فاطمه راکعی عصر یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار حوزه احزاب ایرنا در خصوص قانون جدید احزاب، و اینکه با وجود فعالیت 250 حزب در کشور، اینها تا چه حدی می توانند خود را با قانون جدید احزاب تطبیق دهند، اظهار داشت: از آنجایی که قانون جدید ابلاغی متاسفانه آن چیزی نیست که احزاب و عموما دبیران کل احزاب با همکاری کارشناسان وزارت کشور جلسات منظمی و متمادی روی آن وقت گذاشتند و روی آن کار کردند؛ به نظر می رسد اشکالات آن اگر از قانون قبلی بیشتر نباشد، کمتر نیست.
وی افزود: به همین خاطر ما به دنبال این هستیم که باز نقطه نظرات احزاب به طور خیلی جدی تر از طریق نمایندگانمان در خانه احزاب که بعضا در مجلس هم حضور دارند ارائه شود و این قانون باید تغییر کند و آن طور که نظر کارشناسی احزاب مجرب کشور است باید پاسخگوی نیازهای احزاب باشد.
راکعی در خصوص جایگاه و عملکرد احزاب گفت: مسائل موجود مشخص و متعدد است؛ تجربه تاریخی حزبی ما تجربه زیادی نیست و باز آن خاطره ای که مردم از احزاب دارند شاید خاطره خیلی جالبی نیست، بنابراین نه مردم احزاب را آن طور که باید خیلی جدی نگرفته اند و نه احزاب آن طور که باید از شان و منزلتی که باید داشته باشند دفاع کرده اند.
وی یادآور کرد: صحبت من در گردهمایی اخیر خانه احزاب هم در خصوص حقوق احزاب بود که به خوبی باید از عهده دفاع از حقوق خود بربیایند؛ حال از طریق خانه احزاب که خانه صنفی احزاب است و یا به هر شکل دیگر. احزاب از حقوقی مانند این که به شکل اجتماعات قانونی که عموما در اساسنامه ها فرم آن ها پیش بینی شده و دفاع از آزادی هایی که باید داشته باشند اعم از آزادی بیان و نقد از دولت و نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی و دیگر موارد عملا سالیان سال است که بی بهره اند.
این فعال حزبی گفت: همچنین مسائل دیگر که قانونی برای آن نیست و خیلی راحت عده ای با عنوان سیاسی مورد تعقیب قرار می گیرند، نباید باشد و نهادهایی باید از حقوق قانونی احزاب دفاع کنند.
وی افزود: زندگی سیاسی در ایران بسیار هزینه دارد و این باعث می شود خیلی از مردم عادی به طرف احزاب نیایند و احزاب هم نتوانند آن گونه که شایسته و بایسته است به وظایف خودشان بپردازند؛ یعنی آن پلی که باید احزاب بین ملت و دولت باشند به نظرم پل خیلی مستحکمی هنوز نیست.
راکعی ادامه داد: در کشورهای مترقی که احزاب سیستم را اداره می کنند، احزاب کاملا مشخص است و احزاب چپ و راست برنامه ای برای پیشرفت کشور دارند، رقابت ها واقعی است و مردم هم می دانند که اگر هر حزبی روی کار بیاید، افق کار چگونه است.
**باید وزن احزاب مشخص شود
وی در خصوص این مساله که حمایت دولت از احزابی که تاکنون نتوانسته اند حتی 5 عضو هم جذب کنند چگونه باید باشد اظهار داشت: این، یکی از مسائل مهم بین خود احزاب است که به یک نحوی؛ یا قانونی یا از طریق خانه احزاب؛ نسبت به آن اقدام کنند و در یک جایی باید وزن احزاب مشخص شود.
وی اظهار داشت: لازم است بین حزبی با متعارفه ملی و هزاران عضو هوادار و حزب دیگر که حتی جلسات منظم هفتگی، ماهانه و سالیانه اش هم زیر سوال بوده و تعداد اعضایش هم ممکن است به تعداد انگشتان دو دست هم نرسد به لحاظ وزنی فرق وجود داشته باشد.؛ اما همه اینها به لحاظ این که حزب هستند، انتظار دارند همسطح با احزاب بزرگ ملی دیده شوند و این درست نیست.
راکعی در خصوص ادغام احزاب همسو هم گفت: من تمایلی به این کار ندارم اما اصولی اش این است؛ این مساله خود احزاب است که قبل از هر کار، هر گروه دیگری خودشان باید دوستانه و جدی و واقعی به این مساله بپردازند و برای این هم راهکاری داشته باشند و پیشنهاد کنند.
**وزارت کشور به کسانی مجوز دهد که شرایط و لوازم کار دارند
وی تاکید کرد: وزارت کشور باید به کسانی مجوز فعالیت دهد که شرایط و لوازم لازم را که یکی از آنها پایگاه مردمی است، داشته باشند تا به جزیره های کوچکی تبدیل نشوند که فقط می آیند و می خواهند از مزایایی که احیانا احزاب دارند اعم از معنوی و مادی استفاده کنند.
سیام**6984**1449** 6075
گفت و گو: امیر خان زاده**انتشار: زهرا هجینی نژاد
راکعی: پل احزاب بین ملت و دولت هنوز پل مستحکمی نیست/ انتقاد از قانون جدید احزاب
تهران - ایرنا - عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با بیان این که پل احزاب که باید بین ملت و دولت باشند هنوز پل مستحکمی نیست، گفت: وزارت کشور باید به کسانی مجوز فعالیت دهد که شرایط و لوازم لازم را که یکی از آنها پایگاه مردمی است، داشته باشند.
صاحبخبر -
∎
نظر شما