوهش، فناوری و ایده و خلاقیت، روز ۲۴ آذر ماه روز پژوهش، فناوری، اقتصاد مقاومتی، روز ۲۵ آذر ماه روز پژوهش، فناوری و سرمایه ملی، روز ۲۶ آذر ماه روز پژوهش، فناوری و مهارت و کارآفرینی نامگذاری شده است.



برومند گفت: روز ۲۷ آذر ماه جشنواره پژوهشی با حضور رییس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار می شود.



وی با بیان اینکه بودجه دانشگاه ها هرسال افزایش می یابد بیان کرد: میزان ورود بودجه ها به فرایند پژوهشی کافی نیست. برای سال ۹۷ از سازمان برنامه و بودجه درخواست بودجه بیشتری در بخش پژوهش کرده ایم.



وی افزود: بودجه بخش پژوهش یک چهارم بودجه مجموعه وزارت خانه است. باید به دنبال یافتن منابع جدید پژوهشی باشیم.



معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: حدود ۳۰ درصد از بودجه پژوهشی را تاکنون دریافت کرده ایم. تا ۶ سال پیش به دانشگاه و مراکز به عنوان آموزش عالی نگاه می کردیم. چند سالی است که به تغییر نسل دانشگاه ها در ایران نیز توجه می شود. تا دانشگاه ها به سمت کارآفرینی بروند.



برومند بیان کرد:همیشه در امور ابتدا کمیت رشد میاید. سپس‌ کیفیت رخ میدهد. اگر چندین سال پیش خروجی دانشگاه ها تنها دانشجو بود، اکنون خروجی پژوهشگران هستند. همه عناصر فرایند نو آوری اهمیت دارد.



وی بیان کرد:ظرف سه سال گذشته تمرکز بر کیفیت مقاله شده است. همه چیز به طور طبیعی جلو می رود و با گذشت زمان به جایگاه کارآفرینی خوبی نیز خواهیم‌ رسید.




برومندگفت:در کشور پیوست فرهنگی مطرح‌شده است. حوزه علوم انسانی در حل آسیب های اجتماعی نقش بزرگی دارد. ساختار سازی ما برای ایجاد حوزه علوم انسانی در وزارت علوم انجام گرفته است. برای اینکه حوزه پژوهش علوم انسانی توسعه یابد.




وی بیان کرد: هیچ فناوری را به صورت ساده نمی شود اجرا گذاشت. مگر اینکه مردم بپذیرند. جامعه و فناوری در دنیا شکل گرفته است. باید پژوهشگران علوم انسانی را وارد عرصه چالش های اجتماعی و فناورانه کنیم تا فعالیت های لازم را انجام دهند.



معاون پژوهشی وزارت علوم گفت:همچنین ردیف بودجه برای پژوهش های حوزه علوم انسانی با همکاری معاونت پژوهشی و آموزشی وزارت علوم اختصاص خواهد یافت.