دکتر محمدمهدی گویا در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشاره به تشدید نظام مراقبت از بیماریها در مناطق زلزلهزده و همچنین اقدامات انجام شده در جهت تامین بهداشت این مناطق، در پاسخ به اخباری مبنی بر خطر بروز وبا در این مناطق گفت: مسلم است که وضعیت بهداشتی مناطق زلزلهزده در حالت طبیعی نیست و زیرساختهای بهداشتی - درمانی نیز به شدت آسیب دیده است. در عین حال نیروهای بهداشتی مستقر در این مناطق در تلاشند تا وضعیت موجود را کنترل کرده و این مناطق هرچه سریعتر به شرایط پایدار بهداشتی برسند.
وی با بیان اینکه در چنین شرایطی که زیرساختها تحت تاثیر زلزله، به شدت آسیب دیدهاند، نگرانیها درباره همهگیری بیماریهایی که از طریق آب منتقل میشوند، به مراتب بیشتر است، افزود: خوشبختانه به دنبال اقدامات و کنترلهای صورت گرفته، تا کنون همهگیری بیماریهای منتقله از طریق آب را در مناطق زلزلهزده نداشتیم، اما وزارت بهداشت کماکان نگرانیهای خود را از این بابت دارد و بر همین اساس کنترلهای بهداشتی بویژه در مورد منابع آب به صورت جدی در دستور کار نیروهاست.
گویا با تاکید مجدد بر کنترل منابع آب و کلرزنی آنها، افزود: در همین راستا نیز میزان کلر آب، از منبع تا زمانی که به دست مردم برسد، در مقاطع مختلف اندازهگیری و کنترل میشود تا از حد مجاز کمتر نباشد.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر کوچکترین وقفهای در مجموعه این خدمات رخ دهد، این خطر وجود دارد که شاهد چنین همهگیریهایی باشیم. بر همین اساس مراقبت کامل در این زمینه صورت میگیرد و بخش عمده فعالیت سیستم بهداشتی مستقر در مناطق زلزلهزده، تمرکز بر سلامت آب آشامیدنی است. البته این کار بسیار سختی است؛ چراکه جمعیت زلزلهزده پراکنده شدهاند و بسیاری از آنها در داخل چادرها هستند و همین امر کار کنترل موارد بیماریها را سختتر میکند.
گویا ضمن تقدیر از تلاش پرسنل بهداشتی مستقر در مناطق زلزلهزده جهت رصد بیماریها و کنترل موارد بهداشتی، گفت: به دنبال اقدامات انجام شده، تا کنون موردی از همهگیری در زمینه عفونتهای تنفسی و بیماریهای منتقله از آب در مناطق زلزلهزده نداشتیم و این ثمره تلاش تعداد زیادی از نیروهای بهداشتی است که در مناطق مستقر بوده و مشغول خدمترسانی به هموطنان هستند.
انتهای پیام
نظر شما