شناسهٔ خبر: 22744877 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

برای دستیابی به اقتصاد دانش بنیان هماهنگی بین دانشگاه ها و نهادهای ذی ربط شکل نگرفته است

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: برای دست یابی به اقتصاد دانش بنیان مهمترین مشکل ما این است که هماهنگی بین دانشگاه ‌ها، این نهادها و خود دولت، هنوز به حد کافی شکل نگرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر ابراهیم حاجی‌دولو، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، امروز (7 آذر) در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش و فناوری استان خوزستان در دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: شناسایی توانمندی ‌های پژوهش و فناوری مراکز تحقیقاتی، شناسایی و معرفی پژوهشگران و فناوران برتر، ایجاد فرصت ‌های لازم برای تجاری ‌سازی فعالیت ‌های پژوهشی، فراهم ساختن فضای همکاری بین پژوهشگران و فناوران، برقراری ارتباط بین دانشگاه‌ ها و مراکز صنعتی، خدماتی و شرکت ‌ها و گسترش فرهنگ پژوهش و نوآوری در سطح جامعه دانشجویان و دانش‌آموزان از اهداف گرامی داشت هفته پژوهش است.

 

وی با اشاره به اهمیت گرامیداشت این هفته افزود: وضعیت کلی کشور در حال گذار از اقتصاد دولتی و منبع ‌محور که بر پایه صادرات منابع خدادادی و طبیعی اعم از نفت و گاز و معادن و ذخایر معدنی است، به سمت اقتصاد خصوصی و دانش‌بنیان می باشد.

 

حاجی دولو با بیان اینکه ما در نیمه کار قرار داریم و برای انجام این کار الزامات و زیرساخت ‌هایی نیاز است، اذعان داشت: : مهمترین و زیربنایی ‌ترین زیرساخت ‌ها این است که افراد و عناصری که باید در اقتصاد دانش ‌بنیان نقش‌آفرینی کنند را تربیت کنیم.

 

وی تصریح کرد: هنوز نتوانسته ‌ایم این بازیگران و این افراد موثر در اقتصاد دانش بنیان را پرورش دهیم در حالی که می بینیم کشورهای پیشرفته از دانشگاه ها برای این موضوع استفاده کردند و دانشگاه در کنار ماموریت ‌های بنیادی خود، ماموریت ‌های جدیدی نیز انجام می دهد.

 

جانشین دبیر ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری در خوزستان خاطر نشان کرد: البته دانشگاه به تنهایی نمی‌تواند این بازیگران را تربیت کند، نهادهایی مانند پارک‌ های علم و فناوری، مراکز رشد و نوآوری و خلاقیت، خوشه‌ های صنعتی، شتاب ‌دهنده‌ ها و ... نهادهایی هستند که باید دست دانشگاه را بگیرند و در ادامه حرکت آموزش به دانشگاه کمک کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه باید چرخه این نظام بچرخد تا ما به اقتصاد دانش‌بنیان و خصوصی دست پیدا کنیم، بیان کرد: مهمترین مشکل ما این است که هماهنگی بین دانشگاه ‌ها، این نهادها و خود دولت، هنوز به حد کافی شکل نگرفته است.

 

حاجی دولو ادامه داد: برای توسعه و دست ‌یابی به اقتصاد دانش‌ بنیان در دانشگاه‌ ها هنوز تحولات لازم شکل نگرفته و تنها برنامه ‌ریزی‌ انجام شده است در حالی که برای دست یابی به این موضوع باید برنامه‌ریزی و محتوای دروس و همچنین اساتید و توانمندی ‌هایشان تغییر کند.

 

وی اذعان داشت: برگزاری هفته پژوهش فرصتی برای آن است که جایگاه خود را بشناسیم که آیا تا سال 99 به این هدف دست پیدا می‌کنیم یا خیر و بررسی کنیم که چه مشکلاتی برای دستیابی به این هدف وجود دارد و آنها را رفع کنیم.

 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران در ادامه به برنامه های ویژه گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری اشاره کرد و گفت: برای گرامیداشت این هفته، هفت کمیته علمی، تبلیغات، جشنواره برگزیدگان، جشنواره ایده برتر، نمایشگاه‌ ها، جشنواره دانش‌آموزی و اجرایی تشکیل شده ‌اند که نهادهای مختلف مسئولیت برگزاری برنامه‌های این کمیته‌ها را بر عهده دارند.

 

وی با بیان اینکه شعار امسال هفته پژوهش و فناوری پژوهش تقاضامحور و تجاری‌سازی فناوری،‌ زیربنای تولید و اشتغال است، افزود:  هفته پژوهش از 21 تا 27 آذرماه گرامی داشته می شود اما طبق سیاست‌های ستاد ملی قرار است هفته پژوهش استان‌ها زودتر برگزار شود که براین اساس در خوزستان مطابق با تصمیمات شورای سیاست‌ گذاری، این هفته از 17 تا 24 آذرماه برگزار می شود.

 

حاجی دولو به نامگذاری روزهای هفته پژوهش و فناوری در خوزستان اشاره کرد و بیان داشت: روز شنبه 18 آذر «روز پژوهش، فناوری دانش‌آموز و مدرسه»، روز یکشنبه «پژوهش، فناوری و صنعت»، روز دوشنبه «پژوهش، فناوری، ایده و خلاقیت»، روز سه‌شنبه «پژوهش، فناوری و اقتصاد مقاومتی»، روز چهارشنبه «پژوهش، فناوری و سرمایه ملی»، روز پنجشنبه «پژوهش، فناوری و مهارت و کارآفرینی»، و روز جمعه 24 آذر به نام «پژوهش، فناوری، حوزه و دانشگاه» نامگذاری شده‌اند.

 

وی با بیان اینکه 12 برنامه در شورای سیاست‌گذاری هفته پژوهش تدارک دیده شده‌ است، اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه دستاوردهای علمی،‌ پژوهشی، فناوری دستگاه‌های اجرایی و فن‌بازار، نواختن زنگ پژوهش و فناوری در مدرسه، نمایشگاه دستاوردهای علمی، پژوهشی و فناوری دانش‌آموزان، معرفی پژوهشگران و فناوران نمونه در سطح دانشگاه‌های خوزستان و ارائه سخنرانی‌های نیازشناسی و نیازسنجی توسط کارشناسان سازمان‌ها، از برنامه‌های این هفته هستند.

 

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه، مرکز رشد و پارک با درهای باز، بازدیدهای علمی و تخصصی از شرکت‌ ها، برگزاری جشنواره ایده ‌های برتر، ارائه دستاوردهای انجمن‌های علمی منتخب دانشگاه و برگزاری نمایشگاه کتاب و نقش رسانه و شبکه ‌های مجازی در پژوهش، فناوری و نوآوری، از دیگر برنامه‌ های گرامیداشت هفته پژوهش در استان خوزستان می باشند.