شناسهٔ خبر: 22508899 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

خبر

صاحب‌خبر -

 راهکارهاي کنترل ديابت را بشناسيد

رئيس انجمن ديابت ايران با اشاره به راهکارهاي کنترل ديابت گفت: بيماراني که ديابت را جدي مي‌گيرند نه فقط مي‌توانند بيماريشان را کنترل کنند، بلکه طول عمر و کيفيت زندگي خويش را نيز بهبود خواهند بخشيد.

اسدالله رجب، رئيس انجمن ديابت ايران، در اين کنگره، درباره روزهاي آغازين انجمن ديابت در کشور گفت:زماني که کارمان را شروع کرديم کمتر از 50 نفر در گردهمايي‌ها شرکت مي‌کردند، اما کم‌کم تا 4000 نفر هم رسيديم و اين حضور خود ديابتي‌ها بود که باعث شد وزارت بهداشت هفته‌اي را به نام ديابت در نظر بگيرد و نگاه‌ها به اين سمت جدي‌تر شد. اميدوارم که تعداد ديابتي‌هاي‌ آگاه در کشور بيشتر شود و همه ما آن را جدي بگيريم؛ چراکه متاسفانه در کشور ما اين بيماري توسط مردم ، بيماران ديابتي، متخصصان و مسئولان به اندازه کافي جدي گرفته نمي‌شود.

وي افزود: بيماراني که ديابت را جدي مي‌گيرند نه فقط مي‌توانند بيماريشان را کنترل کنند، بلکه طول عمر و کيفيت زندگي خويش را نيز بهبود خواهندبخشيد به همين دليل است که بيمار ديابتي بايد حمايت شود تا به اين کيفيت مطلوب برسد. اين حمايت بايد از درون خانواده شروع شود. بايد ابزارهاي مورد نياز بيمار در اختيارش قرار گيرد چراکه يک فرد ديابتي دائما در حال برنامه‌ريزي براي کنترل بيماري خود است و از اين رو بايد توانمند باشد تا بتواند مشکلات ديابت را پشت سر بگذارد.رئيس انجمن ديابت ايران ادامه داد: راهکار کنترل ديابت تنها دارو نيست، بلکه ورزش، تغذيه مناسب، آموزش و کنترل روزانه متابوليسم در کنار حمايت‌هاي روان‌شناختي در اين مسير کمک‌کننده هستند. به‌ويژه ضرورت‌ آموزش را در توانمندسازي فرد بيمار نمي‌توان ناديده‌گرفت. اميدواريم اين شرايط فراهم شود که بتوانيم با حمايت کافي از بيماران ديابتي شرايط اين قشر را در جامعه که تعدادشان هم کم نيست بهبود بخشيم.کامران نيکوسخن، مديرعامل انجمن ديابت ايران، نيز در سخناني بر نقش تاثيرگذار بيماران ديابتي در بهبود شرايط خودشان تاکيد کرد و گفت: من هم مانند همکارانم مي‌گويم که يک بيمار ديابتي بايد توانمند باشد چون در تمام ساعات خواب و بيداري زندگي خود با اين بيماري همراه است.وي افزود: پزشکان فرصت کافي براي بودن در کنار آنها در تک‌تک موقعيت‌ها و لحظات زندگي را ندارند و از اين رو نقش انجمن‌هايي مانند انجمن ديابت در افزايش آگاهي و آموزش اين افراد بسيار مهم است و نقش شگرفي در توانمندسازي‌ آنها براي گرفتن تصميم‌هاي درست در راستاي کنترل بيماريشان در موقعيت‌هاي مختلف ايفا مي‌کنند.مديرعامل انجمن ديابت ايران ادامه داد: در دنيا براي آموزش يک‌سري استانداردهايي وجود دارد که بايد رعايت شود، اما متاسفانه سودجوياني به اين وادي راه يافته‌اند که با تاسيس مدارس آموزش خودمراقبتي ديابت بدون رعايت حداقلي از اين استانداردها فعاليت مي‌کنند. در کشورهاي پيشرفته دنيا آموزش به عنوان رکن اصلي کنترل ديابت شناخته شده‌است و بيمه‌ها نيز آن را مورد حمايت قرار مي‌دهند. در حقيقت‌ آموزش اساس درمان بيماري ديابت است و انجمن‌ها در اين زمينه بسيار کمک‌کننده هستند و در کنار جامعه پزشکي و بيماران قرار دارند.