به گزارش ایرنا، محسن مهرعلیزاده روز سه شنبه در سمینار 'همکاریهای هسته ای، پیشرفت ها و چشم اندازها' که درقالب سومین دور از گفت وگوهای سطح بالای ایران و اتحادیه اروپا، در اصفهان آغاز شد، ابراز امیدواری کرد اهداف این سمینار در رسیدن به دستاوردهای علمی در همکاری با اتحادیه اروپا پس از اجرایی شدن سند برجام، بیش از پیش محقق شود.
وی اظهار کرد: برگزاری این سمینار علمی در اصفهان که قطب هسته ای ایران بشمار می رود و تاسیسات زیربنایی این فناوری از جمله فراوری اورانیوم (ucf) و تاسیسات هسته ای نطنز در آن مستقر است، گواه دیگری از نبوغ دانشمندان هسته ای ایران زمین است.
استاندار اصفهان افزود: در شرایطی که جهانی شدن، مرزهای جغرافیایی، سیاسی و فرهنگی ملت ها را درنوردیده است و در حوزه های مختلف شاهد پیشرفت های چشمگیر هستیم، ضرورت صیانت از علم و فرهنگ ، برگزاری این نوع سمینارها را ایجاب می کند.
وی همچنین تاکید کرد: لازم است با احترام به حقوق ملت ها، استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای و دوری از افراطی گری، رویکردهای منطقی را جایگزین زور و تحکم بر ملت ها کنیم.
مهرعلیزاده با معرفی اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی و ظرفیت های آن گفت: 22 هزار جاذبه فرهنگی در این استان وجود دارد که هفت اثر از میان آنها ثبت جهانی شده و 2 اثر ناملموس در یونسکو به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه اصفهان شهر ادیان توحیدی است، افزود: اصفهان، فرهنگ و تمدن خود را مدیون دانشمندان و علمای بزرگی همچون بوعلی سینا، ملا صدرا، میرداماد، میرفندرسکی و شیخ بهایی و وفاق و همزیستی بین ادیان توحیدی است.
سمینار 'همکاریهای هسته ای، پیشرفت ها و چشم اندازها' درقالب سومین دور از گفت وگوهای سطح بالای ایران و اتحادیه اروپا، صبح سه شنبه در تالار آیینه هتل عباسی اصفهان آغاز شد.
سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه، بهروز کمالوندی معاون امور بینالملل حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی و هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سخنرانان اصلی این سمینار دو روزه هستند.
سومین دور از گفت وگو های سطح بالای ایران و اروپا به ریاست سید عباس عراقچی و هلگا اشمید روز گذشته در تهران آغاز شد.
انرژی، محیط زیست، مسائل اقتصادی، مبارزه با مواد مخدر، حقوق بشر و مسائل منطقه ای از مهمترین محورهای گفت وگوهای سطح بالای تهران و بروکسل است.
بعد از اجرایی شدن سند برجام، طرفین 2 دور گفت وگو در تهران و بروکسل انجام دادند این در حالی است که ایران و اتحادیه اروپا در سال های گذشته نیز گفت وگوهایی در قالب انتقادی و سازنده داشتند.
برجام موانع حقوقی همکاری های بین المللی هسته ای با ایران را هم از میان برداشته است به طوری که براساس ضمیمه سه برجام، کشورها باید در زمینه انرژی صلح آمیز هسته ای نیز با ایران همکاری کنند.
ت/2093/3011خبرنگار:اصغر دواتگر* تنظیم کننده: آسیه معینی*انتشاردهنده: سلطانمرادی
استاندار اصفهان:همکاری اتحادیه اروپا و ایران سرآغاز فصل های جدید علمی و بین المللی است
اصفهان - ایرنا - استاندار اصفهان گفت: با گشایش افق های جدید پس از اجرایی شدن برجام که یک سند بین المللی و توافق تعهدآور است، می توان سرفصل های جدیدی در علم و دانش با همکاری های بین اتحادیه اروپا و ایران گشود.
صاحبخبر -
∎
نظر شما