شناسهٔ خبر: 22746855 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

برنامه ترامپ در تقویت بلوک شرق

صاحب‌خبر -

رئیس‌جمهوری آمریکا سیاست خارجه خود را به نحوی تنظیم کرده که در حال به وجود آوردن یک جنگ سرد جدید به سبب نزدیک شدن کره شمالی، روسیه، سوریه و کوبا به یکدیگر است. نشریه نیوزویک در این مطلب خود نوشته است: «سوریه و کره شمالی به عنوان دو دشمن اصلی سیاست خارجه آمریکا که از نظر وزارت خارجه این کشور پشتیبان تروریسم خوانده می‌شوند، هرچه بیشتر در حال نزدیک شدن به یکدیگر هستند در حالی که در دیگر نقاط جهان محور بین‌المللی مخالف واشنگتن و هم‌پیمانانش از نفوذ بیشتری برخوردار می‌شود. بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی که هر دو بعد از مرگ پدرانشان قدرت را به دست گرفته مشاهده کردند که هدف سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دو منطقه مهم یعنی خاورمیانه یعنی آسیا - اقیانوسیه قرار گرفتند.
از زمانی که رئیس‌جمهوری آمریکا در اقدامی بی‌سابقه به بهانه حمله شیمیایی دست به یک حمله نظامی موشکی به سوریه در ماه آوریل زد و چند ساعت بعد از آن کره شمالی را تهدید به حمله به سبب گزارش‌های مربوط به آزمایش تسلیحات هسته‌ای این کشور کرد این دو کشور با اتکا به روابط تاریخی خود در دوران جنگ سرد تلاش کرده‌اند به یکدیگر نزدیک‌تر شوند.
اخیرا نشستی میان جانگ میونگ هو، سفیر کره شمالی در سوریه و ریما الغدیری، وزیر کار و امور اجتماعی سوریه برگزار شد که یک مورد نادر از تعاملات پیونگ یانگ در خاورمیانه محسوب می‌شود. نیوزویک در ادامه می نویسد که این نشست چند روز بعد از آن برگزار شد که خبرگزاری دولتی کره شمالی گزارش داد بشار اسد پاسخ نامه تبریک کیم جونگ اون به مناسبت چهل و هفتمین سالگرد جنبش اصلاح‌گری که پدر او حافظ اسد را در سال ۱۹۷۰ وارد قدرت کرد، نامه‌ای را فرستاده است. بشار اسد در این نامه بر اراده خود برای «تحکیم روابط دوستی و همکاری میان دو کشور در راستای منافع و رفاه مردمی که دوست یکدیگر هستند» تاکید کرده است.این در حالی است که در سال ۱۹۷۳ و در جریان جنگ «یوم کیپور» کمی بعد از کودتای نظامی حافظ اسد، کره شمالی قوایش را برای کمک به نبرد اعراب تحت رهبری سوریه و مصر با اسرائیل اعزام کرد و از آنجا که اسرائیل را یک دولت امپریالیستی مورد حمایت آمریکا می‌دانست خود را در مقابل آن قرار داد.
این نشریه آمریکایی تاکید می کند که پیروزی‌های ایران و روسیه در سوریه نه فقط به تقویت یک «محور مقاومت» چند ملیتی کمک کرد بلکه باعث ایجاد تغییراتی در ائتلاف‌ها در این منطقه راهبردی شد. آنها همچنین در بحران هسته‌ای میان کره شمالی و آمریکا نیز مداخله کردند. با وجود آنکه روسیه حق کره شمالی برای توسعه سلاح هسته‌ای به هدف بازدارندگی در مقابل حمله آمریکا را به رسمیت نشناخته مسکو از نفوذ دیپلماتیک بهبود یافته خود استفاده کرده تا تاکید کند اقدام نظامی علیه کره‌شمالی «یک گزینه‌ نیست».
 

نظر شما