شناسهٔ خبر: 22632154 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آناج | لینک خبر

همزمان با بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در تبریز؛

اولین نشست تخصصی قصه گویی برای مربیان کانونی برگزار شد

همزمان با بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی حوزه یک کشوری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان شرقی، اولین نشست تخصصی با موضوع « تقویت هنر گوش دادن در فرایند قصه گویی و تاثیر آن در تربیت» برای مربیان کانونی در محل مجتمع کانون پرورش فکری تبریز برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش آناج به نقل از روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، مدیر کل کانون پرورش فکری استان با اعلام این خبر گفت: با توجه به سیاست گذاری های کانون پرورش فکری که مربیان هر لحظه باید در معرض یادگیری قرار گیرند بر همین اساس نشست تخصصی فوق برای مربیان کانونی برگزار گردید.

هادی یوسف‌زاده ادامه داد: هدف از برپایی این نشست افزایش دانش شغلی و ارتقای سطح علمی مربیان در امر قصه گویی می باشد.

دبیر حوزه یک بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی ادامه داد: در نشست فوق سعی گردید تا مربیان بتوانند با شیوه های قصه گویی آشنا شده و برای کودکان و نوجوانان قصه هایی بخوانند که در تربیت آنان موثر واقع گردد.

یوسف زاده خاطر نشان کرد: یادگیری شگردهای قصه‌گویی به واسطه برگزاری چنین نشست هایی برای مربیان میسر می شود و مربیان کانونی باید نسبت به اجرای این فعالیت ها در مراکز اهتمام بیشتری نمایند.

وی تصریح کرد: در امر قصه‌گویی باید در مسیری حرکت کنیم تا بتوانیم امر قصه گویی را به دغدغه و اولویت اصلی مربیان کانونی تبدیل کنیم.

همچنین در این نشست محمد سیمزاری، پژوهش‌گر ادبی در خصوص اینکه قصه به عنوان واسطه تربیتی می باشد، گفت: بعد اصلی قصه که متاسفانه مورد غفلت واقع شده است هنر یاد دادن خوب گوش کردن است.

سیمزاری افزود: مربیان کانون پرورش فکری کارشان تربیت کودکان و نوجوانان است و در این راستا باید از فعالیت قصه گویی در جهت تربیت استفاده کنند.

وی افزود: در تمدن اسلامی - ایرانی این نوع تربیت منجر به اصلاح چندین رابطه همچون اصلاح رابطه انسان با خدا، انسان با دیگران، انسان با خودش، انسان با تاریخ و در آخر اصلاح رابطه انسان با طبیعت می گردد.

وی تصریح کرد: قصه گویی از مهمترین فعالیت کانون بوده و در کنار همه آموزش هایی که می بینیم هنر گوش دادن را به بچه ها یاد می دهد.

وی خاطر نشان کرد: قصه‌گویی ماسوای منافعی که دارد به مسئله هنر گوش کردن تاکید دارد و از سوی دیگر گوش دادن به قصه قصه تفاوت‌های زیادی با شنیدن دارد. چرا که شنیدن اکتسابی بوده و باید آن را یاد بگیریم، تخصص ما رو تقویت کرده و احساس خوب می آفریند و باعث ایجاد ارتباط موثر می گردد.

سیمزاری تصریح کرد: اما با قصه گویی کودک هنر گوش  کردن را تمرین می کند و بعد از شنیدن آن  چالش فکری و طرح سوال در او برانگیخته می شود.

وی همچنین اضافه نمود: لازمه ارتباط قصه گو با کودکان صداقت در کلام بوده و قصه گو باید این مهارت را داشته باشد تا کودک را به درون قصه ببرد و با قهرمان قصه هم ذات پنداری نماید.

نظر شما