شهروند| جمعیت هلالاحمر با بسیج نیروهای امدادی خود در هفته گذشته و از زمان وقوع زلزله 7.3 ریشتری در کرمانشاه خدمات امدادی منسجم و متعددی را برای بهبود شرایط زندگی در مناطق زلزلهزده ارایه کرد که نمونه بارز آن فعالیت 31 تیم زندهیاب، 38 تیم واکنش سریع، 52 تیم تخصصی آواربرداری، 87 تیم تخصصی اسکان اضطراری، 27 تیم تخصصی درمان اضطراری و فعالیت شبانهروزی یکهزار و 859 نیروی عملیاتی است.
با گذشت یک هفته از وقوع زلزله در کرمانشاه و فعالیت شبانهروزی و بیوقفه تیمهای امدادی هلالاحمر در هشت شهر و یکهزار و 630 روستای تحتتأثیر زلزله، تاکنون ۸۲هزار و ۵۴۷ دستگاه چادر از موجودی استان و ارسالی از سطح کشور، ۲۳۹هزار تخته پتو از منابع هلالاحمر و کمکهای مردمی، ۶۴۰هزار قوطی انواع کنسرو از منابع هلالاحمر و کمکهای مردمی، ۳۵ تن برنج، ۷۳۳هزار بطری آب معدنی، ۱۸هزار و ۱۱۸شعله والور، ۵۶هزار تخته موکت، ۳۲هزار و ۲۳۷ست ظروف، ۵۸هزار عدد گالن آب، ۱۴۳هزار قرص نان، ۵۴هزار ثوب لباس، ۲۵هزار کیلو خرما و ۱۲۲هزار کیلوگرم نایلون پوششی از انبارهای امدادی هلالاحمر میان هموطنان در مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه توزیع شده است.
بنابراین ارزش ریالی کمکهای ارسالی جمعیت هلالاحمر برای زلزله کرمانشاه 748میلیارد و 350میلیون و 135هزار ریال (74میلیارد و 835میلیون 13هزار و 500 تومان) بوده است. براساس این گزارش، با توجه به برنامه همیشگی هلالاحمر به منظور مجهزبودن انبارهای امدادی تمامی استانها به اقلام امدادی، انبار امدادی استان کرمانشاه در زمان وقوع زلزله به ۱۲هزار دستگاه چادر امدادی، 9هزار تخته موکت، 26هزار تخته پتو، ۷هزار ست ظروف، ۸هزار شعله والور، ۱۷هزار قوطی انواع کنسرو، ۷هزار کیلوگرم برنج مجهز بوده که علاوه بر بهرهگیری از این انبار برای ارایه کمکهای امدادی به زلزلهزدگان، تا تاریخ 28 آبان ماه نیز ۹۸هزار و ۱۱۰ دستگاه چادر امداد، ۱۶۶هزار تخته پتو، ۲۲هزار عدد گالن آب، ۴۱هزار تخته موکت، ۲۸هزار ست ظروف، ۲۴۲هزار کیلوگرم نایلون پوششی، ۴۱هزار شعله والور، ۲۰هزار کیلوگرم برنج، ۴۱۰هزار بطری آب معدنی از منابع هلالاحمر و کمکهای مردمی، ۶۷۱هزار قوطی انواع کنسرو از منابع هلالاحمر و کمکهای مردمی و ۳۰هزار جلد شناسنامه امدادی خانوار نیز از سوی ستاد جمعیت هلااحمر برای کمک به زلزلهزدگان اختصاص یافته است.
جدای از کمکهای امدادی هلالاحمر در یک هفته اخیر و پس از زلزله یکشنبه گذشته در استان کرمانشاه، باید به تلاش خستگیناپذیر نیروهای امدادی از نخستین ساعات پس از وقوع زمینلرزه در شهر، روستا و مناطق تحتتأثیر اشاره کرد که ازجمله آنها نیرو و تجهیزات امدادی ارسالی از استانهای معین به کرمانشاه شامل اعزام یکهزار و 859 نیروی عملیاتی، بکارگیری 38تیم واکنش سریع، 52تیم تخصصی آواربرداری، 87تیم تخصصی اسکان اضطراری، 27 تیم تخصصی درمان اضطراری، 81 دستگاه آمبولانس، 101 دستگاه خودروی کمکدار، 23دستگاه خودروی نجات، 297 دستگاه کامیون و کامیونت و 90 دستگاه تریلر است.
از جمله اقدامات فاخر هلالاحمر در این مدت، فعالیت 31 تیم سگهای زندهیاب (آنست) است که در جریان آواربرداری 6 فرد زنده و 15تن از فوتشدگان را از زیر آوار پیدا کردند. علاوه بر آن امداد هوایی هلالاحمر در یک هفته امدادرسانی به زلزلهزدگان کرمانشاه تا 28 آبان با 10 فروند بالگرد، ۲۳۷ساعت پرواز داشته است که در جریان آن 194 مصدوم و 593نیروی امدادی را منتقل کرده و ۱۲۹هزار و ۲۰۰کیلوگرم بار نیز حمل است. لازم به ذکر است نیروهای امدادی هلالاحمر همچنان در مناطق زلزلهزده به قوت در حال امدادرسانی به هموطنان بهخصوص در زمینه حمایتهای روانی است تا شرایط زندگی در مناطق تحتتأثیر زلزله به روال عادی قبل از زلزله برگردد.
∎